Assaig


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Avions i aeroports. Una crònica des de dins

Autor: Òscar Oliver
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 21/01/2019
ISBN: 978-84-17660-19-2
Nombre de pàgines: 150


Preu: 18,00 €Preu e-book: 7,20 €

El món de l'aviació és un gran desconegut, amb secrets i intrigues, que aquest llibre pretén posar a l'abast del públic en general i no iniciat en la matèria.


Sinopsi

La indústria del transport aeri està en permanent evolució i és un dels sectors d’activitat econòmica més globals i que més ens afecta a tots els nivells: des de la nostra pròpia mobilitat personal fins a les relacions comercials internacionals a través dels milions de tones de càrrega que es mouen cada any per avió.

Després de gairebé deu anys treballant en el món de l’aviació i participant de forma directa en la transformació de l’aeroport del Prat en un aeroport internacional amb capacitat d’esdevenir un hub, m’he decidit a escriure aquest llibre per a no iniciats per explicar els grans misteris de l’aviació moderna o del transport aeri. De forma planera i accessible, va sorgir el fenomen del baix cost? Què ha succeït amb el luxe i el glamur que envoltava el món de l’aviació? Què són i per a què serveixen els acords bilaterals? En quina mesura han afectat el creixement de l’aeroport del Prat? Com seran els aeroports del futur?Nota biogràfica

Òscar Oliver procedeix del món de l’arquitectura i el planejament urbanístic, però ha evolucionat cap a la planificació estratègica de les infraestructures i els serveis de transport. Actualment és el Director General del Centre d’Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO), i fins al 2017 fou el Director Comercial d’Aeroports de Catalunya, la qual cosa li permeté participar en primera persona en la captació de noves companyies aèries a l’aeroport d’El Prat. Amb anterioritat havia estat el responsable de l’Àrea de Consultoria Aeroportuària de l’empresa Gestió i Promoció Aeroportuària (GPA). És màster en direcció i administració d’empreses per la Universitat Pompeu Fabra i, desde fa més de set anys, imparteix docència en diversos postgraus de la Fundació Politècnica de Catalunya (UPC).

Notícies d'activitats i de premsa sobre Avions i aeroports. Una crònica des de dins


26/08/2019
El Temps entrevista Òscar Oliver
La revista El Temps entrevista Òscar Oliver, autor d'Avions i aeroports, que parla sobre les companyies low cost i la necessitat de construir un hotel al costat de l'aeroport de Barcelona, entre d'altres qüestions.

Podeu llegir l'article aquí.
18/06/2019
La revista Aviador destaca Avions i aeroports
La revista Aviador es fa ressò del llibre d'Òscar Oliver, Avions i aeroports. Una crònica des de dins, en la secció sobre lectures relacionades amb l'aviació.

Us podeu descarregar la notícia tot seguit. 
03/05/2019
Xavier Graset entrevista Òscar Oliver a Més 324
Òscar Oliver amb motiu de la publicació Avions i aeroports parla sobre el futur de l'aviació a l'aeroport de Barcelona al programa Més 324, conduït per Xavier Graset.

Podeu veure l'entrevista en aquest enllaç
01/04/2019
L'Ara entrevista Òscar Oliver
El diari Ara va entrevistar Òscar Oliver per parlar del seu assaig sobre l'aviació i el seu futur a Barcelona.

Podeu llegir l'entrevista aquí.
22/03/2019
El diari Expansión entrevista Òscar Oliver
Òscar Oliver parla sobre Avions i aeroports, l'assaig publicat per Gregal que parla sobre el passat, el present i el futur de l'aviació a Catalunya i a Espanya.

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit. 
12/03/2019
El Periódico publica un article sobre Avions i aeroports
El periodista Josep M. Berengueras ha publicat un article sobre el llibre d'Òscar Oliver que analitza el passat, el present i el futur de l'aeroport de Barcelona.

En aquest enllaç podeu llegir la notícia. 
26/02/2019
Olot TV entrevista Òscar Oliver
Olot TV va entrevistar Òscar Oliver, l'autor d'Avions i aeroports. Una crònica des de dins. Durant l'entrevista, es parla de diferents qüestions relacionades amb l'evolució de l'aviació i com afecta les nostres dies. Es posa l'accent en el paper que ha de jugar l'aeroport de Girona. 

Si cliqueu aquí, podreu veure l'entrevista sencera.
26/02/2019
Presentació d'Avions i aeroports a Sabadell
Òscar Oliver presentarà Avions i aeroports. Una crónica des de dins a la Llar del Llibre de Sabadell el 26 de febrer a les 7 del vespre. L'autor estarà acompanyat de la cap de llista de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró. 
18/02/2019
Cerodosbé parla sobre Avions i aeroports
Cerodosbé, un portal de difusió sobre temes relacionats amb l'economia, ha publicat un article del llibre d'Òscar Oliver, Avions i aeroports

Podeu llegir l'article aquí.
12/02/2019
Presentació d'Avions i aeroports a Barcelona
La primera presentació d'Avions i aeroports serà al Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya el dimarts 12 de febrer a les 7 del vespre. En l'acte hi intervindran Oriol Altisench, degà del Col·legi; Pere Macias, president de la Fundació Cercle d'Infraestructures, i Òscar Oliver, autor. I la cloenda anirà a càrrec de l'Hble. Sr. Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibiltat. 

L'assistència a l'acte requereix inscripció prèvia a inscripcions@camins.cat.
11/02/2019
Via Empresa entrevista Òscar Oliver
L'autor d'Avions i aeroports, Òscar Oliver, és entrevistat al diari digital Via Empresa (una secció d'El Món) per parlar sobre l'obra de manera molt detallada i amb profunditat.

Podeu llegir l'entrevista si feu clic en aquest enllaç

Òscar Oliver
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788