Testimonis


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Quan calmin els mals vents, tornaré

Autor: Pilar Francès
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 21/01/2019
ISBN: 978-84-17660-18-5
Nombre de pàgines: 342


Preu: 19,50 €Preu e-book: 7,80 €

El protagonista, avi de l'autora, ens fa reviure la memòria de la Guerra Civil, de l'exili de 1939, dels camps de refugiats i de la lluita per la supervivència.


Sinopsi
Gabriel García Márquez deia que tots tenim tres vides: una de pública, una de privada i una de secreta. L’autora ha convertit la història del seu avi en l’eix vertebral d’aquesta obra que reivindica la memòria –secreta, en molts aspectes– dels protagonistes de la Guerra Civil i, sobretot, de l’exili. Vides plenes de dolor, de solitud, de misèria i de silenci. 

Ell va ser una de les gairebé cinc-centes mil persones que es van haver d’exiliar d’Espanya a causa de la Guerra Civil. No militava en cap partit polític, ni volia anar a la guerra, n’havia perdudes moltes pel camí. El van mobilitzar el maig de 1938 i va ser destinat a la Flotilla de Vigilancia y Defensa Antisubmarina de Cataluña. Posteriorment, i dalt del guardacostes Alcaudón, va marxar cap a terres franceses.

La seva vida es va apagar. O, potser no?Nota biogràfica

Pilar Francès va néixer a Sant Feliu de Guíxols l’octubre de 1966. Llegir i escriure han estat sempre dues de les seves grans passions. Tanmateix, fa poc temps que va decidir submergir-se en l’art de la creació literària.

Recentment, ha rebut cinc premis literaris. El primer premi del XXII Concurs de Narrativa Dones Àrtemis de Cornellà de Llobregat, amb el conte Davant del Fortuny. Menció especial del jurat del II Concurs de Microrelats – Dia Internacional de les Dones 2018 de Llorenç del Penedès, amb Madame Claire. Tercer premi del 3r Concurs de microrelats 2018 Dones de Santa Cristina d’Aro, amb Velles arts. Segon premi dels Jocs Florals del Palau Güell de Barcelona, amb L’artec. Finalista del 3r Premi de conte curt Es Còdol, amb Un dolç retrobament.

Quan calmin els mals vents, tornaré és la seva primera novel·la.

www.pilarfrances.com


 

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Quan calmin els mals vents, tornaré


27/01/2020
Pilar Francès. autora de Quan calmin els mals vents, tornaré, entrevistada a la Televisió de Girona.
Per veure l'entrevista, aquí.
22/01/2020
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Cornellà de Llobregat
Quan calmin els mals vents, tornaré es presenta, aquest cop, a Cornellà de Llobregat, amb l'organització de l'Associació Dones Àrtemis, el dimecres 22 de gener de 2020 a les 19 h, a la Biblioteca Marta Mata. A més a més de la Pilar Francès, l'autora, ens acompanyaran Clara Gutiérrez, presidenta de l'Associació Dones Àrtemis, Joan Fernández, cap de Departament de Patrimoni i Biblioteques de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, i Oriol Granados, historiador del Centre d'Estudis de Montjuïc.
10/01/2020
Quan calmin els mals vents, tornaré a la Revista de Girona
Ressenya sobre l'obra Quan calmin els mals vents, tornaré, de la Pilar Francès, a la Revista de Girona.

Adjuntem ressenya.
20/12/2019
Quan calmin els mals vents, tornaré a la revista núm.59 de l'AVAC. 
Guillem Terribas parla del llibre Quan calmin els mals vents, tornaré, de la Pilar Francès, i de la presentació que es va fer a Calella de Palafrugell.

Adjuntem article.
16/12/2019
La revista #Guíxols núm. 40 es fa ressò de la presentació a Perpinyà del llibre Quan calmin els mals vents, tornaré, de la Pilar Francès.
Adjuntem JPG amb la notícia.
09/12/2019
Quan calmin els mals vents, tornaré al blog de Magda Minguet
Ressenya de l'obra de la Pilar Francès, Quan calmin els mals vents, tornaré, al blog de Magda Minguet.

