Història


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

Fem-nos escoltar! Història de les ràdios ciutadanes de l'espai català de comunicació (1977-2017)

Autor: Eloi Camps Durban
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 14/01/2019
ISBN: 978-84-17082-63-5
Número de pàgines: 384


Preu: 19,00 €

(dte. 5% 18,05 €)
Estudi exhaustiu sobre quaranta anys de radiodifusió d'impuls popular als Països Catalans, amb informació de més de cent casos.

Sinopsi
L’espai català de comunicació presenta una llarga i rica història de comunicació local, molt sovint lligada a l’impuls popular. Aquest estudi ofereix una visió panoràmica, des dels inicis fins al present, del fenomen de les ràdios ciutadanes. 

El llibre comença familiaritzant el lector amb aquest concepte, que engloba les emissores que neixen de la necessitat de la societat civil de dotar-se dels seus canals de comunicació, ja sigui per fer sentir veus excloses dels mitjans convencionals, o bé perquè en un indret hi ha un buit mediàtic. 

Nascudes, generalment, poc després de la fi de la dictadura, les ràdios ciutadanes dels Països Catalans van erigir-se com un altaveu per als moviments socials i lluites de la Transició, i han mantingut viu l’esperit contestatari, participatiu i comunitari en la comunicació local.  Aquestes emissores han lluitat sempre per la democratització de la informació i la comunicació, malgrat les múltiples dificultats polítiques i legals que n’han frenat el desenvolupament a l’Estat espanyol. Nota biogràfica

Nascut a Banyoles el 1994, Eloi Camps Durban ha col·laborat des de l’adolescència en mitjans de comunicació locals. És graduat en Comunicació Cultural per la Universitat de Girona i màster en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya. Forma part del Grup de Recerca en Comunicació Social i Institucional de la UdG, a través del qual ha participat en diversos projectes de divulgació, docència i investigació. Ha escrit a la Revista de Banyoles i El Punt Avui, ha estat locutor de Ràdio Sarrià i és soci de Ràdio Terra.  

Segueix aquest llibre

Eloi Camps Durban
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788