Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La mitra de l'exili

Autor: Manuel Castellet
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 07/01/2019
ISBN: 978-84-17660-14-7
Nombre de pàgines: 290


Preu: 19,00 €Preu e-book: 7,60 €Sinopsi

L’obra, a través d’una trama narrativa i uns personatges de ficció, molt especialment una mestra republicana depurada pel franquisme, ens permetrà descobrir la magnètica personalitat de tres homes rellevants a la Catalunya de la primera meitat de segle xx: Rafael Patxot, Ventura Gassol i, sobretot, el cardenal Francesc Vidal i Barraquer.

La novel·la, de caràcter històric, oferirà al lector la possibilitat d’anar desgranant petits episodis de la vida de la societat catalana de l’època, en un context de moltes mancances, viscudes, malgrat tot, amb una dignitat envejable.

En el decurs d’aquest procés, a l’Aurora, la mestra, se li desvetlla un irrefrenable instint d’investigadora, fet que ens permetrà, entre d’altres qüestions, descobrir moltes de les vicissituds que van envoltar la mort de l’arquebisbe de Tarragona, esdevinguda a Friburg, Suïssa, el 1943. Nota biogràfica

Manuel Castellet (Barcelona, 1943), format entre Barcelona i Zuric, és matemàtic de professió, excursionista per afició i amant de tot allò que afecta la terra i la cultura catalanes per devoció. Professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, fou el creador i primer director del Centre de Recerca Matemàtica (1984-2007) i president de l’Institut d’Estudis Catalans (1995-2002); actualment, dirigeix la Fundació Ferran Sunyer Balaguer.

És, també, autor o editor de diversos llibres de matemàtiques i, fora de l’àmbit estrictament científic, ha publicat les obres Llengua, ciència, cultura: crònica d’una passió matemàtica, L’exili de la marededéu de Núria (1936-1941) i, amb Rosa Anna Felip, «Mossèn, ens han pres la marededéu!».

Notícies d'activitats i de premsa sobre La mitra de l'exili


08/06/2019
Presentació de La mitra de l'exili a Sant Feliu de Guíxols
La Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols acull la presentació de La mitra de l'exili el 8 de juny a les 7 del vespre. En l'acte hi intervindran Manuel Castellet, autor, i Maria Àngels Suquet, directora de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols.
21/05/2019
Presentació de La mitra de l'exili a Terrassa
Manuel Castellet presenta La mitra de l'exili a l'aula Magna del Centre Cultural Terrassa en el marc de l'exposició "Vidal i Barraquer. Diàleg i coherència" en 21 de maig a les 7 del vespre. Ho farà acompanyat de Glòria Majó, d'Òmnium Cultural, i Màrius Massallé, president de la Fundació Torre del Palau. 
14/03/2019
Presentació de La mitra de l'exili a la Canonja
La mitra de l'exili, de Manuel Castellet, es presenta a la Canonja, escenari de la novel·la. L'acte es farà el 14 de març a les 7 al Centre d'Estudis Canongins Ponç de Castellví i hi intervindran l'autor i el president de l'entitat, Francesc Roig. 
22/02/2019
La mitra de l'exili a Catalunya Cristiana
Catalunya Cristiana es fa ressò de La mitra de l'exili, l'obra de Manuel Castellet centrada en la figura del cardenal Vidal i Barraquer.

Tot seguit, trobareu la notícia adjunta. 
07/02/2019
Presentació de La mitra de l'exili a Barcelona
La mitra de l'exili, de Manuel Castellet, es presentarà a l'Institut d'Estudis Catalans el 7 de febrer a les 7 del vespre. En l'acte hi intervindran l'autor i M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l'IEC. 

 
22/01/2019
La Revista de Cambrils es fa ressò de La mitra de l'exili
La mitra de l'exili, de Manuel Castellet, va ser presentada a Cambrils. La revista local s'ha fet ressò de la publicació i de l'acte i també fa un apunt sobre la vida de Vidal i Barraquer, el protagonista de la novel·la. 

En aquest enllaç podreu llegir la notícia.
17/01/2019
Presentació de La mitra de l'exili a Cambrils
Amb motiu del 150è aniversari del naixement del cardenal Vidal i Barraquer, el 17 de gener es presentarà La mitra de l'exili al Centre Cultural de Cambrils. En l'acte hi intervindran Manuel Castellet (autor) i Josep Oliveras, catedràtic emèrit de la Universitat Roviri i Virgili.

Manuel Castellet
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788