Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

La sivella

Autor: Josep Viñas
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 15/10/2018
ISBN: 978-84-17660-10-9
Número de pàgines: 184


Preu: 17,00 €

(dte. 5% 16,15 €)
Víctimes i botxins lluiten per superar les marques de les cicatrius, aprofitant o malmetent les segones oportunitats de la vida.Sinopsi
Una sèrie de personatges passegen per damunt de les ferides que la vida els ha infringit. Algunes han cicatritzat més o menys bé, però d’altres es van obrint i tancant, i les nafres són doloroses. La violència, explícita i implícita, apareix de manera intermitent en la vida d’aquests homes i dones. S’exhibeix en diferents formes: emocional, verbal, misògina, masclista, sexual... però violència al cap i a la fi.

Una sivella, lluent i brillant, és la peça que els uneix a tots plegats i que els portarà a prendre decisions arriscades de conseqüències imprevisibles. De fet, a través de les marques causades per les sivelles, descobrirem com aquests éssers humans esdevenen persones complexes, contradictòries, animals sense ànima, criatures desesperades. En alguns casos, aprofiten les segones oportunitats; en d’altres, les ferides del passat els portaran a la desesperació.

La sivella, aquesta sivella, és alhora causa i efecte, excusa i essència. L’entramat de la novel·la parteix de l’objecte, que esdevé motor dels subjectes.


Josep Maria Fonalleras
Nota biogràfica

Josep Viñas i Xifra (Salt, 1967) és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i màster en Hisenda Autonòmica i Local. Treballa com a professor titular d’Economia Financera i Comptabilitat a la Universitat de Girona. Quan va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Salt (2006), va promoure els Premis Setè Cel. El 2013, va guanyar el premi de poesia La Rosa de Salt amb el poema Dona cap a la fàbrica, i el 2014 va publicar la novel·la Diari d’un onanista.

Facebook: La sivella

Twitter: @LaSivella

Segueix aquest llibre

Premsa sobre La sivella


01/12/2018
Presentació de La sivella a Tossa de Mar
Josep Viñas presentarà La sivella a la Casa de Cultura de Tossa de Mar el dissabte 1 de desembre a les 5 de la tarda. En aquesta ocasió, ho farà acompanyat de M. Àngels Pujals, regidora, i Inès Sireia, psicòloga i sexòloga. 
30/11/2018
Presentació de La sivella a Sant Climent Sescebes
La sivella es presentarà a Sant Climent Sescebes el 30 de novembre a les 8 de la tarda. L'acte anirà a càrrec de Clara Camps, d'Ares Quintana i Josep Viñas, l'autor. 
22/11/2018
Presentació de La sivella a Olot
Meius Ferrés, filòloga, i Josep Viñas presentaran La sivella a Can Trincheria d'Olot el 22 de novembre a 2/4 de 8 del vespre. 
15/11/2018
Presentació de La sivella a Figueres
La sivella es presentarà a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres el 15 de novembre a les 19.30 h. En l'acte hi intervindran Josep Viñas, autor, i Josep Maria Bernils, periodista.
14/11/2018
La sivella és notícia a Ràdio Salt
L'emissora de ràdio de Salt va assistir a la presentació de La sivella que es va fer a la biblioteca de Salt la setmana passada. En l'acte, Josep Viñas va ser entrevistat i va explicar que els principals temes tractats a la novel·la són la violència i les segones oportunitats.

Si entreu en aquest enllaç, podreu escoltar el tall d'entrevista.
10/11/2018
Presentació de La sivella a l'Escala
Josep Viñas, autor de La sivella, presenta la novel·la a la Llibreria Vitel·la de l'Escala. Ho farà acompanyat del periodista Albert Soler el dissabte 10 de novembre a 2/4 de 8 del vespre.
08/11/2018
Presentació de La sivella a Salt
La Biblioteca Iu Bohigas de Salt acollirà la presentació de La sivella, de Josep Viñas, el dia 8 de novembre a 2/4 de 8 del vespre. En l'acte, hi intervindran l'autor i Jordi Grau, periodista.
07/11/2018
El Diari de Girona entrevista Josep Viñas
La contraportada del Diari de Girona està dedicada a La sivella, novel·la de Josep Viñas. En l'entrevista es parla, especialment, de la violència, el tema tractat en aquesta obra. 

Podeu llegir l'entrevista en aquest enllaç.
30/10/2018
El Punt Avui publica un article sobre La sivella
Josep Viñas la setmana passada va presentar La sivella a la Llibreria 22. El Punt Avui es fa ressò de la novel·la amb un article sobre el seu argument i fent difusió de l'acte.

Podeu llegir l'article si cliqueu aquí.
25/10/2018
Presentació de La sivella a Girona
La primera presentació de La sivella serà el 25 d'octubre a les 19 h a la Llibreria 22 de Girona. L'acte estarà conduït per l'autor, Josep Viñas, i l'escriptor Josep Maria Fonalleras. A més, formarà part de les activitats que commemoren els 40 anys de la llibreria. 

Josep Viñas
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788