Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

Gàngsters, ploma i vaudeville

Autor: Marta Pérez i Sierra
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1

Il·lustrador: Pere Cabaret


Data de publicació: 09/07/2018
ISBN: 978-84-17082-85-7
Número de pàgines: 90


Preu: 14,80 €

(dte. 5% 14,06 €)


Els poemes expressen els sentiments de l’autora després de submergir-se en el traç divertit, crític i carregat d’insinuacions de l’il·lustrador Pere Cabaret.Sinopsi

A la primera part, gàngsters, la noia bufona sempre a l’ombra del mafiós pren la pistola, com a símbol de poder, i executa la seva pròpia vida com li plau, sense manies, al límit. Ella és la gàngster en un decorat vermell i negre que esclata.

A la segona part, ploma, la noia gàngster, que treballa de vedet, ens descobreix la seva intimitat. Cada ploma, un secret femení. No importa biològicament quin sexe tinguis de naixement. Mil colors per a mil plomes.

A la tercera, vaudeville, les vedettes ens manifesten la soledat de qui lluita per aconseguir l’objectiu que s’ha marcat. Vermell i negre per ballar a l’escenari triat.

A Gàngsters, ploma i vaudeville tot es capgira. Tot és més real que inventat, potser poc convencional, això sí.Nota biogràfica

En Pere i la Marta són els Bonnie i Clyde de la literatura del Raval i el Gòtic. Ella, llicenciada en filologia catalana, es va fer amb el Premi Jordi Pàmias 2010 de poesia i no para d’editar poemaris si l’un bo, l’altre millor. Els últims han estat Un segon fora del dubte, Ostatge i Llavors, els peixos. Ell, amb estudis teatrals i musicals, presenta el seu espectacle Hoy tu pluma brillará el 2010 a l’Artèria Paral·lel, que passa després pel Llantiol i la Sala Fènix. És molt esmunyedís, ja que tant el pots trobar en un teatre, en una editorial (il·lustra llibres infantils i juvenils encara que a les nits dibuixa vedets, pits i cuixes), en una sala d’exposicions, fent classe o produint un festival. La seva vida és un veritable vodevil. 

La Marta i en Pere van començar les seves trifulgues junts de ben joves amb l’autoedició del conte infantil El senyor de la clenxa i en l’àmbit editorial aquesta és la segona col·laboració, essent la primera Sexe Mòbil singular, SMS il·lustrat. També són els artífexs del Contrapunt Poètic, unes trobades líriques de petit format tan eclèctiques com ells.


Gabriel Sicilia 

Segueix aquest llibre

Premsa sobre Gàngsters, ploma i vaudeville


19/09/2018
Presentació de Gàngsters, ploma i vaudeville a Barcelona
Marta Pérez i Pere Cabaret presentan el poemari Gàngsters, ploma i vaudeville a la Sala Fènix de Barcelona. Ho faran acompanyats del dramaturg i escriptor Marc Rosich i amb l'escenificació de Felipe Cabezas i altres actors i actrius. L'acte serà el 19 de setembre a les 7 de la tarda.
10/09/2018
Núvol es fa ressò de Gàngsters, ploma i vaudeville
Teresa Costa-Gramunt fa una crítica del poemari de Marta Pérez, Gàngsters, ploma i vaudeville. L'articulista destaca que el text casa perfectament amb les il·lustracions de Pere Cabaret i que el tema que tracta, la transsexualitat, és un tema inèdit en la poesia.

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.
07/09/2018
Ressenya de Gàngsters, ploma i vaudeville
Marc Rosich ha fet una ressenya del nou poemari de Marta Pérez il·lustrat per Pere Cabaret, Gàngsters, ploma i vaudeville.

Podeu llegir-la si entreu aquí.
19/07/2018
Marta Pérez i Sierra participa al programa 'Perfum de silenci' de Mataró Ràdio
La Marta ha estat convidada en un programa de poesia de Mataró Ràdio conduït per Eduard Miró que es va dedicar a la poesia eròtica. Aprofitant l'ocasió, la poeta recita alguns poemes de Gàngsters, ploma i vaudeville

Podeu escoltar el programa aquí.

Marta Pérez i Sierra
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788