Per llegir-la, aquí.
29/11/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Llagostera
Pilar Francès presenta la seva obra Quan calmin els mals vents, tornaré a Llagostera el divendres 29 de novembre, a les 20 h, al Local Social de La Caixa. A més de l'autora, ens acompanya l'Eugènia Riera, presidenta i en Lluís Postigo, soci fundador.
04/11/2019
Quan calmin els mals vents, tornaré, de la Pilar Francès a L'Àncora.
Ressenya de l'obra Quan calmin els mals vents, tornaré, de la PiIar Fancès, per Toni Sala a L'Àncora.
04/11/2019
Entrevista a Pilar Francès i la seva obra Quan calmin els mals vents, tornaré a Ràdio Estel.
Adjuntem l'àudio de l'entrevista.
29/10/2019
Quan calmin els mals vents, tornaré a Ràdio Sant Feliu
Ràdio Sant Feliu comenta la passada presentació a Perpinyà de la Pilar Francès i la seva obra Quan calmin els mals vents, tornaré.

Per veure-ho, aquí.
23/10/2019
Presentació Quan calmin els mals vents, tornaré a Cornellà de Llobregat
El 23 d'octubre a les 7 del vespre, la Pilar Francès presenta la seva obra Quan calmin els mals vents, tornaré a la Biblioteca Marta Mata amb l'organització de l'Associació Dones Àrtemis. A l'autora li acompanyaran la Clara Gutiérrez, presidenta de l'Associació Dones Àrtemis, en Joan Fernández, cap de Departament de Patrimoni i Biblioteques de l’ajuntament de Cornellà de Llobregat, i l'Oriol Granados, historiador del Centre d’Estudis de Montjuïc.
07/10/2019
Quan calmin els mals vents, tornaré a Vilaweb
Quan calmin els mals vents, tornaré a la secció Catalunya Nord de Vilaweb.

Per veure la notícia, aquí.
28/09/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Olot
Pilar Francès presenta Quan calmin els mals vents, tornaré a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa, a Olot. L'acte és el dissabte 28 de setembre a les 7 del vespre i, a més de l'autora, hi participaran Miquel Àngel Fumanal, president del PEHOC, i Raül Valls, cap de la Comissió Cisquet i membre del PEHOC.
27/08/2019
Article de Quan calmin els mals vents, tornaré a La República
Carles Ribera parla del llibre de Pilar Francès, Quan calmin els mals vents, tornaré, en el qual parla de l'exili del seu avi.

Podeu llegir l'article si feu clic aquí.
24/08/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Cervià de Ter
Pilar Francès presenta Quan calmin els mals vents, tornaré a la sala de plens de l'Ajuntament de Cevirà de Ter el 24 d'agost a les 11 del matí. L'autora estarà acompanyada de Roser Estanyol, alcaldessa, i Jordi tarradas, primer tinent d'alcalde.
26/07/2019
Ràdio Palafrugell es fa ressò de Quan clamin els mals vents, tornaré
Quan calmin els mals vents, tornaré, de Pilar Francès, es presenta aquest divendres a Calella de Palafrugell. La ràdio local de Palafrugell fa difusió de la publicació i de l'acte. 

Podeu llegir i escoltar la notícia en aquest enllaç.
26/07/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Calella de Palafrugell
Pilar Francès presenta Quan calmin els mals vents, tornaré juntament amb Guillem Terribas a l'Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell el proper 26 de juliol a les 7 de la tarda. 
17/07/2019
La Revista del Baix Empordà es fa ressò de Quan calmin els mals vents, tornaré
Pilar Francès va presentar el seu llibre, Quan calmin els mals vents, tornaré, a Santa Cristina d'Aro. La Revista del Baix Empordà es va fer ressò de l'acte, el qual va iniciar el cicle de Literatura a la fresca

Podreu llegir l'article si entreu a aquest enllaç.
12/07/2019
Es Còdol es fa ressò de Quan calmin els mals vents, tornaré
La revista Es Còdol publica una notícia de la presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré, de Pilar Francès, que es farà el 26 de juliol a l'Associació d'Amics i Veïns de Calella de Palafrugell.

