Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

El dia i la nit

Autor: Pau Faner i Coll
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 24/08/2018
ISBN: 978-84-17082-93-2
Nombre de pàgines: 261


Preu: 18,00 €

La rivalitat entre germans, amor, fantasia i el segle XVIII a Menorca i Europa com a rerefons.

Sinopsi

¿Quantes raons té el primogènit del comte Flor per odiar el seu germà bastard?

¿No n’hi ha prou que Florià sigui plantós, agradable i un magnífic escriptor, i Severià, en canvi, sigui lleig, intractable i incapaç de crear una obra d’art?

¿Pot l’odi fer que un home mati el seu germà?

Si el seu pare prefereix el bastard fins i tot per heretar el títol de comte; si ell aconsegueix robar-li les dones més boniques i tractar-les com esclaves; si triomfa a la França de la Revolució Francesa i entra a formar part de la Cambra dels Lords a Gran Bretanya; si l’afavoreix Azhar, la més sensual de les criatures, i també Amédée, l’amic més fidel; si és menys intel·ligent que ell, menys capaç d’enriquir-se, però més estimat i més idolatrat, fins i tot per la seva pròpia esposa, Jeanne-Thérèse...

¿No són això prou raons per matar el seu germà?

Cal no oblidar que tot allò que té Florià és seu per raó del seu naixement...

Tot, fins i tot la vida.Nota biogràfica

Pau Faner i Coll (Ciutadella de Menorca, 1949) es va estrenar com a pintor amb una exposició a Barcelona l’any 1970 i després ha exposat a Madrid, París i Nova York principalment; però l’any 1972 es va donar a conèixer com a escriptor a través del concurs de narrativa Les Illes d’Or, de l’editorial Moll. De seguida va començar una carrera literària brillant que ha produït una extensa obra en prosa en gèneres diversos i ha aconseguit arribar a tots els públics, i àdhuc als programes  d’ensenyament secundari.

Un altre reconeixement assolit han estat nombrosos premis literaris de gran prestigi com el Sant Jordi, el Josep Pla, el Ramon Llull, el Sant Joan o els de crítica literària. La collita de premis es completa en castellà, llengua amb la qual va aconseguir el premi Nadal. Es doctorà en Filologia Romànica i ha exercit de professor d’anglès a secundària.

El seu estil destaca per una adaptació nostrada del realisme màgic, un context entre mític i costumista, a més d’una sèrie de grans novel·les d’aventures, un llenguatge captivador i una tècnica narrativa de ritme viu.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre El dia i la nit


24/01/2019
Cazarabet entrevista Pau Faner
Pau Faner ha estat entrevistat pel portal de difusió cultural Cazarabet per parlar sobre la seva última novel·la, El dia i la nit.

Podeu llegir l'entrevista si entreu aquí.
03/12/2018
Sonograma Magazine es fa ressò d'El dia i la nit
La revista Sonograma Magazine ha publicat una ressenya d'El dia i la nit, l'última novel·la de Pau Faner. L'article fa un repàs als personatges més importants de la novel·la, Severià i Florià, i parla també del paper que juguen les dones en aquesta història d'odi i amor entre dos germans. 

Podeu llegir la ressenya si feu clic aquí.
09/11/2018
Ressenya d'El dia i la nit al Diari de Menorca
Pere Fàbregues ha publicat una crítica sobre l'última novel·la de Pau Faner, El dia i la nit, al Diari de Menorca. El crític destaca la importància de la maldat d'un dels personatges protagonistes i el bon treball que ha fet l'autor per traçar la trama de l'obra.

Podeu llegir la notícia en l'arxiu que trobareu tot seguit.
02/10/2018
Diari de Menorca entrevista Pau Faner
L'autor d'El dia i la nit explica que en aquesta novel·la hi trobarà intriga, amors, viatges, conflictes... un argument centrat en la rivalitat entre dos germans. Faner deixa clar que l'important de la novel·la no és el context històric en la qual s'emmarca, sinó la trama en si, ja que ell és novel·lista, no historiador.

Podeu llegir l'entrevista a l'arxiu següent: 
28/09/2018
Presentació d'El dia i la nit a Ciutadella de Menorca
Pau Faner presentarà El dia i la nit acompanyat del pintor i filòleg Francesc Florit Nin el 28 de setembre a les 8 de la tarda al Cercle Artístic de Ciutadella. 
19/09/2018
El Setmanari El Iris entrevista Pau Faner
Amb motiu de la publicació de la novel·la El dia i la nit, Pau Faner és entrevistat a la revista setmanal El Iris, de Menorca. 

Pode descarregar-vos l'arxiu tot seguit. 
18/09/2018
Diari de Menorca es fa ressò d'El dia i la nit
Pau Faner aquest any va visitar novament La Setmana del Llibre en Català, on hi va presentar la seva nova novel·la, El dia i la nit. L'articulista destaca la importància que Menorca sigui present en una fira literària tan important que potencia la lectura en català. 
A més també es fa ressò de la presentació del proper dia 28 a Ciutadella.
Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
08/09/2018
Presentació d'El dia i la nit a La Setmana del Llibre en Català
El dia i la nit, de Pau Faner, es presenta en el marc La Setmana del Llibre en Català el 8 de setembre a les 11.30 del matí a l'escenari 1. L'autor estarà acompanyat de l'escriptor Ricard Ruiz. 
07/09/2018
IB3 Ràdio entrevista Pau Faner
El programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio entrevista Pau Faner amb motiu de la publicació d'El dia i la nit, la seva última novel·la. L'autor, que també és pintor, explica que primer va començar a dedicar-se a la pintura i a exposar a sales i dos anys més tard va endinsar-se en el món literari. Creu que un art complementa l'altre, almenys en el seu cas.

Si entreu en aquest enllaç, podreu escoltar l'entrevista a partir del minut 5.

Pau Faner i Coll
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788