Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

Els vaig prometre el mar

Autor: Diversos autors *
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 02/07/2018
ISBN: 978-84-17082-80-2
Número de pàgines: 494


Preu: 20,00 €

(dte. 5% 19,00 €)
SINOPSI

Els nens i nenes de Bañuelos de Bureba mai no havien vist el mar i, el gener de 1936, el seu mestre els va animar a imaginar-lo i a descriure’l. El resultat va ser un quadern monogràfic sobre la immensitat blava. «El mar deu ser molt gran, molt ample i molt profund». Així és com s’imaginava el mar un dels nens d’aquest poblet de Burgos. Les descripcions es repetien: «El mar deu ser...», «El mar deu ser...».

El mestre Antoni Benaiges, que revolucionà la seva escola donant la paraula als seus alumnes amb l’ajut de la impremta Freinet, els va prometre que a l’estiu anirien a Mont-roig del Camp, a casa de la seva família, per veure’l per primer cop i poder dir: «El mar és...», «El mar és...».

Però el somni d’aquelles criatures i la promesa del seu mestre van quedar truncats per sempre el 18 de juliol del 1936, amb l’esclat de la Guerra Civil.

Aquesta novel·la recull la història d’una promesa que no es va poder complir.

BIOGRAFIES

Sebastián Gertrúdix Romero de Ávila (La Solana, Ciudad Real, 1951) és mestre d’ensenyament primari, ha desenvolupat tota la seva activitat professional a Catalunya, tret d’un breu període de quatre anys a Torrente de Cinca (Osca).

Membre actiu de diversos Moviments de Renovació Pedagògica, ha treballat durant més de 30 anys amb tècniques de la pedagogia Freinet, i se n’ha convertit en un entusiasta divulgador. És autor d’un centenar d’articles apareguts en diverses publicacions de pedagogia i en premsa, i de llibres com Entorno al niño; Simeón Omella: el maestro de Plasencia del Monte; Josep Alcobé y la pedagogía Freinet; Enrique Pérez Simón: un maestro de la escuela Freinet; Pedro Morán, un niño de la guerra en la escuela Freinet i Elisa Vián: magisterio, compromiso y coraje. També ha escrit els monogràfics Vamos a leer y escribir, El boglo de tóncar i Principis i tècniques de treball de la pedagogia Freinet.

Sergi Bernal (Barcelona, 1973). És geògraf i documentalista d’històries humanes i compromeses. Va ser guardonat amb el premi Visa Off de Perpinyà el 2009, amb el projecte La geografia humana del gran drac, que mostrava la vida dels treballadors rurals de la província de Guizhou, a la Xina. Ha treballat fent reportatges sobre les lluites dels moviments socials i populars a Barcelona, el drama de les famílies desnonades, de l’exili sahrauí i la duresa de la vida al camp de refugiats argelians de Dakhla.

El llibre forma part del projecte Desenterrant el silenci, dedicat a recuperar una història al límit de l’oblit, la del mestre Antoni Benaiges. Aquest mateix projecte inclou una exposició fotogràfica que ha passat per

més de 40 sales i un documental, El retratista. Actualment treballa en la confecció d’un còmic sobre el mestre Benaiges amb el dibuixant burgalès Javier Martínez Sancho.

Premsa sobre Els vaig prometre el mar


06/07/2018
Presentació d'Els vaig prometre el mar a Godelleta (València)
Sergi Bernal i Sebastián Gertrúdix presenten Els vaig prometre el mar/El mar será a Godelleta (València) amb motiu del Congrés del Movimiento Cooperativo de Escuela Popular. L'acte serà el dia 6 de juliol a les 4 de la tarda a la casa Escuela Salesianos. 
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788
C/ Rovelló, 66 - 17412 Maçanet de la Selva