Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La sivella

Autor: Josep Viñas
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 15/10/2018
ISBN: 978-84-17660-10-9
Nombre de pàgines: 184


Preu: 17,00 €Preu e-book: 6,80 €

Víctimes i botxins lluiten per superar les marques de les cicatrius, aprofitant o malmetent les segones oportunitats de la vida.Sinopsi
Una sèrie de personatges passegen per damunt de les ferides que la vida els ha infringit. Algunes han cicatritzat més o menys bé, però d’altres es van obrint i tancant, i les nafres són doloroses. La violència, explícita i implícita, apareix de manera intermitent en la vida d’aquests homes i dones. S’exhibeix en diferents formes: emocional, verbal, misògina, masclista, sexual... però violència al cap i a la fi.

Una sivella, lluent i brillant, és la peça que els uneix a tots plegats i que els portarà a prendre decisions arriscades de conseqüències imprevisibles. De fet, a través de les marques causades per les sivelles, descobrirem com aquests éssers humans esdevenen persones complexes, contradictòries, animals sense ànima, criatures desesperades. En alguns casos, aprofiten les segones oportunitats; en d’altres, les ferides del passat els portaran a la desesperació.

La sivella, aquesta sivella, és alhora causa i efecte, excusa i essència. L’entramat de la novel·la parteix de l’objecte, que esdevé motor dels subjectes.


Josep Maria Fonalleras
Nota biogràfica

Josep Viñas i Xifra (Salt, 1967) és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i màster en Hisenda Autonòmica i Local. Treballa com a professor titular d’Economia Financera i Comptabilitat a la Universitat de Girona. Quan va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Salt (2006), va promoure els Premis Setè Cel. El 2013, va guanyar el premi de poesia La Rosa de Salt amb el poema Dona cap a la fàbrica, i el 2014 va publicar la novel·la Diari d’un onanista.

Facebook: La sivella

Twitter: @LaSivella

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre La sivella


14/12/2019
Presentació La sivella a Cassà
L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cassà de la Selva organitza la presentació de La sivella, de Josep Viñas, a Can Trinxeria de Cassà. El dissabte 14 de desembre a les 12 h té lloc aquest acte, on també ens acompanyarà en Jordi Dausà, escriptor.
14/11/2019
Presentació de La sivella a Terrassa
Presentació de La sivella a la Llibreria la Temerària el dijous 14 de novembre a les 7 del vespre. A més a més de l'autor Josep Viñas, ens acompanyarà també en Vicençs Villatoro, escriptor.
10/05/2019
Presentació de La sivella a Amposta
La Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta acull la presentació de La sivella el 10 de maig a les 7 del vespre. En l'acte hi participaran Josep Viñas, autor, i Josep Igual, escriptor. 
21/03/2019
Presentació de La sivella a Sant Feliu de Guíxols
Josep Viñas i Àngels Suquet presentaran La sivella a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols el 21 de març a les 7 del vespre
20/03/2019
Presentació de La sivella a Vilobí d'Onyar
La sivella es presentarà a la Biblioteca Municipal Can Roscada de Vilobí el dimecres 20 de març a les 20.30 h. L'acte serà conduït per Josep Viñas, autor, i Dolors Garcia-Cornellà, escriptora de capçalera del municipi.
15/03/2019
Presentació de La sivella a Vilablareix
El Centre Cultural Can Gruart acull la presentació de La sivella el 15 de març a les 7 del vespre. Josep Viñas, autor de l'obra, presenta la novel·la juntament amb Manel Pallàs, regidor de l'Ajuntament i escriptor. 
14/03/2019
Presentació de La sivella a Santa Coloma de Farners
Josep Viñas presenta La sivella a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners el 14 de març a les 7 del vespre. Ho farà acompanyat dels també escriptors Salvador Casas i Assumpció Cantalozella. 
08/03/2019
Presentació de La sivella a Cabanes
La sivella, de Josep Viñas, es presentarà el dia 8 de març a les 8 del vespre a la sala el Sindicat de Cabanes. L'acte anirà a càrrec de l'autor i d'Antònia Gimbernat, regidora de Cultura. 
07/03/2019
Presentació de La sivella a Reus
Josep Viñas presenta La sivella a Reus el dia 7 de març a les 19.30 el vespre. Fina Masdéu, filòloga i membre del col·lectiu "reusenques de lletres", acompanyarà l'autor en aquesta acte a la Biblioteca Xavier Amorós. 
01/03/2019
Josep Viñas és convidat a Ràdio Vilablareix
Ràdio Vilablareix entrevista Josep Viñas, l'autor de la novel·la La sivella, un parell de setmanes abans de presentar-la la municipi.

En aquest enllaç podeu escoltar l'entrevista.
27/02/2019
Presentació de La sivella a Barcelona
Josep Viñas i Neus Arqués presentaran La sivella a La Impossible de Barcelona el 27 de febrer a les 7 del vespre. 
12/02/2019
Surtdecasa entrevista Josep Viñas
Josep Viñas, autor de La sivella, és entrevistat al portal de difusió cultural Surtdecasa. Entrevistadora i entrevistat reflexionen sobre els dos temes cabdal de la novel·la: la violència i les segones oportunitats. 

Si entreu aquí, podreu llegir l'entrevista sencera.
06/02/2019
La revista Àncora entrevista Josep Viñas
L'autor de La sivella, Josep Viñas, és entrevistat a la revista local de Sant Feliu de Guíxols, l'Àncora. A l'entrevista, Viñas explica l'argument de l'obra i la seva relació personal amb Sant Feliu. 

