He mirat aquesta terra


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

Passejant pels calls de Catalunya (Vol. I)

Autor: Josep Maria Casas
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 17/09/2018
ISBN: 978-84-17082-78-9
Número de pàgines: 342


Preu: 22,00 €

(dte. 5% 20,90 €)
L’autor ens proposa descobrir els dinou calls de Catalunya en set jornades. La proposta es presenta en forma d’itineraris comentats. LLIBRE AMB FOTOGRAFIES

Sinopsi

Durant set dies, un grup de persones passegen pels calls més importants de Catalunya. Aquest llibre ens proposa que els acompanyem en aquest viatge: per tal de descobrir amb ells la història d’aquells catalans que professaven el judaisme i que van ser torturats o expulsats llevat que renunciessin a la seva religió. La petja d’aquesta cultura se’ns anirà mostrant d’una manera amena i alhora rigorosa, gràcies a la complicitat entre l’autor del llibre i els experts que l’han assessorat a cada moment.

No es tracta d’una obra erudita que pugui aclaparar amb una allau de dades, sinó que essencialment té voluntat de divulgació i és per això que opta per expressar conceptes d’una forma senzilla i gairebé col·loquial. Aquesta estratègia permet incorporar comentaris amb informacions addicionals, lligar temes i contestar interrogants. Que tingueu un bon viatge!

ITINERARI PER BARCELONA, GIRONA, CASTELLÓ D’EMPÚRIES I PORTBOUNota biogràfica

Josep Maria Casas va néixer a Barcelona el 1947. A més de ser un viatger incansable és un escriptor especialitzat en llibres divulgatius, obres en què combina hàbilment el rigor històric i el respecte al patrimoni cultural. Les seves obres permeten descobrir els secrets, la història i la gent de cadascun dels indrets visitats, oferint sovint un paisatge inesperat que sorprèn el lector.

Ha publicat les següents obres: La mirada de un turista: Barcelona, 2012; Una passejada per Barcelona, 2014; Descobrint la Barcelona maçònica, 2015; Descobrint Sant Cugat del Vallès, 2016, i El llibre de Sabadell, 2018.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Passejant pels calls de Catalunya (Vol. I)


04/12/2018
Presentació de Passejant pels calls de Catalunya a Barcelona
La Font de Mimir acull una presentació de Passejant pels calls de Catalunya el 4 de desembre a les 7 de la tarda. L'autor, Josep Maria Casas, serà l'interventor de l'acte.
27/11/2018
Presentació de Passejant pels calls de Catalunya a Terrassa
Josep Maria Casas presentarà Passejant pels calls de Catalunya a la Casa del Llibre de Terrassa el 27 de novembre a les 7 de la tarda. 
26/11/2018
Presentació de Passejant pels calls de Catalunya a Barcelona
Josep Maria Casas presentarà Passejant pels calls de Catalunya a la botiga Call Barcelona, dedicada al món dels jueus, el  26 de novembre a les 19 h. 
08/11/2018
Presentació de Passejant pels calls de Catalunya a Barcelona
Josep Maria Casas presentarà Passejant pels calls de Catalunya a la llibreria Alibri el 8 de novembre a les 7 de la tarda.
08/10/2018
Presentació de Passejant pels calls de Catalunya a Sant Cugat del Vallès
Josep Maria Casas presentarà Passejant pels calls de Catalunya a la llibreria El Celler dels Llibres de Sant Cugat el 8 d'octubre a les 19.30 h. 

Josep Maria Casas
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788