Assaig


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Els refugis del pensament

Autor: Josep Pradas
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 13/11/2018
ISBN: 978-84-17660-00-0
Nombre de pàgines: 184


Preu: 17,00 €Preu e-book: 6,80 €

Reflexió sobre les condicions favorables i els obstacles que trobarà un esperit creatiu en realitzar una obra, tant artística com intel·lectual.


Sinopsi
Aquest text és un passeig pels escenaris que han estat testimoni del tràfec creatiu o intel·lectual d’algunes figures emblemàtiques en la història de la cultura occidental. És un text que vol delectar-se sobre els paisatges concrets que els van acompanyar com a teló de fons en l’aventura creativa de cadascun. 

És una reflexió sobre les condicions que fan possible l’activitat intel·lectual i artística, és a dir, la vida espiritual. Quines són les estratègies que ha de seguir l’ésser pensant i creatiu per poder desenvolupar els seus impulsos, comptant amb la inevitable interferència del món, amb l’obstacle continu de la vida quotidiana i dels afers ordinaris i de les persones que l’envolten? És possible pensar amb el món al darrere, o més pròpiament, al davant? És necessari aïllar-se del soroll de la vida? Però, d’altra banda, no cal ser en el món per pensar el món, per crear en el món? El món de l’esperit i el món de la vida estan lligats per un fil que permet cert distanciament, però que no admet ruptura. Nota biogràfica

Josep Pradas (Castelló, 1965) és llicenciat en filosofia per la UB (1996), actualment treballa com a professor de filosofia a Vilanova i la Geltrú. Després de cursar estudis de doctorat, l’any 2000 va començar a col·laborar amb el Seminari de Filosofia Política de la Universitat de Barcelona amb un projecte d’investigació sobre la violència revolucionària i la reacció des de la filosofia. 

Entre 1996 i 2005 va escriure regularment per a la revista cultural Lateral, publicada a Barcelona, i a partir de 2005 va començar a col·laborar amb la revista de filosofia Astrolabio.

Des de 2014 pertany al Grup de Filosofia del Garraf, que publica des de 2017 la revista Cartografías.

És també creador i administrador d’un blog de filosofia i humanitats, publicat des del 2011 (phylosophyforlife.blogspot.com). 

El 2015 va obtenir el XXXIV Premi de Filosofia Arnau de Vilanova, amb un projecte didàctic de filosofia per a alumnes de 1r d’ESO.

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Els refugis del pensament


02/02/2019
Presentació d'Els refugis del pensament a Vilanova i la Geltrú
La segona presentació de l'assaig Els refugis del pensament, de Josep Pradas, serà a la llibreria La Mulassa el dissabte 2 de febrer a 2/4 de 8 del vespre. L'acte estarà conduït er l'autor i per les filòsofes Alín Salom i Josefina Aranda. 
22/11/2018
Presentació d'Els refugis del pensament a Barcelona
Josep Pradas, autor d'Els refugis del pensament, i Fèlix Pardo, filòsof, presentaran l'obra a l'Espai Contrabandos el 22 de novembre a les 7 de la tarda.

Josep Pradas
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788