Novel·la negra


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

La segona mort de Lorenzo Contini

Autor: Maria Rosa Nogué i Almirall
Col·lecció: Novel·la negra
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 19/11/2018
ISBN: 978-84-17660-07-9
Número de pàgines: 282


Preu: 18,50 €

(dte. 5% 17,58 €)
La preocupació per la bellesa de Lorenzo Contini el porta a obsessionar-se amb un retrat de noia de Leonardo da Vinci. Entre Barcelona i Venècia, l’acció es desplaça del present al passat per encarar un sempre incert futur.


Sinopsi
Lorenzo Contini, un prestigiós col·leccionista d’art d’origen venecià, instal·lat a Barcelona, cau del balcó de casa seva mentre intenta arreglar un porticó del seu pis, el cinquè d’una finca de l’Eixample. Es mor gairebé a l’acte. Com que patia depressions intermitents, molta gent pensa que s’ha llançat expressament. La policia, però, no troba cap nota de suïcidi. La investigadora Laura Casamitjana, sotsinspectora dels Mossos, elabora l’informe per accident que espera el comissari, però li queda la recança d’haver tancat massa aviat el cas, i segueix investigant pel seu compte. Té un interès particular en el senyor Contini com a cofundador de la Clínica Laietana, perquè fa temps que s’ocupa d’una denúncia contra aquesta clínica per adopcions irregulars. Ella mateixa és adoptada.  

Paral·lelament, coneixerem la història de Júlia Palau, competidora professional de Lorenzo Contini. La Júlia va ser violada en la seva joventut, però sempre ho ha guardat en secret. Vol comprar les fundacions d’art de Contini, a Barcelona i a Venècia, i, sobretot, li interessa adquirir el dibuix sobre cartró anomenat Donna Nobile, un dels més desconeguts originals de Leonardo da Vinci. Realitzat a Venècia el 1499 i propietat de la família Contini-Sanier des de fa mes de 500 anys. Nota biogràfica

Maria Rosa Nogué i Almirall (Còrdova, 1965) viu a Vilanova i la Geltrú. El seu món són els llibres, la música i els viatges. És llicenciada en Filologia Catalana i té el Grau Professional de Piano. Va començar fent classes de català per a adults, ha estat professora d’ensenyament secundari en diferents instituts i des del 2006 és professora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Ha publicat contes infantils, la narració de la cantata musical El Follet Valent, la novel·la breu Els Sonets a Anaïs (Primer Premi del Certamen Nacional de Novel·la Breu del Diari de Vilanova i la Geltrú, 2001), novel·la juvenil (La noia del descapotable, 2009; La noia del creuer, 2017) i novel·la per a adults (La casa dels cants, 2010). 

No arriba la mort (Premi Bellvei Negre 2017) va ser la seva primera incursió en el camp de la novel·la negra. La segona mort de Lorenzo Contini va quedar finalista del Premi Gregal de Novel·la de 2017.

 


Maria Rosa Nogué i Almirall
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788