Història


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Fem-nos escoltar! Història de les ràdios ciutadanes de l'espai català de comunicació (1977-2017)

Autor: Eloi Camps Durban
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 14/01/2019
ISBN: 978-84-17082-63-5
Nombre de pàgines: 384


Preu: 19,00 €

Estudi exhaustiu sobre quaranta anys de radiodifusió d'impuls popular als Països Catalans, amb informació de més de cent casos.

Sinopsi
L’espai català de comunicació presenta una llarga i rica història de comunicació local, molt sovint lligada a l’impuls popular. Aquest estudi ofereix una visió panoràmica, des dels inicis fins al present, del fenomen de les ràdios ciutadanes. 

El llibre comença familiaritzant el lector amb aquest concepte, que engloba les emissores que neixen de la necessitat de la societat civil de dotar-se dels seus canals de comunicació, ja sigui per fer sentir veus excloses dels mitjans convencionals, o bé perquè en un indret hi ha un buit mediàtic. 

Nascudes, generalment, poc després de la fi de la dictadura, les ràdios ciutadanes dels Països Catalans van erigir-se com un altaveu per als moviments socials i lluites de la Transició, i han mantingut viu l’esperit contestatari, participatiu i comunitari en la comunicació local.  Aquestes emissores han lluitat sempre per la democratització de la informació i la comunicació, malgrat les múltiples dificultats polítiques i legals que n’han frenat el desenvolupament a l’Estat espanyol. Nota biogràfica

Nascut a Banyoles el 1994, Eloi Camps Durban ha col·laborat des de l’adolescència en mitjans de comunicació locals. És graduat en Comunicació Cultural per la Universitat de Girona i màster en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya. Forma part del Grup de Recerca en Comunicació Social i Institucional de la UdG, a través del qual ha participat en diversos projectes de divulgació, docència i investigació. Ha escrit a la Revista de Banyoles i El Punt Avui, ha estat locutor de Ràdio Sarrià i és soci de Ràdio Terra.  Amb el suport del Departament de Cultura
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Fem-nos escoltar! Història de les ràdios ciutadanes de l'espai català de comunicació (1977-2017)


26/09/2019
Presentació de Fem-nos escoltar! a València
La llibreria Bernat Fenollar acull presentació de Fem-nos escoltar! el dijous 26 de setembre a les 7 del vespre. Eloi Camps presentará l'obra.
13/06/2019
Ressenya sobre Fem-nos escoltar! a Capçalera
La revista Capçalera, editada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, destaca el llibre d'Eloi Camps, Fem-nos escoltar!, a la selecció de llibres del número de maig de 2019. 

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit. 
11/04/2019
Mèdia.cat entrevista Eloi Camps
L'observatori crític dels mitjans mèdia.cat publica una entrevista feta a Eloi Camps, autor de Fem-nos escoltar!.

Si entreu aquí, podreu llegir l'entrevista. 
08/04/2019
La Directa publica un reportatge sobre Fem-nos escoltar!
La Directa, el diari catlà que promou un periodisme cooperatiu i de transformació social, s'ha fet ressò de l'estudi sobre les ràdios d'impuls popular d'Eloi Camps, Fem-nos escoltar!, amb un reportatge publicat a finals de març.

Llegiu-lo en aquest enllaç
02/04/2019
Presentació de Fem-nos escoltar! a Banyoles
El llibre d'Eloi Camps, Fem-nos escoltar!, es presenta a la Biblioteca Comarcal del Pla de l'Estany el 2 d'abril a les 8 del vespre. La periodista Marta Bosch intervindrà en l'acte juntament amb l'autor. 
25/03/2019
Banyoles Televisió entrevista Eloi Camps
La televisió local de Banyoles va entrevistar l'autor de Fem-nos escoltar!, Eloi Camps, periodista banyolí que ja publicat un estudi sobre les ràdios ciutadanes d'impuls popular. 

Podeu veure l'entrevista en aquest enllaç
21/03/2019
La Marina entrevista Eloi Camps
Amb motiu de la presentació de Fem-nos escoltar! que es va fer a la llibreria Contrabandos de Barcelona, el diari La Marina (del barri de la Marina de Barcelona) va entrevistar l'autor. 

