Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Gàngsters, ploma i vaudeville

Autor: Marta Pérez i Sierra
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1

Il·lustrador: Pere Cabaret


Data de publicació: 09/07/2018
ISBN: 978-84-17082-85-7
Nombre de pàgines: 90


Preu: 14,80 €Els poemes expressen els sentiments de l’autora després de submergir-se en el traç divertit, crític i carregat d’insinuacions de l’il·lustrador Pere Cabaret.Sinopsi

A la primera part, gàngsters, la noia bufona sempre a l’ombra del mafiós pren la pistola, com a símbol de poder, i executa la seva pròpia vida com li plau, sense manies, al límit. Ella és la gàngster en un decorat vermell i negre que esclata.

A la segona part, ploma, la noia gàngster, que treballa de vedet, ens descobreix la seva intimitat. Cada ploma, un secret femení. No importa biològicament quin sexe tinguis de naixement. Mil colors per a mil plomes.

A la tercera, vaudeville, les vedettes ens manifesten la soledat de qui lluita per aconseguir l’objectiu que s’ha marcat. Vermell i negre per ballar a l’escenari triat.

A Gàngsters, ploma i vaudeville tot es capgira. Tot és més real que inventat, potser poc convencional, això sí.Nota biogràfica

En Pere i la Marta són els Bonnie i Clyde de la literatura del Raval i el Gòtic. Ella, llicenciada en filologia catalana, es va fer amb el Premi Jordi Pàmias 2010 de poesia i no para d’editar poemaris si l’un bo, l’altre millor. Els últims han estat Un segon fora del dubte, Ostatge i Llavors, els peixos. Ell, amb estudis teatrals i musicals, presenta el seu espectacle Hoy tu pluma brillará el 2010 a l’Artèria Paral·lel, que passa després pel Llantiol i la Sala Fènix. És molt esmunyedís, ja que tant el pots trobar en un teatre, en una editorial (il·lustra llibres infantils i juvenils encara que a les nits dibuixa vedets, pits i cuixes), en una sala d’exposicions, fent classe o produint un festival. La seva vida és un veritable vodevil. 

La Marta i en Pere van començar les seves trifulgues junts de ben joves amb l’autoedició del conte infantil El senyor de la clenxa i en l’àmbit editorial aquesta és la segona col·laboració, essent la primera Sexe Mòbil singular, SMS il·lustrat. També són els artífexs del Contrapunt Poètic, unes trobades líriques de petit format tan eclèctiques com ells.


Gabriel Sicilia 

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Gàngsters, ploma i vaudeville


07/01/2020
La Marta Pérez parlarà sobre poesia negra al Tiana Negra 2020!
Per veure la programació, aquí.
25/11/2019
Marta Pérez Sierra guanya el XVI Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia
La passada setmana, la nostra autora Marta Pérez i Sierra va guanyar el  XVI Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia.

Per llegir la notícia, aquí
27/03/2019
Entrevista a Marta Pérez i Sierra
Animal Sospecho entrevista Marta Pérez i Sierra, autora de Gàngsters, ploma i vaudeville

Fent clic aquí, podreu accedir a l'entrevista. 
27/02/2019
Marta Pérez Sierra és entrevistada a República TV
El programa De la mà de la cultura, dirigit i presentat per la periodista Mònica Socías, entrevista la poetessa Marta Pérez i Sierra, autora de Gàngsters, ploma i vaudeville.
La Marta explica que la idea de l'obra va sorgir gràcies a les il·lustracions de Pere Cabaret. El poemari parteix de l'empoderament de les dones, el tema cabdal del llibre, i entra en la qüestió del gènere. 

Podeu veure l'entrevista sencera si feu clic aquí
22/02/2019
Time Out es fa ressò de Gàngsters, ploma i vaudeville
Gàngsters, ploma i vaudeville és una de les lectures escollides per Sebastià Portell a la LGBT de Time Out.

Us podeu descarregar la notícia tot seguit. 
16/02/2019
Presentació i recital de Gàngsters, ploma i vaudeville a Barcelona
Marta Pérez, Pere Cabaret i el dramaturg i escriptor Sebastià Portell presentaran Gàngsters, ploma i vaudeville a la llibreria Animal Sospechoso el 16 de febrer a la 1 del migdia. 
11/01/2019
El Punt Avui entrevista Marta Pérez i Sierra
David Castillo va entrevistar l'autora de Gànsgters, ploma i vaudeville, un poemari de Marta Pérez que fa una aproximació al cabaret i homenatja el Paral·lel i el món de la faràndula nocturna. La idea d'aquest recull va sorgir després que l'autora quedés fascinada per una sèrie de dibuixos de Pere Cabaret. Per a cada un d'ells, n'ha escrit un poema. 

Si entreu aquí, podreu llegir l'entrevista sencera.
11/01/2019
Versos.cat es fa ressò del poemari de Marta Pérez i Pere Cabaret
Versos.cat es fa ressò de Gàngsters, ploma i vaudeville a través d'una petita entrevista a l'autora, Marta Pérez, en la qual explica la intenció del poemari, què significa i per què li agrada combinar la poesia amb altres disciplines artístiques.  

