Contes i relats


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Narracions orientals

Autor: Marguerite Yourcenar
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1


Traductor: Montserrat Gallart i Sanfeliu

Data de publicació: 30/08/2018
ISBN: 978-84-17082-04-8
Nombre de pàgines: 124


Preu: 14,00 €

El mític Orient es descobreix a través de l'essència dels contes llegendaris de llocs com Grècia, Àsia i els Balcans. Un vell pintor que desapareix en el mar que acaba de dibuixar; un heroi grec que sedueix a les dones i a les onades, el destí de qui veu les nereides; el poder obscur de la deessa Kali, que s'entrega a qualsevol home i mai somriu. Passions, secrets i saviesa van deixant pas a un clima on no hi ha culpables ni víctimes, tan sols la vida i el seu immens misteri.


Sinopsi

Narracions orientals parteix de textos de l’Índia i de l’Orient –Grècia inclosa– que Marguerite Yourcenar va descobrir en lectures fetes entre el 1922 i el 1929, però també es nodreix de l’experiència com a viatgera de l’expedició que va fer, a través del Bòsfor, el 1932/33 en companyia d’Andreas Embirikos, a qui dedicà aquest recull publicat el 1938 per Gallimard.

Al llarg del creuer que van compartir i de les converses amb Andreas, armador i psicoanalista, Yourcenar descobreix Grècia i una orientalitat que l’enlluernen i que desitja immortalitzar. 

Després del seu fracàs amorós, la vida pot tornar a ser bella. Les llegendes transmeses d’avis a nets –que ara sent en boca d’Embirikos– quedaran recollides en aquestes Narracions orientals, i la capbussada que, al llarg del creuer, haurà fet en la seva ànima produirà, a més, El tret de gràcia, Focs i Els somnis i els atzars, que li permetran de superar el seu sofriment, tot universalitzant-lo i fent-ne elevada matèria literària.Nota biogràfica

Marguerite Yourcenar (Brussel·les, Bèlgica, 1903 – Maine, EUA, 1987) va ser una escriptora, traductora i autora teatral francesa. El seu nom real era Marguerite Antoinette Jeanne Marie Ghislaine Cleenewerck de Crayencour. Yourcenar és, precisament, un anagrama de Crayencour. 

De família noble, va ser una nena prodigi que, educada pel seu pare, va demostrar ja des de ben petita una gran intel·ligència. Va publicar la seva primera novel·la als vint-i-sis anys i es va traslladar als Estats Units per impartir classes de Literatura Comparada. Va pertànyer a l’Acadèmia Belga des de 1970, i es va convertir, el 1980, en la primera dona que va ingressar a l’Acadèmia Francesa. La seva casa a Maine, el Petite Plaisance de Mount Desert Island, és actualment una casa museu dedicada a la seva vida i obra.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Narracions orientals


27/05/2019
Núvol es fa ressò de La bona mort en un article
En un article sobre la mort i els comiats a la figura materna, Núvol destaca unes quantes obres literàries que parlen sobre aquesta qüestió, entre les quals La bona mort, de Vicenç Villatoro. A més, l'article comença citant un conte de Marguerite Yourcenar que forma part del llibre Narracions orientals, traduït per Montserrat Gallart i publicat per Gregal. 

Fes clic aquí i llegeix l'article. 
15/11/2018
Montserrat Gallart és convidada a Radio Sant Vicenç de Montalt
Pius Morera, que condueix el programa Aparador de poesia a Ràdio Sant Vicenç de Montalt, entrevista Montserrat Gallart per parlar de la seva última obra publicada, Mediterrània, un poemari, i les dues traduccions de Marguerite Yourcenar, Narracions orientals i Anna, soror...

Podeu llegir la notícia aquí i escoltar l'entrevista en aquest enllaç.
04/10/2018
Núvol destaca Narracions orientals com a novetat del Liberisliber
Un article de Núvol selecciona algunes de les obres que aquest cap de setmana es podran trobar al festival literari Liberisliber de Besalú. Narracions orientals, de Marguerite Yourcenar traduïda per Montserrat Gallart, és un d'aquest llibres que es podran comprar al llarg del cap de setmana. 

Podeu llegir l'article sencer aquí.
26/09/2018
Presentació d'Anna, soror... i Narracions orientals a Barcelona
La Llibreria Jaimes acull la presentació de dues obres de Marguerite Yourcenar traduïdes per Montserrat Gallart: Narracions orientals i Anna, soror... En l'acte, que se celebrarà el 26 de setembre a les 7 de la tarda, hi intervindran Montserrat Gallart i Teresa Costa-Gramunt, poeta. 

Marguerite Yourcenar
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788