Podeu llegir l'entrevista sencera si feu clic aquí
15/03/2019
Presentació de Fem-nos escoltar! a Olot
Eloi Camps presenta Fem-nos escoltar! a Can Trincheria d'Olot el 15 de març a les 7 del vespre.
07/03/2019
Presentació de Fem-nos escoltar! a Barcelona
El periodista Marc Angrill i Eloi Camps, autor de Fem-nos escoltar!, presentaran el llibre a l'Espai Contrabandos de Barcelona el 7 de març a les 7 del vespre. 
05/03/2019
TV Girona entrevista Eloi Camps
Eloi Camp va ser entrevistat al programa Té de Tot de Televisió de Girona per parlar de la seva investigació sobre les ràdios ciutadanes d'impuls popular.

Podeu veure l'entrevista sencera en aquest enllaç.
27/02/2019
El Punt Avui es fa ressò de Fem-nos escoltar!
Un article d'El Punt Avui parla de Fem-nos escoltar!, l'obra d'Eloi Camps que analitza i estudia quaranta anys de radiodifusió als Països Catalans.

Si voleu llegir l'article sencer, podeu entrar en aquest enllaç.
27/02/2019
Presentació de Fem-nos escoltar! a Girona
Eloi Camps farà la primera presentació de Fem-nos escoltar! a la Llibreria 22 de Girona el 27 de febrer a les 7 del vespre. L'autor estarà acompanyat del professor titular de la UdG Lluís Costa i d'un membre de Fora de Camp, un col·lectiu audiovisual per a la transformació social.
 
25/02/2019
Racó Català recomana Fem-nos escoltar!
El portal de difusió cultural es fa ressò de l'estudi sobre les ràdios ciutadanes, d'Eloi Camps, publicat fa un mes per Gregal. A la notícia hi destaca la sinopsi i la biografia. 

En aquest enllaç, podreu llegir la recomanació.
18/02/2019
Ràdio Banyoles es fa ressò de Fem-nos escoltar!
El llibre d'Eloi Camps que estudia les ràdios ciutadanes d'impuls popular és notícia a Ràdio Banyoles, el poble del jove periodista. 

Podeu escoltar-la en aquest enllaç. 
15/02/2019
IB3 entrevista Eloi Camps
Després de la definició del concepte "ràdio ciutadana", Eloi Camps parla sobre el llibre Fem-nos escoltar!, el qual fa una anàlisi sobre les diferents ràdios d'impuls popular, sense ànim de lucre i voluntaristes que van sorgir en el moment de la Transició. 

Podeu esocltar l'entrevista aquí a partir del minut 40. 
14/02/2019
Ràdio Badalona es fa ressò de Fem-nos escoltar!, d'Eloi Camps
Amb motiu de Dia Mundial de la Ràdio, Eloi Camps és entrevistat a Ràdio Badalona per parlar sobre Fem-nos escoltar!, una investigació sobre les ràdios ciutadanes d'impuls popular als Països Catalans des de 1977. A Badalona hi va haver una ràdio lliure, de la qual es parla al llibre.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç a partir del minut 38. 
31/01/2019
Ràdio Sarrià es fa ressò de Fem-nos escoltar!
Eloi Camps parla sobre Fem-nos escoltar! a Ràdio Sarrià. Aquest és un llibre que engloba les emissores que neixen de la necessitat de la societat civil de dotar-se dels seus canals de comunicació per fer sentir veus excloses dels mitjans convencionals o perquè en un indret hi ha un buit mediàtic.

En aquest enllaç podreu llegir la notícia.
29/01/2019
Fem-nos escoltar! és notícia a la Unió de Radioaficionats de Catalunya
L'estudi d'Eloi Camps sobre les ràdios ciutadanes és notícia a la pàgina web de la Unió de Radioaficionats de Catalunya. 

Podeu llegir l'article si cliqueu aquí.

Eloi Camps Durban
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788