Us podeu descarregar l'entrevista tot seguit. 
31/01/2019
Presentació de La sivella a Vic
Foster & Wallace acollirà la presentació de La sivella, de Josep Viñas, el 31 de gener a les 7 del vespre. L'autor estarà acompanyat de Josep Maria Diéguez, dramaturg i director teatral. 
30/01/2019
Els mitjans de Vic anuncien la presentació de La sivella
L'edició d'El 9 Nou a Vic i Osona.com anuncien la presentació del 31 de gener de La sivella, de Josep Viñas, a la Llibreria Foster&Wallace de Vic.

Tot seguit us podeu descarregar l'enllaç d'El 9 Nou i llegir la notícia d'Osona.com aquí.
28/01/2019
Josep Viñas és entrevistat a Banyoles TV
La sivella es va presentar a Banyoles a mitjan gener. Abans de l'acte, l'autor va ser entrevistat a Banyoles TV per parlar de l'obra, la qual té dos grans eixos centrals: la violència (tant verbal, com física) i les segones oportunitats. També explica que la sivella és l'objecte que persegueix els subjectes protagonistes del llibre. 

Trobareu l'entrevista sencera en aquest enllaç.
18/01/2019
Presentació de La sivella a Banyoles
El 18 de gener a les 7 del vespre es presenta La sivella a la Fundació Coromina de Banyoles. L'acte anirà a càrrec de Ricard Planas, crític d'art i gestor cultural; Miquel Aguirre, escriptor, i Josep Viñas, autor de l'obra
09/01/2019
La sivella a TV Tossa
Josep Viñas va presentar la seva novel·la, La sivella, a Tossa de Mar. La televisió local va assistir a l'acte i va reproduir la presentació en el seu canal, en la qual van participar M. Àngels Pujals, regidora, i Inès Sieira, psicòloga i sexòloga.

Si feu clic aquí, podeu veure la presentació sencera.
07/01/2019
Crítica de La sivella al Diari de Girona
El periodista Matías Crowder fa una crítica al Diari de Girona sobre La sivella, de Josep Viñas, una novel·la marcada per la quotidianitat, la frustració i la violència. 

Podeu llegir l'article en aquest enllaç.
15/12/2018
Presentació de La sivella a Vilajuïga
Josep Viñas presentarà La sivella al Centre Cívic de Vilajuïga acompanyat d'Enric Costa. L'acte serà el 15 de desembre a les 7 de la tarda.
01/12/2018
Presentació de La sivella a Tossa de Mar
Josep Viñas presentarà La sivella a la Casa de Cultura de Tossa de Mar el dissabte 1 de desembre a les 5 de la tarda. En aquesta ocasió, ho farà acompanyat de M. Àngels Pujals, regidora, i Inès Sireia, psicòloga i sexòloga. 
30/11/2018
Presentació de La sivella a Sant Climent Sescebes
La sivella es presentarà a Sant Climent Sescebes el 30 de novembre a les 8 de la tarda. L'acte anirà a càrrec de Clara Camps, d'Ares Quintana i Josep Viñas, l'autor. 
22/11/2018
Presentació de La sivella a Olot
Meius Ferrés, filòloga, i Josep Viñas presentaran La sivella a Can Trincheria d'Olot el 22 de novembre a 2/4 de 8 del vespre. 
21/11/2018
TV Girona entrevista Josep Viñas
Josep Viñas és entrevistat al programa Té de Tot de TV Girona, per parlar de la seva última novel·la, La sivella, que parteix de dos arguments principals: la violència i les segons oportunitats.

Podeu recuperar l'entrevista si feu clic en aquest enllaç.
15/11/2018
Presentació de La sivella a Figueres
La sivella es presentarà a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres el 15 de novembre a les 19.30 h. En l'acte hi intervindran Josep Viñas, autor, i Josep Maria Bernils, periodista.
14/11/2018
La sivella és notícia a Ràdio Salt
L'emissora de ràdio de Salt va assistir a la presentació de La sivella que es va fer a la biblioteca de Salt la setmana passada. En l'acte, Josep Viñas va ser entrevistat i va explicar que els principals temes tractats a la novel·la són la violència i les segones oportunitats.

Si entreu en aquest enllaç, podreu escoltar el tall d'entrevista.
10/11/2018
Presentació de La sivella a l'Escala
Josep Viñas, autor de La sivella, presenta la novel·la a la Llibreria Vitel·la de l'Escala. Ho farà acompanyat del periodista Albert Soler el dissabte 10 de novembre a 2/4 de 8 del vespre.
08/11/2018
Presentació de La sivella a Salt
La Biblioteca Iu Bohigas de Salt acollirà la presentació de La sivella, de Josep Viñas, el dia 8 de novembre a 2/4 de 8 del vespre. En l'acte, hi intervindran l'autor i Jordi Grau, periodista.
07/11/2018
El Diari de Girona entrevista Josep Viñas
La contraportada del Diari de Girona està dedicada a La sivella, novel·la de Josep Viñas. En l'entrevista es parla, especialment, de la violència, el tema tractat en aquesta obra. 

Podeu llegir l'entrevista en aquest enllaç.
30/10/2018
El Punt Avui publica un article sobre La sivella
Josep Viñas la setmana passada va presentar La sivella a la Llibreria 22. El Punt Avui es fa ressò de la novel·la amb un article sobre el seu argument i fent difusió de l'acte.

Podeu llegir l'article si cliqueu aquí.
25/10/2018
Presentació de La sivella a Girona
La primera presentació de La sivella serà el 25 d'octubre a les 19 h a la Llibreria 22 de Girona. L'acte estarà conduït per l'autor, Josep Viñas, i l'escriptor Josep Maria Fonalleras. A més, formarà part de les activitats que commemoren els 40 anys de la llibreria. 

Josep Viñas
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788