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit. 
10/07/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Santa Cristina d'Aro
Pilar Francès presenta Quan calmin els mals vents, tornaré a la Biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d'Aro el 10 de juliol a les 7 del vespre. L'autora estarà acompanyada de Jordi Caitx, historiador i arxiver. 
04/07/2019
Àncora anuncia la propera presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré
Pilar Francès presenta el llibre sobre el seu avi exiliat a Santa Cristina d'Aro el proper 10 de juliol. La revista local de Sant Feliu, Àncora, se'n fa ressò.

Podeu llegir la notícia aquí.
19/06/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Barcelona
Quan calmin els mals vents, tornaré es presenta a la Llibreria Claret de Barcelona el 19 de juny a les 18.30 h. Novament, l'autora, Pilar Francès, comptarà amb el suport de l'historiador Oriol Granados. 
10/06/2019
Ressenya de Quan calmin els mals vents, tornaré a la revista Gavarres
El nou número de la revista Gavarres s'ha fet ressò del llibre de Pilar Francès, Quan calmin els mals vents, tornaré, amb una ressenya a la secció de novetats literàries.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit. 
04/06/2019
L'Àncora es fa ressò de la presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Onil
Pilar Francès va presentar el llibre dedicat al seu avi al poble d'Onil, del País Valencià. La revista local de Sant Feliu de Guíxols, L'Àncora, s'ha fet ressò de l'esdeveniment. 

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç
03/06/2019
Notícies sobre la presentació del llibre de Pilar Francès a Onil
Alguns mitjans valencians es fan ressò de la presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré que Pilar Francès va fer a Onil. 

Podeu llegir la notícia en els enllaços següents: Escaparate Digital, Ajuntament d'Onil i diari Información
31/05/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Onil
Pilar Francès presenta Quan calmin els mals vents, tornaré a la Biblioteca d'Onil el 31 de maig a les 7 del vespre. Ho farà acompanyada d'Humi Guill Fuster, alcaldessa de la població, i Marcos Pardines, regidor de Cultura.
22/05/2019
Ressenya sobre la presentació de Quan clamin els mals vents, tornaré
El butlletí informatiu del Casal Tueda, de Sant Feliu de Guíxols, ha publicat una ressenya sobre la presentació que Pilar Francès va fer de Quan calmin els mals vents, tornaré

En el document següent trobareu la ressenya. 
22/05/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Barcelona
Pilar Francès i Oriol Granados, historiador, presenten Quan calmins els mals vents, tornaré a la Biblioteca Francesc Candel de Barcelona el 22 de maig a les 7 del vespre. 
21/05/2019
Pilar Francès és convidada a "La nit dels ignorants" de Catalunya Ràdio
Xavier Solà convida Pilar Francès al programa "La nit dels ignorants" de Catalunya Ràdio per parlar de Quan calmin els mals vents, tornaré, el llibre que explica la història del seu avi, que es va veure obligat a exiliar-se a causa de la Guerra Civil. 

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç
10/05/2019
Ràdio Palafrugell entrevista Pilar Francès
Amb motiu de la presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Palafrugell, la ràdio del municipi va entrevistar Pilar Francès, autora del llibre i neta del protagonista. 

Si fas clic aquí podràs escoltar l'entrevista sencera. 
09/05/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Palafrugell
La Biblioteca de Palafrugell acull la presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré el 9 de maig a les 7 del vespre. Pilar Francès, l'autora, participarà en l'acte juntament amb Félix Pérez Diz, filòleg i professor de literatura castellana. 
07/05/2019
La Revista del Baix Empordà es fa ressò de la presentació del llibre de Pilar Francès
Pilar Francès aquest dijous 9 de maig presenta Quan calmin els mals vents, tornaré a la Biblioteca de Palafrugell. La Revista del Baix Empordà es fa ressò de la publicació i de l'acte. 

Feu clic en aquest enllaç i llegiu la notícia. 
17/04/2019
El butlletí de Sant Feliu de Guíxols es fa ressò de dues obres de Gregal
Quan calmin els mals vents, tornaré i L'home que perseguia la veritat són dues de les novetats d'aquest Sant Jordi que el butlletí Guíxols destaca a les seves recomanacions. 

