Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Tessel·les

Autor: Isabel del Pilar Valero Herrera
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 04/02/2019
ISBN: 978-84-17660-22-2
Nombre de pàgines: 84


Preu: 14,00 €Preu e-book: 5,60 €

Hi ha tanta vida en el rellotge que batega les hores al pit i a la memòria, que tot canvia alhora que es manté inalterable.


Sinopsi
El quotidià forma la trencadissa del temps, que és casa meva.

Tessel·les multiformes, cromàtiques, contigües i en línia recta, tot ho delimiten. Entonen lletanies. Es projecten en l’aire.

El record tremola en la intersecció on la màgia esclata, mentre el sol degoteja en la nuesa original que transita l’herba. Tant se val si res no se celebra. Sempre hi ha una mènada amb un càntir ple d’aigua celeste i vibra el món sobtat i renascut.  

Els pensaments fan travesses. Caminen, lents i imprecisos. Enrajolen cromatismes en mapamundis sense ruta, on reguers de tinta prenen volada més enllà del que són; a prop del que significa el ris de les onades o l’olor de prunes que encatifen la terra.

Els versos dansen, isolats. Amb el temps, amb la mandra. Amarats d’aromes que s’enganxen.Nota biogràfica

Isabel del Pilar Valero Herrera, nascuda a Arroyomolinos (Càceres) el 1957, viu a Vilafranca del Penedès. Va començar a llegir i escriure des de molt petita perquè li agradava inventar i explicar històries amb éssers imaginaris, i s’adonà que n’havia après fent d’oient a l’escola.

Més tard, va matricular-se a empresarials, però va haver d’aparcar els estudis. Tot i això, actualment, quan no llegeix o escriu, treballa de comptable. 

Amb el solatge musical del seu pare, que l’influeix en la poesia, s’inventa la vida en l’escriptura.Fins ara ha publicat Conta’m un conte (2012), El món de les rialles (2012), Calidoscopi (2015) i De teulades en amunt (2016). Concretament, en el camp de la poesia, li han estat reconeguts alguns poemaris que formen part d’aquest llibre.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Tessel·les


31/01/2020
Presentació de Tessel·les a Almenar
Isabel del Pilar Valero Herrera presenta la seva obra Tessel·les a la Biblioteca Ramon Berenguer IV d'Almenar, el divendres 31 de gener a les 18.30 h. Ens acompanyaran també l'Esther Peiró, filòloga, i la Pili Garcia, periodista i prologuista del llibre. També l'Edisa González que tocarà la guitarra.
17/10/2019
Recital poètic musical de Tessel·les a Vilafranca del Penedès
Una presentació diferent amb Tessel·les, a la llibreria l'Odissea de Vilafranca del Penedès el dijous 17 d'octubre a les 20 h. A més a més de la Isabel del Pilar Valero Herrera, l'autora, ens acompanyarà la María Rodríguez Sandía, actriu, i la Mar Navarro, pianista.
19/07/2019
Nova crònica i ressenya sobre Tessel·les
Anna Tomàs, autora del blog Esborrall, ha publicat una crònica sobre el recital poeticomusical de Tessel·les, el poemari de Pilar Valero, que va tenir lloc el passat 11 de juliol a Sant Quintí de Mediona. 

Si entreu aquí, podeu llegir la crònica de la presentació.
16/07/2019
Ressenya de Tessel·les al blog Una cosa molt gran en una de molt petita
Helena Bonals, autora del blog Una cosa molt gran en una de molt petita, publica un article sobre l'últim poemari de Pilar Valero, Tessel·les

Podeu llegir la ressenya aquí.
11/07/2019
Recital poeticomusical de Tessel·les a Sant Quintí de Mediona
L'11 de juliol a les 7 de la tarda fa un recital poeticomusical del poemari de Pilar Valero, Tessel·les, a la Biblioteca Municipal de Sant Quintí de Mediona. A més de l'autora, en l'acte hi participaran Anna Tomàs, lectora, Núria Tomàs, il·lustradora, i Mar Navarro, pianista. 
16/05/2019
Tessel·les al blog Sala de lectura
Pilar Valero condueix un blog en el qual ha publicat un petit resum de l'obra i hi ha penjat un recital musicat. 

Podeu llegir la notícia i escoltar en recital en aquest enllaç
15/05/2019
Tessel·les a Ràdio Sant Feliu
A "Contrapunt poètic" que condueix Marta Pérez Sierra, al programa El Mirall, de Ràdio Sant Feliu, s’ha parlat del recull Tessel·les. S’ha emès un petit recital que l'autora havia gravat prèviament amb el compositor i pianista granadí Andrés Cabanillas.
 
Entra a l'enllaç i escolta-ho.
26/04/2019
RTV Vilafranca es fa ressò de Tessel·les
Pilar Valero va presentar Tessel·les a Vilafranca del Penedès el passat 16 d'abril. La televisió local RTV Vilafranca va assistir a l'acte i se'n fa fer ressò. 

Podeu veure la notícia en aquest enllaç.
24/04/2019
Crònica sobre la presentació de Tessel·les
El passat 16 d'abril Isabel del Pilar Valero va presentar Tessel·les a Vilafranca del Penedès. El blog esborrall va publicar una crònica molt detallada de l'esdeveniment. 

Feu clic aquí i llegiu l'article sencer. 
16/04/2019
El setmanari El 3 de Vuit es fa ressò de Tessel·les
Pere Martí Bertran ha escrit una ressenya de Tessel·les que surt publicada al setmana El 3 de Vuit. La mateixa ressenya també ha sortit als setmanaris El Vallenc i Nova Conca.
Tot seguit us podeu descarregar la notícia.
16/04/2019
Presentació de Tessel·les a Vilafranca del Penedès
Isabel del Pilar Herrera, autora de Tessel·les, presenta el poemari el 16 d'abril a les 19.30 h a l'Agrícol de Vilafranca, amb la col·laboració de la llibreria La Cultural. En l'acte hi intervindran Pili Garcia, periodista i prologuista, Mercè Bagaria, escriptora i epiloguista, i Núria Tomàs, il·lustradora. A més, Roger Subirana hi interpretarà peces musicals. 

05/04/2019
Surtdecasa entrevista Isabel del Pilar Valero
Isabel del Pilar Valero parla del seu últim poemari, Tessel·les, en una entrevista al portal digital de cultura Surtdecasa del Penedès. 

Si feu clic aquí, podreu llegir l'entrevista sencera. 
29/03/2019
Pius Morera entrevista Pilar Valero
L'autora de Tessel·les, Pilar Valero, va ser convidada al programa Aparador de poesia, que condueix Pius Morera, per parlar sobre el seu últim poemari publicat, Tessesl·les

Podeu llegir la ressenya al blog (aquí) i escoltar l'entrevista en aquest enllaç
08/02/2019
El 3 de vuit es fa ressò de Tessel·les
El nou poemari de Pilar Valero, Tessel·les, és notícia al setmanari El 3 de vuit, el diari del Penedès. L'article fa un repàs de la trajectòria literària de la poetessa i se centra en l'argument de Tessel·les, que es presentarà el proper 14 de març a Vilafranca del Penedès. 

A continuació podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.

Isabel del Pilar Valero Herrera
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788