Podeu llegir l'entrevista aquí o descarregar-vos l'arxiu en PDF. 
15/12/2018
Presentació de Gàngsters, ploma i vaudeville a Barcelona
Gàngsters, ploma i vaudeville es presenta el 15 de desembre a les 7 del vespre a la llibreria Antinous de Barcelona, especialitzada en contingut i temàtica LGTBI. En l'acte, hi intervindran Marta Pérez (autora), Pere Cabaret (il·lustrador) i Montserrat Espallargas (novel·lista).
27/11/2018
Marta Pérez és convidada a Canal Blau
La Marta comença explicant d'on sorgeix la idea del poemari Gàngsters, ploma i vaudeville i qui en són els protagonistes. Durant el programa, la poeta recita alguns dels poemes que apareixen al llibre.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç just a l'inici del programa.
24/11/2018
Presentació de Gàngsters, ploma i vaudeville a Badalona
Saltamartí Llibres acollirà un cabaret poètic de Gàngsters, ploma i vaudeville el dissabte 24 de novembre a les 8 del vespre. En la presentació, hi intervindran l'autora, l'il·lustrador, Jordi Manel (actor) i Melània Gómez (actriu).
23/11/2018
Ràdio Gràcia entrevista Marta Pérez
L'autora de Gàngsters, ploma i vaudeville és entrevistada a Ràdio Gràcia. La poeta explica que la idea del llibre va sortir d'una exposició d'il·lustracions de Pere Cabaret, en les quals hi va veure un to reivindicatiu i divertit poc comú en la poesia. Tota l'elaboració també ha requerit una investigació i documentació prèvies. 

Si entreu en aquest enllaç podreu escoltar l'entrevista just a l'inici del programa. 
16/11/2018
Gàngsters, ploma i vaudeville a L'independent de Gràcia
El dia que es presenta Gàngsters, ploma i vaudeville a Pipa Club de Barcelona, un bar musical de Gràcia, el diari del districte es fa ressò de l'acte i del poemari de Marta Pérez Sierra, que es va inspirar en les il·lustracions de Pere Cabaret per elaborar la seva última obra.

Us podeu descarregar l'arxiu tot seguit.
16/11/2018
Presentació de Gàngsters, ploma i vaudeville a Barcelona
Marta Pérez i Sierra participarà en un cabaret poètic de Gàngsters, ploma i vaudeville a Pipa Club juntament amb l'actriu Joana Cortills i el pianista Martirià de Borja. L'acte serà el 16 de novembre a les 7 al Pipa Club.
10/11/2018
Presentació de Gàngsters, ploma i vaudeville a Barcelona
Gàngsters, ploma i vaudeville es presentarà a La Impossible de Barcelona el dissabte 10 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda. En l'acte, hi intervindrà Teresa Solana Mir, escriptora de novel·la negra, i inclourà un recital poètic a càrrec de Marta Pérez Sierra, Pere Cabaret i Melània Gómez, actriu.
20/10/2018
Presentació de Gàngsters, ploma i vaudeville a Barcelona
Marta Pérez i Pere Cabaret presentaran Gàngsters, ploma i vaudeville a la llibreria Alibri de Barcelona el dissabte 20 d'octubre a les 7 de la tarda. Ho faran acompanyats de Josep-Ramon Bach, poeta, i de les actrius Alícia Zamora, Sònia Camacho i Sela Conde. 
19/09/2018
Presentació de Gàngsters, ploma i vaudeville a Barcelona
Marta Pérez i Pere Cabaret presentan el poemari Gàngsters, ploma i vaudeville a la Sala Fènix de Barcelona. Ho faran acompanyats del dramaturg i escriptor Marc Rosich i amb l'escenificació de Felipe Cabezas i altres actors i actrius. L'acte serà el 19 de setembre a les 7 de la tarda.
10/09/2018
Núvol es fa ressò de Gàngsters, ploma i vaudeville
Teresa Costa-Gramunt fa una crítica del poemari de Marta Pérez, Gàngsters, ploma i vaudeville. L'articulista destaca que el text casa perfectament amb les il·lustracions de Pere Cabaret i que el tema que tracta, la transsexualitat, és un tema inèdit en la poesia.

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.
07/09/2018
Ressenya de Gàngsters, ploma i vaudeville
Marc Rosich ha fet una ressenya del nou poemari de Marta Pérez il·lustrat per Pere Cabaret, Gàngsters, ploma i vaudeville.

Podeu llegir-la si entreu aquí.
19/07/2018
Marta Pérez i Sierra participa al programa 'Perfum de silenci' de Mataró Ràdio
La Marta ha estat convidada en un programa de poesia de Mataró Ràdio conduït per Eduard Miró que es va dedicar a la poesia eròtica. Aprofitant l'ocasió, la poeta recita alguns poemes de Gàngsters, ploma i vaudeville

Podeu escoltar el programa aquí.

Marta Pérez i Sierra
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788