Us podeu descarregar la imatge tot seguit. 
09/04/2019
InfoJonquera es fa ressò del llibre de Pilar Francès
El diari digital InfoJonquera s'ha fet ressò de Quan calmin els mals vents, tornaré, de Pilar Francès, que es va presentar al MUME a finals del mes de març. 

Si feu clic aquí, podreu llegir la notícia. 
08/04/2019
El Diari de Girona es fa ressò de Quan calmin els mals vents, tornaré
Pilar Francès va presentar Quan calmin els mals vents, tornaré el passat 30 de març a la Jonquera. El Diari de Girona se'n fa ressò en un breu de la secció de cultura. 

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.
02/04/2019
Ressenya sobre Quan calmin els mals vents, tornaré
El blog L'illa de Lesbos parla sobre Quan calmin els mals vents, tornaré, de Pilar Francès. 

En aquest enllaç podeu llegir la ressenya.
30/03/2019
Presentació de Quan calmins els mals vents, tornaré a la Jonquera
El Museu Memorial de l'Exili acull la presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré el 30 de març a les 11 del matí. En l'acte hi participaran Pilar Francès, autora, Jordi Font, director del MUME, i Salomó Marquès, professor emèrit d'Història de l'Educació. 
27/03/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Palamós
La Biblioteca Lluís Barceló i Bou de Palamós acull la presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré, de Pilar Francès, el 27 de març a les 7 de la tarda. Hi intervindran l'autora i el director de l'Escola Vedruna del municipi, Mario Mercader. 
26/03/2019
El Setmanari l'Empordà es fa ressò de Quan calmin els mals vents, tornaré
Quan calmin els mals vents, tornaré, de Pilar Francès, es presenta el proper dissabte 30 de març al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera. El Setmanari l'Empordà se'n fa ressò. 

Tot seguit us podeu descarregar la notícia.
22/03/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Calonge
Quan calmin els mals vents, tornaré es presenta a la Biblioteca Municipal Pere Caner de Calonge el 22 de març a les 7 del vespre. En l'acte hi intervindrà Pilar Francès, autora, i Miquel Serrano, historiador i conservador del MUME.
14/03/2019
La revista Guíxols publica una notícia de Quan calmin els mals vents, tornaré
Amb motiu de la presentació del llibre de Pilar Francès que recupera la memòria històrica del seu avi, la revista Guíxols, de la seva localitat, publica una petita notícia.

Us podeu descarregar la notícia tot seguit.
12/03/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Girona
Pilar Francès i Salomó Marquès, membre de la Societat d'Història de l'Educació, presentaran Quan calmin els mals vents, tornaré, el dimarts 12 de març a les 7 a la Llibreria 22 de Girona. 
11/03/2019
Gidona es fa ressò de Quan calmin els mals vents, tornaré
La revista Gidona d'aquest mes es fa ressò de l'obra de Pilar Francès, Quan calmin els mals vents, tornaré. Anuncia també la presentació que es fa a la Llibreria 22 el dia 12 de març.

Tot seguit us podeu descarregar la notícia.
01/03/2019
La revista Àncora publica una article de Quan calmin els mals vents, tornaré
El llibre de Pilar Francès, Quan calmin els mals vents, tornaré, és notícia a Àncora, la revista local de Sant Feliu de Guíxols. 

Us podeu descarregar l'arxiu de la notícia tot seguit. 
19/02/2019
El llibre de Pilar Francès és notícia a TV Costa Brava
Pilar Francès va presentar Quan calmin els mals vents, tornaré el passat 15 de febrer al seu poble, Sant Feliu de Guíxols, amb motiu de l'obertura d'unes jornades sobre memòria històrica. En l'acte hi van assistir un centenar de persones i TV Costa Brava va fer-li una petita entrevista.

Si entreu en aquest enllaç, podreu veure la notícia. 
15/02/2019
Presentació de Quan calmin els mals vents, tornaré a Sant Feliu de Guíxols
Pilar Francès presentarà Quan calmin els mals vents, tornaré al Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols el 15 de febrer a les 6 de la tarda. Ho farà acompanyada de Salomó Marquès, membre de la Societat d'Història de l'Educació, i Miquel Serrano, historiador i conservador del MUME. 

Pilar Francès
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788