Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

La ciutat

Autor: Assumpció Cantalozella
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 10/09/2018
ISBN: 978-84-17082-89-5
Número de pàgines: 206


Preu: 17,00 €

(dte. 5% 16,15 €)
Andreu Estor, intel·lectual de París, viatja fins a Girona per assistir a l'enterrament d'en Jordi, el seu cosí. Gràcies a la Neus, descobreix l'arxiu del seu parent. El perill l'envolta: els documents que hi ha interessen a algú més.

Sinopsi

Quin secret conté l’arxiu d’en Jordi que portarà l’Andreu als perills més inesperats?

L’arribada a la ciutat de l’advocat parisenc Andreu Estor, per l’enterrament del seu cosí Jordi, ens obre la capsa dels secrets d’una societat trasbalsada, just abans de la mort del dictador. Ell, tan vinculat als Fets del Maig francès, descobrirà a Girona quatre aspectes de la ciutat que el captivaran. El marc físic del barri històric, que s’alça als turons per damunt dels rius, amb racons d’aire medieval. La ciutat en ebullició política, amb gent que es mou per tots els racons, en subterranis, en les sagristies de les esglésies, tramant accions contra el franquisme. Uns documents secrets que semblen interessar a algú i que el duran a diverses situacions compromeses. I, sobretot, la reconstrucció del personatge d’en Jordi, un veritable desconegut que va prenent cos a mesura que l’Andreu s’interessa pel seu arxiu i la seva vida secreta.

Teixint aquests elements amb molta habilitat, l’autora ens fa reviure el període convuls de la tardor del 1974 a la primavera del 1975, potser per fer-nos adonar que els motius d’inquietud encara no han prescrit.Nota biogràfica

Assumpció Cantalozella és llicenciada en Filologia Catalana per la UAB i ha impartit classes de llengua i literatura a l’Institut Vicens Vives de Girona. Ha participat en la creació de la revista Ressò, d’El Punt Avui, diari en el qual publica articles d’opinió. En la seva llarga trajectòria com a narradora, ha estat guardonada amb les novel·les La pluja d’estels, El falcó del comte i Corpus de Sang. La seva darrera obra és El confident dels Reis, 2013. 

«Després de tants anys de dedicar-me a la política, i a l’ANC, espero amb goig la reedició, amb revisió personal, que Gregal fa d’una de les novel·les que més aprecio: La ciutat.»  
Segueix aquest llibre

Premsa sobre La ciutat


12/09/2018
Article sobre La ciutat a El Punt Avui
Assumpció Cantalozella va decidir revisar la seva tercera novel·la, La ciutat, que va ser publicada per primera vegada el 1990. Comenta que va sentir la necessitat de deixar més palès el seu estil en aquesta obra, ja que l'ha anat millorant i perfilant al cap dels anys i també n'ha elaborat més la trama.

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.

Assumpció Cantalozella
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788