Història


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

Molta terra catalana a l'Havana (Vol. I)

Autor: Josep Maria Torné
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 30/11/2018
ISBN: 978-84-17082-91-8
Número de pàgines: 482


Preu: 24,00 €

(dte. 5% 22,80 €)
Obra de divulgació històrica que posa de relleu la importància de l’emigració catalana a l’Havana en el període que abraça de primers del segle xix fins als anys trenta del segle xx, a partir de l’estudi del patrimoni material ‒en molts casos desconegut‒ que els catalans hi van deixar.

Inclou índex onomàstic complet, més de 200 fotografies i pròleg de Josep-Lluís Carod-Rovira


Sinopsi

Aquesta obra de divulgació històrica posa de relleu la importància de l’emigració catalana a l’Havana en el període que abraça de primers del segle xix fins als anys trenta del segle xx, a partir de l’estudi del patrimoni material ‒en molts casos desconegut‒ que els catalans hi van deixar.

L’obra, presentada en dos volums, ressegueix la petja dels catalans a la capital de Cuba a partir de 121 relats històrics dedicats a descriure la vida i peripècies de persones i empreses, endreçats en vint capítols, corresponents a l’activitat professional dels immigrants. Cada relat es completa amb fotos actuals que identifiquen i situen en el mapa els elements arquitectònics que han perdurat.Nota biogràfica

Josep Maria Torné i Pinyol (Sabadell, 1951) és enginyer tècnic electrònic per la Universitat Politècnica de Catalunya, llicenciat en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona, i en Investigació i Tècniques de Mercat per la Universitat Oberta de Catalunya.

Gran aficionat als viatges no organitzats i a descobrir la diversitat del món, ha visitat noranta països i parla ‒amb més o menys solvència‒ uns quants idiomes. Un cop prejubilat i amb força temps disponible, va fer, amb la seva esposa com a ajudant, dues estades a l’Havana, els anys 2010 i 2013, a fi de documentar-se per escriure el seu primer llibre, Molta terra catalana a l’Havana.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Molta terra catalana a l'Havana (Vol. I)


17/01/2019
Presentació Molta terra catalana a l'Havana a Tarragona
Josep Maria Torné, Josep-Lluís Carod-Rovira i Josep Sánchez Cervelló, catedràtic d'història contemporània de la URV i degà de la facultat de lletres,  presentaran el 17 de gener a les 8 del vespre Molta terra catalana a l'Havana a la llibreria La Capona de Tarragona.
23/12/2018
Presentació de Molta terra catalana a l'Havana a Monistrol de Calders
El primer volum de Molta terra catalana a l'Havana es presentarà el diumenge 23 de desembre a la 1 del migdia a la sala petita del Centre Recreatiu Municipal de Monistrol de Calders. L'acte anirà a càrrec de Josep Maria Torné i de Sheddad Kaid-Salah Ferrón, farmacèutic local. 
19/12/2018
Presentació de Molta terra catalana a l'Havana a Lloret de Mar
El Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar acull la primera presentació de Molta terra catalana a l'Havana el 19 de desembre a les 8 de la tarda. El seu autor, Josep M. Torné, i Joaquim Daban, cap del Servei d'Arxiu, presentaran l'obra.

Josep Maria Torné
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788