Cultura popular


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

Les mares que ens han parit

Autor: Maria Rosa Ribas Poch
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1

Il·lustrador: Nestor Salas


Data de publicació: 22/10/2018
ISBN: 978-84-17660-02-4
Número de pàgines: 184


Preu: 18,00 €

(dte. 5% 17,10 €)
Les mares que ens han parit és una reflexió sobre l’evolució de la fecundació humana des de la prehistòria fins avui: coneixements, creences i rituals al seu voltant i sobre el valor social de la dona en cada període històric.
LLIBRE IL·LUSTRAT


Sinopsi
Les mares que ens han parit és una reflexió sobre la fecundació humana i la seva evolució des de la prehistòria fins avui –coneixements, creences i rituals–, però també sobre el valor social de la dona en cada època.

Aquest viatge en el temps ressegueix la importància que totes les cultures han donat a la fecunditat, com ha estat sempre venerada i controlada alhora. El llibre ens fa saber com –segons el coneixement mèdic del moment– cada època històrica ha explicat la fecundació, la funció de l’aparell reproductiu i també els mitjans anticonceptius emprats.

L’obra també posa de relleu la tasca de dones que han estat ignorades per molts relats històrics oficials, escrits bàsicament des de la mirada masculina.

La manera de percebre i representar la vida ha anat canviant, però la decisió de voler –o no– ser mare, de tenir –o no– fills, hauria de ser individual o de parella. En canvi, sempre ha estat condicionada per factors polítics, culturals, mèdics, religiosos i/o demogràfics, els quals sovint han provocat una pèrdua sensible de les llibertats bàsiques.Nota biogràfica

Maria Rosa Ribas Poch (la Bisbal d’Empordà, 1950) ha treballat durant més de trenta anys d’infermera al Centre d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Mataró, on es realitzen activitats existencials i preventives relacionades amb el control i seguiment de l’embaràs.

Interessada per la història de l’anticoncepció, ha anat dirigint l’interès cap a la història de la fecundació humana i la seva relació amb la forma d’entendre la vida i, especialment, de valorar la dona.

Ha participat en diversos congressos, com ara el dedicat a La Historia de la Enfermería i els de la Sociedad Española de Contracepción. Ha publicat diversos articles sobre aquesta matèria i és coautora, amb Maria Rosa Serra, del llibre S’ha acabat, amor meu, publicat l’any 2000.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Les mares que ens han parit


19/12/2018
Presentació de Les mares que ens han parit a Barcelona
Maria Rosa Ribas, autora de Les mares que ens han parit, i la infermera i antropòloga M. Àngels Castillo presentaran l'obra a la Llibreria Pròleg el 19 de desembre a les 7 de la tarda.
13/12/2018
Presentació de Les mares que ens han parit a Mataró
Buc de Llibres acull la presentació de Les mares que ens han parit el 13 de desembre a les 7 de la tarda. En l'acte, hi intervindran Maria Rosa Ribas, autora, i Roser Albert, treballadora social.
11/12/2018
La Clau es fa ressò de Les mares que ens han parit
Les mares que ens han parit es presenta el 13 de desembre a Mataró. La revista La Clau, una revista del Maresme, fa difusió de l'acte.

Podeu veure la notícia aquí.
11/12/2018
Presentació de Les mares que ens han parit a Mataró (ASSIR)
Maria Rosa Ribas presentarà Les mares que ens han parit al Servei d'Atenció de Salut Sexual i Reproductiva de Mataró, lloc en el qual l'autora va treballar més de trenta anys com a infermera. Ho farà acompanyada de Rosa Díaz, llevadora, el dia 11 de desembre a 2/4 de 2 del migdia.
Aquesta presentació s'adreça al personal que treballa al centre. 
21/11/2018
Maria Rosa Ribas és entrevistada a Ràdio Vilassar
Dijous 15 de novembre es va presentar Les mares que ens han parit a Vilassar de Mar. Amb motiu d'aquesta publicació i l'acte, Ràdio Vilassar entrevista Maria Rosa Ribas, l'autora d'aquest estudi sobre l'evolució de la fecundació.

Si feu clic aquí, podreu escoltar l'entrevista.
15/11/2018
Presentació de Les mares que ens han parit a Vilassar de Mar
La primera presentació de Les mares que ens han parit, de Maria Rosa Ribas, tindrà lloc a la Bilbioteca Municipal Ernest Lluch de Vilassar de Mar el dia 15 de novembre a les 7 de la tarda. En l'acte, hi intervindran l'autora i la doctora Hildegard Mausbach.

Maria Rosa Ribas Poch
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788