Narrativa juvenil


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'enigma de l'Idzumo

Autor: Josep Maria Ibarra
Col·lecció: La Colla del Segon Soterrani
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 21/01/2019
ISBN: 978-84-17660-17-8
Nombre de pàgines: 270


Preu: 16,50 €

Què pot fer la Colla del Segon Soterrani per salvar la seva escola, amenaçada per una immobiliària que pretén enderrocar-la per construir-hi pisos de luxe? Què hi té a veure la misteriosa arribada a Barcelona, l'any 1926, de dos vaixells de guerra japonesos?


Sinopsi

Professors, pares i alumnes de l’Escola Els Til·lers, on estudien els membres de La Colla del Segon Soterrani, no se’n saben avenir. Un grup immobiliari, que assegura ser el legítim propietari dels terrenys on està ubicat el col·legi, pretén tirar-ho tot a terra per construir-hi una urbanització de pisos de luxe.

Però les noies i els nois de la Colla no es pensen quedar impassibles, veient com ensorren l’escola. Al cap i a la fi, només ells tenen a la seva disposició un enginy extraordinari que els permet viatjar en el temps.

El cuirassat Idzumo de l’Armada Imperial Japonesa i el seu buc escorta arriben el 22 d’octubre de 1926 al port de Barcelona amb una misteriosa missió encomanada pel propi emperador. 

Quina relació tenen aquests dos fets entre ells i amb l’aparició d’un vehicle prodigiós, únic al món, dissenyat i fabricat al barri de la Sagrera de la ciutat comtal?Nota biogràfica

Josep Maria Ibarra (Linares, 1967) és un viatger infatigable, observador del món que l’envolta, amant del cinema clàssic, de la fotografia i de la música dels 80.

Apassionat de la història, va crear els personatges protagonistes dels seus llibres tot inventant contes per als seus dos fills, que, amb el pas del temps, han esdevingut els primers crítics dels seus relats. Encoratjat per ells, ha intentat fugir de situacions comunes, d’històries predictibles, de trames massa simples i d’arguments sense intriga. Per contra, ha procurat adreçar-se als joves lectors amb enginy i defugint el tracte infantil, convençut que aquesta és la millor manera per estimular-los a la lectura. 

Anteriorment ha publicat L’enigma del vaixell Mary Celeste, El Gran Moghul i L’enigma del crononauta. Tots quatre formen part de la col·lecció «La Colla del Segon Soterrani».  
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre L'enigma de l'Idzumo


24/07/2019
Menció a L'enigma de l'Idzumo, de Josep M. Ibarra
Mònica Socias publica una entrada al seu blog, Brisa fa cultura, en la qual menciona l'última obra juvenil de Josep M. Ibarra, L'enigma de l'Idzumo

Podeu llegir la publicació aquí.
14/03/2019
Presentació de L'enigma de l'Idzumo a Barcelona
Josep Maria Ibarra presentarà L'enigma de l'Idzumo a la Llibreria Claret el 14 de març a les 18.30 h. Ho farà acompanyat de la youtuber literària Mixa i de Jesús Hernández, historiador, periodista i escriptor.
04/03/2019
Paraula de Mixa ressenya L'enigma de l'Idzumo
La booktuber Mixa ha publicat una ressenya a la seva pàgina web sobre L'enigma de l'Idzumo, la quarta entrega de la col·lecció "La Colla del Segon Soterrani", de Josep M. Ibarra.

Podeu llegir la crítica en aquest enllaç.

Josep Maria Ibarra
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788