Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

El viatger radical

Autor: Xerardo Quintiá Pérez
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1


Traductor: Jordi Albertí i Oriol

Data de publicació: 12/09/2018
ISBN: 978-84-17082-70-3
Nombre de pàgines: 192


Preu: 17,00 €Preu e-book: 6,80 €

Novel·la testimoni, de no-ficció, basada en la figura de Manfred Gnädinger, pintor, fotògraf i escultor alemany que morí a Camelle (Galícia) el 2002.Sinopsi

El viatger radical relata la història d’un home extraordinari que, induït per la recerca de l’inexplicable, decideix viure al marge de tot convencionalisme o imposició, en permanent conflicte amb ell mateix i amb la societat que l’envolta. 

Basat en la figura de Manfred Gnädinger –artista alemany que el 1962 arribà al poble de Camelle després d’un llarg viatge creuant bona part d’Europa–, la novel·la se centra en el periple existencial d’un artista lliure i solitari, marginal per convenciment i necessitat, que va transformar la seva existència en una tasca incansable a favor de la relació indissoluble entre vida i art. El llibre ressegueix com, en determinades ocasions, el protagonista se sent empès a prendre decisions controvertides. 

La ficció condueix el lector a una reflexió sobre aspectes fonamentals que determinen l’existència, com l’amor, l’amistat i la cerca del sentit de la vida.Nota biogràfica

Xerardo Quintiá neix a Friol, el 1970, on transcorre la seva infància. El 1984 es trasllada a Lugo per realitzar els estudis de batxillerat i ingressa al Seminari Diocesano (d’on és expulsat a causa de la seva actitud «no apropiada» per les normes del centre) i, posteriorment, estudia a l’institut Lucus Augusti. 

Alumne fermament compromès amb la mandra i el desinterès acadèmic, abandonà els estudis i es dedicà a tot tipus d’oficis: cambrer, venedor d’enciclopèdies i de productes químics, i inclús recepcionista de sala de bingo. 

Com a escriptor, vocació que va descobrir en la primera adolescència, sempre s’ha considerat un autor autodidacte. 

Actualment, viu entre el món urbà, Lugo, i el món rural, Fornelos, poble que es dedica a la cria del porc celta en extinció.

Notícies d'activitats i de premsa sobre El viatger radical


15/03/2019
Presentació d'El viatger radical a Barcelona
Xerardo Quintiá presentarà El viatger radical a la llibreria Contrabandos el 15 de març a les 7 del vespre. Ho farà acompanyat de l'escriptor i cineasta Xavier Juncosa. 

Xerardo Quintiá Pérez
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788