Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Anna, soror...

Autor: Marguerite Yourcenar
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1


Traductor: Montserrat Gallart i Sanfeliu

Data de publicació: 30/08/2018
ISBN: 978-84-17082-98-7
Nombre de pàgines: 94


Preu: 13,50 €Preu e-book: 5,40 €

Anna, soror... és una novel·la breu, ambientada a Nàpols, sobre l'incest, un tema tractat amb gran profunditat.

Sinopsi

Anna, soror... tracta d’un tabú social, el desig entre germans que no pot ser satisfet. Fou escrit el 1925, però no va sortir publicat fins al 1933, tot i que la seva versió definitiva és del 1981. El retrat de Valentine, la mare dels dos germans, s’assembla, i molt, a la personalitat de Jeanne de Vietinghoff: una dona molt creient, indulgent, afectuosa i intel·ligent. 

Aquest llibre és, potser, l’únic relat de Yourcenar que no parteix de fonts biogràfiques. Els estudiosos de l’escriptora belga sabem que, en la major part de les seves obres i sota l’estratègia literària de la disfressa, els protagonistes solen ser ella mateixa i la constel·lació d’éssers que estimava: el seu pare; Jeanne de Vietinghoff; André Fraigneau, el seu gran amor no correspost...

Yourcenar va ordir una teranyina literària que ens porta des d’Alexis (nom del fill petit de Jeanne) fins a la Marcella de La moneda del somni (la mateixa Marguerite), passant per Sophie i Éric von Lhomond (ella i Fraigneau) i pels protagonistes dels diferents relats de Focs.

Una narració breu plena d’evocacions a la ciutat del Vesuvi i de moments de notable intensitat.Nota biogràfica

Marguerite Yourcenar (Brussel·les, Bèlgica, 1903 – Maine, EUA, 1987) va ser una escriptora, traductora i autora teatral francesa. El seu nom real era Marguerite Antoinette Jeanne Marie Ghislaine Cleenewerck de Crayencour. Yourcenar és, precisament, un anagrama de Crayencour. 

De família noble, va ser una nena prodigi que, educada pel seu pare, va demostrar ja des de ben petita una gran intel·ligència. Va publicar la seva primera novel·la als vint-i-sis anys i es va traslladar als Estats Units per impartir classes de Literatura Comparada. Va pertànyer a l’Acadèmia Belga des de 1970, i es va convertir, el 1980, en la primera dona que va ingressar a l’Acadèmia Francesa. La seva casa a Maine, el Petite Plaisance de Mount Desert Island, és actualment una casa museu dedicada a la seva vida i obra.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Anna, soror...


15/11/2018
Montserrat Gallart és convidada a Radio Sant Vicenç de Montalt
Pius Morera, que condueix el programa Aparador de poesia a Ràdio Sant Vicenç de Montalt, entrevista Montserrat Gallart per parlar de la seva última obra publicada, Mediterrània, un poemari, i les dues traduccions de Marguerite Yourcenar, Narracions orientals i Anna, soror...

Podeu llegir la notícia aquí i escoltar l'entrevista en aquest enllaç.
26/09/2018
Presentació d'Anna, soror... i Narracions orientals a Barcelona
La Llibreria Jaimes acull la presentació de dues obres de Marguerite Yourcenar traduïdes per Montserrat Gallart: Narracions orientals i Anna, soror... En l'acte, que se celebrarà el 26 de setembre a les 7 de la tarda, hi intervindran Montserrat Gallart i Teresa Costa-Gramunt, poeta. 

Marguerite Yourcenar
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788