Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La pell girada

Autor: Tessa Julià i Dinarès
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 19/11/2018
ISBN: 978-84-17660-08-6
Nombre de pàgines: 256


Preu: 17,00 €Preu e-book: 6,80 €

Paràbola sobre la recerca d’un mateix, de les seves creences i ideals quan romanen enterrats sota la capa del convencionalisme social. La sinceritat contra la pèrdua.


Sinopsi
Eulàlia creix condicionada per l’educació religiosa i severa de finals dels cinquanta. La consciència social se li desvetlla en conèixer Lola i les barraques del Barco de la Juana. Descobreix el compromís polític als 18 anys de la mà d’en Marcel, amb qui també mantindrà una primera relació sentimental, tan intensa com breu. 

Això no obstant, la seguretat que li ofereix en Pere la porta a casar-s’hi, tot confiant equivocadament que oblidarà en Marcel. 

El 2011, en Marcel mor i l’Eulàlia s’estampa davant el mirall que la mostra tal com és ara: sense il·lusions, treballant d’esma a l’escola i, el que és pitjor, amb dubtes i remordiments que l’han rosegat durant anys. En Lluc, el seu fill, ja té 28 anys i és un dels ponents que participa en les assemblees de l’acampada del moviment dels indignats del 15M.

La pregunta és clara: com afrontar la realitat? Cal destapar els secrets? És possible compaginar veritat i llibertat?Nota biogràfica

Tessa Julià Dinarès va néixer a Matadepera el 1952. És llicenciada en Pedagogia i en Arts Dramàtiques per la Universitat de Barcelona.

Dins el món de la docència, ha publicat diversos llibres, entre els quals destaquen Encetar l’escriure; Avaluació a parvulari; Propostes pràctiques per analitzar materials curriculars i Educación Primaria. Área de Lengua castellana

També ha publicat obres de literatura infantil: Em vaig casar amb els meus pares (2013), Un secret a les butxaques (2013), No sense tu (2016) i Refugiada (2017). El 2014 va publicar la seva primera novel·la per adults, El cosidor d’errades, amb l’Editorial Gregal, obra que el 2011 va rebre un accèssit del Premi Fiter i Rossell de novel·la atorgat pel Govern d’Andorra.

www.tessajulia.cat


 

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre La pell girada


14/11/2019
La pell girada a Ràdio Móra la Nova
Parlen de l'obra La pell girada, junt amb l'autora Tessa Julià, a Ràdio Móra la Nova, al programa Cafè literari.

Per sentir-ho, a partir del minut 7.20, aquí.
23/05/2019
Canal Terrassa es fa ressò de la presentació de La pell girada a Synusia
El dijous 23 de maig Tessa Julià conversarà sobre La pell girada a la llibreria Synusia de Terassa amb els seus lectors. El programa El Submarí, de Canal Terrassa, es fa ressò de l'activitat. 

Podeu recuperar l'entrevista en aquest enllaç (programa del 23 de maig de 2019).
23/05/2019
Presentació de La pell girada a Terrassa
Tessa Julià participarà en una conversa amena i informal a la llibreria Synusia per parlar sobre la seva darrera novel·la, La pell girada. L'activitat serà el 23 de maig a 2/4 de 8 del vespre.  
10/04/2019
Cugat.cat entrevista Tessa Julià
Amb motiu de la presentació de La pell girada que a finals de març es va fer a Sant Cugat del Vallès, el mitjà local Cugat.cat va entrevistar l'autora per parlar de l'obra. 

Podeu llegir l'entrevista i escoltar-ne alguns fragments si feu clic en aquest enllaç
28/03/2019
Presentació de La pell girada a Sant Cugat del Vallès
La pell girada es presenta a Alexandria Llibres el 28 de març a 2/4 de 8 del vespre. L'acte serà conduït per Tessa Julià, autora, i l'escriptora Gemma Armengol.
09/02/2019
Presentació de La pell girada a La Garriga
La pell girada es presenta a la Garriga el 9 de febrer a les 18.30 h. L'acte serà a la llibreria Strogoff i anirà a càrrec de Tessa Julià i Mercè Company, escriptora. 
28/01/2019
El Punt 7 es fa ressò de La pell girada.
Sílvia Romero comenta La pell girada, de Tessa Julià, al programa "Cafís de lletres" de Punt 7 Ràdio. Després de fer un repàs de la biografia de l'autora i de la seva trajectòria literària, dedica una minuts a la novel·la. 

Podeu escoltar el comentari en aquest enllaç.
23/01/2019
Presentació de La pell girada a Castellar del Vallès
La Centraleta de Castellar del Vallès acull la presentació de La pell girada, de Tessa Julià, el 23 de gener a les 7 del vespre. L'acte estarà conduït per l'autora i per la mestra de català Teresa Tort. 
17/12/2018
Tessa Julià és entrevistada a Ràdio Terrassa
L'autora de La pell girada va ser entrevistada al programa El Submarí de Ràdio Municipal Terrassa. Tessa Julià, que és d'aquest municipi, va parlar de la novel·la el dia que la presentava als Amics de les Arts. 

Podeu escoltar l'entrevista si feu clic aquí.
17/12/2018
Presentació de La pell girada a Matadepera
Tessa Julià, autora de La pell girada, i Josep Giralt, escriptor, presentaran la novel·la al Casal de Cultura de Matadepera el 17 de desembre a les 7 de la tarda
13/12/2018
La pell girada és notícia a Canal Terrassa
Tessa Julià, autora de La pell girada, és notícia al Canal Terrassa amb motiu de la publicació. Tristesa i melancolia tenyeixen els records de la protagonista, l'Eulàlia, que després de la mort d'una exparella reflexiona sobre la seva vida.

Podeu veure la notícia si entreu aquí.
11/12/2018
Presentació de La pell girada a Terrassa
La pell girada es presenta a Terrassa l'11 de desembre a les 7 de la tarda als Amics de les Arts i Joventuts Musicals. En l'acte hi intervindran Tessa Julià, autora, i Jaume Closa, professor de llengua i literatura catalanes.
10/12/2018
Presentació de La pell girada a Barcelona
Tessa Julià, autora de La pell girada, i Sílvia Romero, escriptora, presentaran la novel·la a La Impossible de Barcelona. L'acte serà el 10 de desembre a les 7 de la tarda.
26/11/2018
Presentació de La pell girada a Els Banys de Sant Vicenç
El Balneari Sant Vicenç (a prop de la Seu d'Urgell) acull la primera presentació de la novel·la La pell girada, de Tessa Julià. L'acte serà el dilluns 26 de novembre a les 7 de la tarda.

Tessa Julià i Dinarès
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788