Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Roses de sang a la penombra

Autor: Núria Ribalta i Sanz
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 01/10/2018
ISBN: 978-84-17660-09-3
Nombre de pàgines: 306


Preu: 18,50 €Preu e-book: 7,41 €

Ambientada al barri del Raval de Barcelona, la crisi social i econòmica del 2011 somou la vida de tres generacions amb el rerefons del drama de la Guerra Civil i la postguerra, la Primavera àrab a Tunísia i el Moviment del 15M.

Sinopsi

En l’espai bigarrat i multicultural del barri del Raval de Barcelona, la crisi social i econòmica del 2011 s’acarnissa damunt les classes populars. La Mercè i en Vicenç, a punt de jubilar-se, es pregunten què van fer o què van deixar de fer perquè, ara, de grans, la vida se’ls hagi girat en contra com un mitjó.

La seva filla Laia, presonera del propi egoisme per tenir futur, intentarà canviar no només les regles de joc familiars, sinó també les d’una democràcia corrupta i fraudulenta, aixoplugada sota el radicalisme de la dreta, que desembocarà en la revolta del 15M.

Llibert, un vell republicà, oncle de la Laia, viu amb la incredulitat que al cap de setanta-dos anys la història hagi pogut tancar el drama de la Guerra Civil i espera que el seu botxí, l’Armando, reaparegui per acabar la seva feina. Mentrestant, s’afanya a deixar revisades les seves memòries per tal que la seva neboda pugui aturar el malson del nou feixisme.Nota biogràfica

Núria Ribalta i Sanz va néixer a Granollers el 1951 i viu a Canovelles.

Llicenciada en Geografi a i Història a la UB, i en Filologia Catalana a la UAB, ha estat professora de llengua i literatura catalanes a l’ensenyament secundari. Ara es dedica a la literatura. La seva primera novel·la, Bitllet de tornada, va guanyar el Premi de Narrativa del Consell Comarcal d’Òmnium Cultural de Granollers el 2006. El 2011, va guanyar el XVII Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders amb L’ombra de Proteu, obra que havia quedat fi nalista, el mateix any, del Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes. L’any 2014 publica la novel·la La llavor de la revolta.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Roses de sang a la penombra


02/12/2019
Roses de sang a la penombra a El Punt Avui
Entrevista a la Nuria Ribalta, autora de Roses de sang a la penombra, de la mà de Lluís Llort a El Punt Avui.

Per llegir més, aquí.
24/10/2019
Presentació Roses de sang a la penombra a Barcelona
El dijous 24 d'octubre a les 19 h es presenta Roses de sang a la penombra, de la Núria Ribalta, a La Central del Raval, a Barcelona. Ens acompanyarà també l'escriptora Victòria Lovaina.
24/01/2019
Presentació de Roses de sang a la penombra a Granollers
Roses de sang a la penombra es presenta a La Gralla de Granollers el 24 de gener a les 7 de la tarda. Núria Ribalta, l'autora, intervindrà a l'acte acompanyada de Carme Arenas, filòloga, traductora i expresidenta del PEN Català. A més, comptarem amb l'acompanyament musical de violinista Eduard Herrero i la pianista Naima Ventura.
14/11/2018
El 9 Nou es fa ressò de l'obra de Núria Ribalta
Roses de sang a la penombra, la quarta novel·la de Núria Ribalta, és notícia al diari El 9 Nou de l'edició del Vallès Oriental. L'article destaca que l'obra va ser finalista del VI Premi Gregal i que aquesta és una novel·la que pretén posar l'accent en la recuperació de la memòria històrica.

Podeu llegir la notícia a l'arxiu que trobareu a continuació.
12/11/2018
Roses de sang a la penombra és notícia a Som Granollers
El diari Som Granollers es fa ressò de la novel·la Roses de sang a la penombra, de Núria Ribalta. L'article destaca l'argument de l'obra i la trajectòria literària de l'autora, guanyadora d'alguns premis.

Podeu llegir la notícia a l'arxiu següent.
27/09/2018
Presentació de Roses de sang a la penombra a Barcelona
Núria Ribalta farà la primera presentació de Roses de sang a la penombra el dia 27 de setembre a les 7 de la tarda a la Sala Sagarra de l'Ateneu Barcelonès. L'autora estarà acompanyada de Francesc Sánchez Barba, historiador, i Carme Arenas, traductora, filòloga i expresidenta del PEN Català.

Núria Ribalta i Sanz
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788