Assaig


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Una democràcia cívica en temps autoritaris

Autor: Thomas S. Harrington
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1


Traductor: Toni Tobella

Data de publicació: 22/10/2018
ISBN: 978-84-17082-96-3
Nombre de pàgines: 376


Preu: 20,00 €Preu e-book: 8,00 €

Apunts d’un nord-americà sobre el Procés sobiranista de Catalunya. Recull d’articles escrits aquests últims anys en diverses revistes i mitjans digitals.


Sinopsi
En aquest volum d’assajos històrics, entrevistes i comentaris de premsa, Thomas S. Harrington, un investigador i escriptor nord-americà amb una llarga trajectòria en el camp dels estudis sobre la nació i la història comparativa dels països ibèrics, i un interès especial per Catalunya, ens ofereix una visió penetrant de l’actual Procés sobiranista.

En la seva anàlisi, destaca un fet que amb freqüència es perd en la cobertura del Procés en els grans mitjans de comunicació: que el moviment no prové de les frustracions polítiques i financeres del moment, ni dels sentiments xenòfobs que són els motors de les revoltes populistes en llocs com Hongria o el Vèneto, sinó d’una històrica tradició de democràcia popular.

L’autor argumenta que, lluny d’ésser una amenaça per a la democràcia a Europa, el moviment escrupolosament pacífic i veritablement popular per la independència a Catalunya és, potser, la millor esperança que tenim per estimular la seva molt esperada renovació.Nota biogràfica

Thomas S. Harrington és catedràtic d’Estudis Hispànics al Trinity College de Hartford (EUA), on imparteix classes sobre literatura, cinema i història cultural dels països ibèrics en l’època contemporània. Les seves línies principals de recerca són els moviments peninsulars d’identitat nacional, l’iberisme, la cultura catalana contemporània i les migracions entre les anomenades cultures perifèriques de la península i les societats del Carib i el Con Sud.

Ha rebut dues beques Fulbright i ha estat guardonat amb el premi Batista i Roca per la seva labor a favor de la difusió de la cultura catalana al món. Finalment, cal destacar que ha exercit de professor a Madrid, Lisboa, Roma, l’Havana i Santiago de Compostel·la.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Una democràcia cívica en temps autoritaris


06/03/2019
Cazarabet entrevista Thomas S. Harrington
L'autor d'Una democràcia cívica en temps autoritaris, Thomas S. Harrington, parla de l'assaig a l'entrevista feta per Cazarabet, el portal de difusió cultural aragonès.

Si entreu aquí, podreu llegir l'entrevista.
07/12/2018
Thomas Harrington és convidat a Preguntes freqüents
L'autor d'Una democràcia cívica en temps autoritaris, Thomas S. Harrington, és entrevistat al programa Preguntes freqüents de TV3. Al llarg de la seva intervenció amb Laura Rosel parla de la seva visió sobre el Procés sobiranista que es veu reflectida en el llibre. 

Si entreu en aquest enllaç, podreu veure tota la intervenció al programa.
03/12/2018
El Nacional publica una entrevista a Thomas S. Harrington
Thomas Harrington, a Una democràcia cívica en temps autoritaris, dona la seva visió com a nord-americà i estranger sobre el Procés sobiranista, les causes i les conseqüències i la repercussió d'aquesta situació política arreu del món.

Si entreu en aquest enllaç, podreu llegir l'entrevista sencera.
30/11/2018
Presentació d'Una democràcia cívica en temps autoritaris a Lloret de Mar
Una democràcia cívica en temps autoritaris es presenta al Club Marina Casinet de Lloret. L'acte serà el 30 de novembre a les 8 del vespre i l'autor estarà acompanyat per David Barba, membre de l'associació Amargura Cultura.
22/11/2018
Presentació Una democràcia cívica en temps autoritaris a Vilassar de Mar
Thomas Harrington presentarà Una democràcia cívica en temps autoritaris al Museu de la Marina de Vilassar de Mar el 22 de novembre a 2/4 de 8 de la tarda. En aquest acte, organitzat pel Centre d'Estudis Vilassarencs, hi intervindran Alexis Serrano, president del CEV, i l'alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot. 
13/11/2018
VilaWeb es fa ressò de la presentació del llibre de Thomas Harrington
Thomas Harrington va presentar Una democràcia cívica en temps autoritaris a la redacció de VilaWeb. L'autor estatunidenc escriu per aquest diari i el llibre està format per alguns articles que s'hi han publicat. A la presentació el va acompanyar Vicent Partal, director del mitjà.

En aquest enllaç, podreu veure el vídeo sencer de tota la presentació.
25/10/2018
Article sobre Una democràcia cívica en temps autoritaris a l'Ara
Dilluns 22 d'octubre es va presentar Una democràcia cívica en temps autoritaris a Barcelona. Antoni Bassas en va ser el ponent i en va una petita valoració a l'Ara.

Podeu llegir l'article d'opinió aquí.

Thomas S. Harrington
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788