Assaig


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Octubre al carrer

Autor: Dolors Feliu
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 2
Data de publicació: 24/09/2018
ISBN: 978-84-17082-97-0
Nombre de pàgines: 272


Preu: 18,00 €

1 d’octubre. Un poble en acció unit en l’organització i celebració d’un referèndum democràtic. Un estat en contra. La il·lusió encara viva d’una República albirada.

Sinopsi

Fa un any dels Fets de l’1 d’Octubre. Ha estat un any de bogeria. El llibre mira de nou aquells dies per analitzar què va passar i tenir pistes per saber on som ara. El referèndum de l’1 d’octubre va ser el gran repte i hauria hagut de ser la solució. La República. La gent estava il·lusionada i convençuda que si s’actuava massivament, i per mitjans pacífics, la democràcia i la pertinença a la Unió Europea els protegiria de repressions o violència.

Però l’Estat espanyol està disposat a tot per preservar «la unitat». A Octubre al carrer, hi trobareu els ingredients dels grans relats: misteri, conxorxa, estratègia, violència, decepció, plor, presó i traïdoria, però també solidaritat, valentia, energia, alegria, respecte, sacrifici, germanor, imaginació, humor i molts testimonis emotius. Aquests mesos hem viscut, més que mai, la il·lusió de sentir-nos poble lluitant per la llibertat. En dèiem «la revolució dels somriures». Ara sabem que també hi va haver llàgrimes. Res no ha acabat.Nota biogràfica

Dolors Feliu, nascuda a Roda de Ter el 1964, és jurista i ha ocupat diversos llocs a l’administració de la Generalitat. Destaca haver representat l’administració catalana davant el Tribunal Constitucional entre el 1994 i el 2011. Actualment, des de fa set anys, és directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat.

Va ser professora associada de dret constitucional de la UPF entre 1999 i 2011. És autora de diversos articles i monografies, entre els quals l’assaig Manual per la independència (2013). És membre actiu de diverses associacions a favor de la independència i del dret a decidir com ara el Col·lectiu Praga, Juristes per la Independència i Sobirania i Justícia, amb qui ha redactat moltes ponències i ha programat actes per tot el territori sobre el Procés. És col·laboradora habitual dels mitjans de comunicació.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Octubre al carrer


09/05/2019
República TV entrevista Dolors Feliu
Dolors Feliu va ser convidada al programa No callis res, de República TV, per parlar dels drets humans i polítics a la Unió Europea i del llibre publicat per Gregal, Octubre al carrer

Fes clic aquí i escolta l'entrevista sencera. 
08/04/2019
Presentació d'Octubre al carrer a Ripollet
Dolors Feliu presenta Octubre al carrer a Ripollet el 8 d'abril a les 8 del vespre a la Sala d'actes del Centre Cultural, 
06/02/2019
Dolors Feliu és entrevista a l'Àncora
Dolors Feliu parla sobre Octubre al carrer a l'Àncora, la revista local de Sant Feliu de Guíxols en el número de gener. 

Tot seguit podeu descarregar-vos l'arxiu i llegir l'entrevista sencera.
25/01/2019
Presentació d'Octubre al carrer a Sant Feliu de Guíxols
Dolors Feliu presentarà juntament amb Ariadna Benet, exmembre del Secretariat de l'ANC, Octubre al carrer a la Casa Irla (Fundació Josep Irla) de Sant Feliu de Guíxols el divendres 25 de gener a les 7 del vespre.
24/01/2019
Presentació d'Octubre al carrer a Caldes de Montbui
Octubre al carrer es presenta al Casino de Caldes de Montbui el dijous 24 de gener a les 8 del vespre. En l'acte hi intervindran Dolors Feliu, autora, i Isabel Helena Martí, presidenta de Sobirania i Justícia. 
17/11/2018
Presentació d'Octubre al carrer a Barcelona (Poblenou)
Dolors Feliu presentarà l'assaig Octubre al carrer al Centre Moral i Cultural de Poblenou el dissabte 17 de novembre a les 12 del migdia. En l'acte, hi intervindrà l'advocat Jaume Alosno-Cuevillas.
Aquesta és una activitat organitzada per la Fundació Pius Bosch i l'ANC Sant Martí juntament amb la Llibreria Etcètera.
12/11/2018
Presentació d'Octubre al carrer a Barcelona
Dolors Feliu, autora d'Octubre al carrer, presentarà juntament amb Mireia Mata, l'obra a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda el dilluns 12 de novembre a les 18.30 h. 
10/11/2018
Presentació d'Octubre al carrer a Barcelona
Ona Llibres, del barri de Gràcia de Barcelona, acollirà la presentació d'Octubre al carrer el 10 de novembre a les 12 del migdia. En l'acte, hi intervindran Dolors Feliu, autora, Magda Oranich, advocada i prologuista del llibre, i Maria Rosa Pons, advocada.
06/11/2018
Dolors Feliu és entrevistada a VilaWeb
En l'entrevista, Dolors Feliu respon a preguntes sobre el Procés sobiranista, els fets de l'octubre passat i les seves conseqüències. Com a jurista, se centra en alguns aspectes jurídics i legals que tenen a veure amb el Procés. 
Aquest és un llibre que inicialment havia de ser publicat per l'editorial que conduïa Quim Torra però, com que va ser investit president, finalment la publicació va duta a terme per Gregal. 

Si feu clic aquí, podreu llegir l'entrevista.
06/11/2018
Tertúlia sobre Octubre al carrer a Barcelona
El 6 de novembre a les 7 de la tarda es farà una tertúlia arran del llibre Octubre al carrer, de Dolors Feliu, a l'Ateneu Barcelonès. Només hi intervindrà l'autora.
05/11/2018
Presentació d'Octubre al carrer a Girona
La Llibreria 22 acull la presentació d'Octubre al carrer, de Dolors Feliu, el 5 de novembre a les 8 del vespre. L'autora estarà acompanyada de Francina Esteve, professora de Dret Internacional a la Universitat de Girona.
16/10/2018
Presentació d'Octubre al carrer a Tarragona
Eusebi Campdepadrós, diputat i membre de la mesa al Parlament de Catalunya, intervindrà en la presentació d'Octubre al carrer a la llibreria La Capona de Tarragona juntament amb Dolors Feliu, autora del llibre. L'acte serà el dia 16 d'octubre a les 8 del vespre.
09/10/2018
Dolors Feliu és convidada a ETV
El programa Vull una resposta d'ETV entrevista Dolors Feliu, autora del llibre Octubre al carrer. Al llarg de l'entrevista es fa un repàs als fets polítics i socials de fa dotze mesos. En aquesta entrevista amb forma de debat també hi intervenen Natàlia Esteve, advocada, i Francesc Abad, analista política. 

Podeu veure el programa si feu clic en aquest enllaç.
02/10/2018
Entrevista a Dolors Feliu al programa Més 324
Dolors Feliu és convidada al programa Més 324 conduït per Xavier Graset per parlar del seu llibre, Octubre al carrer, recentment publicat i que parla sobre els fets, les causes i les conseqüències del referèndum de l'1 d'octubre de 2017. 

Podeu veure l'entrevista sencera en aquest enllaç
26/09/2018
El Nacional es fa ressò d'Octubre al carrer
El president Quim Torra ahir va assistir a l'acte de presentació del llibre Octubre al carrer, de Dolors Feliu. La notícia d'El Nacional comenta cada una de les intervencions de l'acte: la de Jordi Albertí, la de Magda Oranich, la de l'autora i la de Quim Torra. 

Podeu llegir la notícia si entreu en aquest enllaç.

Dolors Feliu
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788