Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La ciutat

Autor: Assumpció Cantalozella
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 10/09/2018
ISBN: 978-84-17082-89-5
Nombre de pàgines: 206


Preu: 17,00 €Preu e-book: 6,80 €

Andreu Estor, intel·lectual de París, viatja fins a Girona per assistir a l'enterrament d'en Jordi, el seu cosí. Gràcies a la Neus, descobreix l'arxiu del seu parent. El perill l'envolta: els documents que hi ha interessen a algú més.

Sinopsi

Quin secret conté l’arxiu d’en Jordi que portarà l’Andreu als perills més inesperats?

L’arribada a la ciutat de l’advocat parisenc Andreu Estor, per l’enterrament del seu cosí Jordi, ens obre la capsa dels secrets d’una societat trasbalsada, just abans de la mort del dictador. Ell, tan vinculat als Fets del Maig francès, descobrirà a Girona quatre aspectes de la ciutat que el captivaran. El marc físic del barri històric, que s’alça als turons per damunt dels rius, amb racons d’aire medieval. La ciutat en ebullició política, amb gent que es mou per tots els racons, en subterranis, en les sagristies de les esglésies, tramant accions contra el franquisme. Uns documents secrets que semblen interessar a algú i que el duran a diverses situacions compromeses. I, sobretot, la reconstrucció del personatge d’en Jordi, un veritable desconegut que va prenent cos a mesura que l’Andreu s’interessa pel seu arxiu i la seva vida secreta.

Teixint aquests elements amb molta habilitat, l’autora ens fa reviure el període convuls de la tardor del 1974 a la primavera del 1975, potser per fer-nos adonar que els motius d’inquietud encara no han prescrit.Nota biogràfica

Assumpció Cantalozella és llicenciada en Filologia Catalana per la UAB i ha impartit classes de llengua i literatura a l’Institut Vicens Vives de Girona. Ha participat en la creació de la revista Ressò, d’El Punt Avui, diari en el qual publica articles d’opinió. En la seva llarga trajectòria com a narradora, ha estat guardonada amb les novel·les La pluja d’estels, El falcó del comte i Corpus de Sang. La seva darrera obra és El confident dels Reis, 2013. 

«Després de tants anys de dedicar-me a la política, i a l’ANC, espero amb goig la reedició, amb revisió personal, que Gregal fa d’una de les novel·les que més aprecio: La ciutat.»  
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre La ciutat


05/06/2019
Serra d'Or es fa ressò de La ciutat
A la Tria personal que Xulio Ricardo Trigo fa mensualment a la revista Serra d'Or hi apareix La ciutat, d'Assumpció Cantalozella, ressenyada.

Us podeu descarregar la ressenya tot seguit. 
28/01/2019
Presentació de La ciutat a Cerdanyola del Vallès
El 28 de gener a les 7 del vespre l'Ateneu de Cerdanyola del Vallès acull una taula rodona titulada Les lluites clandestines del 74 a propòsit de la novel·la La ciutat, d'Assumpció Cantalozella. A banda de l'autora, també hi participaran Isidre Grau, escriptor, i Josep Font, activista social. 
24/01/2019
Intersindical Cultural recomana La ciutat
Intersindical Cultura recomana La ciutat, d' Assumpció Cantalozella, en un vídeo produït per l'Àrea de Publicacions de la Intersindical Valenciana.

Si entreu en aquest enllaç, podreu veure el vídeo. 
11/01/2019
Presentació de La ciutat a Figueres
La ciutat, d'Assumpció Cantalozella, es presentarà l'11 de gener a les 8 del vespre al Casino Menestral de Figueres. En l'acte, organitzat per ATENEA, una agrupació cultural, hi participaran l'autora i Jordi Pla, catedràtic de Llengua i Litertura catalanes. 
18/10/2018
TV Girona entrevista Assumpció Cantalozella
Jordi Grau va entrevistar Assumpció Cantalozella al programa 'La ciutat dels llibres' que condueix a TV Girona. L'escriptora és la primera vegada que visita el programa i ho fa per presentar La ciutat, l'obra reeditada per Gregal. Cantalozella ha fet una tasca molt important amb aquest llibre perquè l'ha hagut de revisar i fer-hi tots els canvis necessaris per millorar-la. Ella ho explica fent la comparativa amb la reforma d'una casa.

Si entreu en aquest enllaç, veureu l'entrevista sencera.
16/10/2018
Article d'opinió sobre La ciutat
El periodista Jordi Grau ha publicat un article a El Punt Avui sobre La ciutat, la novel·la reeditada d'Assumpció Cantalozella. Grau hi destaca, sobretot, les intervencions de Xavier Corominas i Albert Rossich a la presentació del dimarts 9 d'octubre.

Si entreu en aquest enllaç, podreu llegir l'article.
10/10/2018
El Punt Avui es fa ressò de La ciutat
Dimarts 9 d'octubre es va presentar La ciutat, d'Assumpció Cantalozella, a Girona. El Punt Avui se'n fa ressò.

Podeu llegir la notícia aquí.
09/10/2018
Presentació de La ciutat a Girona
La ciutat es presentarà el 9 d'octubre a les 8 de la tarda a la Casa de Cultura de Girona. L'acte estara format per un diàleg entre Albert Rossich, catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de Girona, i Xavier Corominas, exalcalde de Salt, dues persones que van viure intensament la publicació de la novel·la el 1975. També comptarà amb la intervenció d'Assumpció Cantalozella, l'autora. 
12/09/2018
Article sobre La ciutat a El Punt Avui
Assumpció Cantalozella va decidir revisar la seva tercera novel·la, La ciutat, que va ser publicada per primera vegada el 1990. Comenta que va sentir la necessitat de deixar més palès el seu estil en aquesta obra, ja que l'ha anat millorant i perfilant al cap dels anys i també n'ha elaborat més la trama.

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.

Assumpció Cantalozella
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788