Novel·la negra


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La segona mort de Lorenzo Contini

Autor: Maria Rosa Nogué i Almirall
Col·lecció: Novel·la negra
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 19/11/2018
ISBN: 978-84-17660-07-9
Nombre de pàgines: 282


Preu: 18,50 €

La preocupació per la bellesa de Lorenzo Contini el porta a obsessionar-se amb un retrat de noia de Leonardo da Vinci. Entre Barcelona i Venècia, l’acció es desplaça del present al passat per encarar un sempre incert futur.


Sinopsi
Lorenzo Contini, un prestigiós col·leccionista d’art d’origen venecià, instal·lat a Barcelona, cau del balcó de casa seva mentre intenta arreglar un porticó del seu pis, el cinquè d’una finca de l’Eixample. Es mor gairebé a l’acte. Com que patia depressions intermitents, molta gent pensa que s’ha llançat expressament. La policia, però, no troba cap nota de suïcidi. La investigadora Laura Casamitjana, sotsinspectora dels Mossos, elabora l’informe per accident que espera el comissari, però li queda la recança d’haver tancat massa aviat el cas, i segueix investigant pel seu compte. Té un interès particular en el senyor Contini com a cofundador de la Clínica Laietana, perquè fa temps que s’ocupa d’una denúncia contra aquesta clínica per adopcions irregulars. Ella mateixa és adoptada.  

Paral·lelament, coneixerem la història de Júlia Palau, competidora professional de Lorenzo Contini. La Júlia va ser violada en la seva joventut, però sempre ho ha guardat en secret. Vol comprar les fundacions d’art de Contini, a Barcelona i a Venècia, i, sobretot, li interessa adquirir el dibuix sobre cartró anomenat Donna Nobile, un dels més desconeguts originals de Leonardo da Vinci. Realitzat a Venècia el 1499 i propietat de la família Contini-Sanier des de fa mes de 500 anys. Nota biogràfica

Maria Rosa Nogué i Almirall (Còrdova, 1965) viu a Vilanova i la Geltrú. El seu món són els llibres, la música i els viatges. És llicenciada en Filologia Catalana i té el Grau Professional de Piano. Va començar fent classes de català per a adults, ha estat professora d’ensenyament secundari en diferents instituts i des del 2006 és professora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Ha publicat contes infantils, la narració de la cantata musical El Follet Valent, la novel·la breu Els Sonets a Anaïs (Primer Premi del Certamen Nacional de Novel·la Breu del Diari de Vilanova i la Geltrú, 2001), novel·la juvenil (La noia del descapotable, 2009; La noia del creuer, 2017) i novel·la per a adults (La casa dels cants, 2010). 

No arriba la mort (Premi Bellvei Negre 2017) va ser la seva primera incursió en el camp de la novel·la negra. La segona mort de Lorenzo Contini va quedar finalista del Premi Gregal de Novel·la de 2017.

 

Notícies d'activitats i de premsa sobre La segona mort de Lorenzo Contini


16/12/2019
La segona mort de Lorenzo Contini a Mucho+queunLibro
Mucho+queunLibro explica com va anar la presentació de La segona mort de Lorenzo Contini, de Maria Rosa Nogué, a Barra/Llibre.

Per llegir la notícia, aquí.
12/12/2019
Presentació de La segona mort de Lorenzo Contini a Barcelona
Maria Rosa Nogué presenta la seva novel·la negra La segona mort de Lorenzo Contini a Barcelona, a la llibreria Barra/Llibre el dijous 12 de desembre a les 19 h. Ens acompanyarà també la Rosa Querol, periodista i especialista en gènere negre.
02/07/2019
Article sobre La segona mort de Lorenzo Contini a Eix Diari
Teresa Costa-Gramunt ha escrit una ressenya sobre la novel·la negra de Maria Rosa Nogué, La segona mort de Lorenzo Contini, a Eix Diari.

Si entreu aquí, podreu llegir l'article. 
09/05/2019
Presentació de La segona mort de Lorenzo Contini a Sant Joan Despí
Maria Rosa Nogué presenta La segona mort de Lorenzo Contini a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí el 9 de maig a les 7 del vespre. L'acompanyarà Margi Gual, regidora d'Igualtat. 
15/04/2019
Marta Pérez recomana tres novel·les a la seva pàgina web
Marta Pérez i Sierra, poeta, recomana tres novel·les negres de Gregal a la seva pàgina web: La segona mort de Lorenzo Contini, La pista d'una morta i La bossa de seda.

Podeu llegir les ressenyes si entreu en aquest enllaç.
15/03/2019
La segona mort de Lorenzo Contini a La Fura del Penedès
La segona novel·la negra de Maria Rosa Nogué, La segona mort de Lorenzo Contini, és notícia a La Fura del Penedès

Si feu clic aquí, podreu llegir la notícia. 
07/03/2019
Punt 7 Ràdio Sant Celoni es fa ressò de La segona mort de Lorenzo Contini
Sílvia Romero comenta La segona mort de Lorenzo Contini, de Maria Rosa Nogué, al programa Cafís de Punt 7 Ràdio Sant Celoni. Abans del comentari sobre la novel·la, Romero fa un repàs de la trajectòria literària de Maria Rosa Nogué i llegeix un fragment de la novel·la.

Podeu escoltar la notícia si feu clic aquí.
28/01/2019
Presentació de La segona mort de Lorenzo Contini a Barcelona
L'Ateneu Barcelonès acull la presentació de La segona mort de Lorenzo Contini el 28 de gener a les 7 del vespre a la Sala Sagarra. L'acte anirà a càrrec de M. Rosa Nogué (autora), Sylvia Oussedick, escriptora i conductora de clubs, i Laura Vara, ateneista i cocoordinadora de la tertúlia de l'Ateneu "Dones a la palestra".

Maria Rosa Nogué i Almirall
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788