Història


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Biografia de Catalunya

Autor: Miquel Borrell
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 19/02/2019
ISBN: 978-84-17082-90-1
Nombre de pàgines: 672


Preu: 25,00 €Preu e-book: 9,99 €

Una història total de Catalunya, no limitada als fets polítics i econòmics. Més que una història del país, una història dels catalans i catalanes.


Sinopsi

Una història de Catalunya per a un públic ampli, explicada de forma distreta i engrescadora, amb un llenguatge planer i entenedor, sense caure en populismes ni en un excés d’erudició. Una història total de Catalunya, sense limitar-se només a la història política i econòmica. 

L’autor narra una història en la qual apareixen temes gastronòmics, de sexualitat, musicals, literaris, artístics, de marginació social... Al costat d’un gran rei, es parla de les misèries de la seva cort, de corrupcions, d’estafes, d’avortaments. Al costat d’un gran literat, s’esmenten metges, filòsofs, esportistes, cantants o actrius. Al costat d’un gran tractat polític, s’explica la pobresa de les classes treballadores, les seves lluites, avenços i fracassos. 

Més que una història del país, és una història dels catalans, una biografia de Catalunya.Nota biogràfica

Miquel Borrell i Sabater (Santa Coloma de Farners, 1953) és mestre, llicenciat en Geografia i Història i doctor cum laude en Història Moderna per la Universitat de Girona. És membre de l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona, de la Societat Catalana d’Estudis Històrics (Institut d’Estudis Catalans) i de la junta del Centre d’Estudis Selvatans. Ha escrit multitud d’articles en revistes especialitzades i una quarantena de llibres sobre temes històrics, de patrimoni i de divulgació, entre els quals L’ensenyament a Santa Coloma de Farners (1999); Pobresa i marginació a la Catalunya il·lustrada: dides, expòsits i hospicians (2002); Caritat, beneficència, solidaritat: l’hospital de Sant Feliu de Guíxols (2005); Les terres gironines: escultures a la via pública (2006); Hospicis i hospitals de pobres (2007); Indrets i personatges catalanistes (2007); Els camins de Sant Jaume i de Santiago (2010); Sant Feliu de Guíxols: des dels orígens llegendaris al segle XXI (2012).Amb el suport del Departament de Cultura
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Biografia de Catalunya


19/10/2019
Presentació de Biografia de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols
Miquel Borrell i Sabater presenta la seva obra Biografia de Catalunya a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols, el proper 19 d'octubre a les 7 del vespre. Li acompanyarà la Núria Cucharero, regidora de Cultura.
09/09/2019
Ràdio Palafrugell entrevista Miquel Borrell
Amb motiu de la presentació de Biografia de Catalunya a Palafrugell, Miquel Borrell va ser entrevistat per la ràdio local. 

Si entreu a aquest enllaç, podreu escoltar l'entrevista.
06/09/2019
Presentació de Biografia de Catalunya a Palafrugell
El divendres 6 de setembre a les 7, la Biblioteca de Palafrugell acull la presentació de Biografia de Catalunya. En l'acte, hi intervindran Miquel Borrell i Sabater i la presidenta d'Òmnium Cultural del Baix Empordà, Neus Colomer. 
29/07/2019
Article sobre Biografia de Catalunya a La República
Pere Bosch publica una ressenya sobre Biografia de Catalunya a La República, el llibre de Miquel Borrell que repassa la història de Catalunya.

Podeu descarregar-vos l'article tot seguit.
12/04/2019
VilaWeb destaca alguns llibres de Gregal per Sant Jordi
Els llibres de Gregal que VilaWeb ha seleccionat són:
Biografia de Catalunya
Els nous bàrbars
L'agitador de mons
Honorables
L'home que perseguia la veritat
Formigues dins els pantalons


Podeu llegir la selecció en aquest enllaç
30/03/2019
Presentació de Biografia de Catalunya a Santa Coloma de Farners
Miquel Borrell presenta Biografia de Catalunya a Santa Coloma de Farners el dissabte 30 de març a les 18 h a la Biblioteca Joan Vinyoli. Ho farà acompanyat de Jordi Albertí, editor, Teresa Garcia, primera tinent d'alcalde, i del Molt Honorable President de la generalitat de Catalunya, Quim Torra. 
 
22/03/2019
Presentació de Biografia de Catalunya a Girona
La primera presentació de l'obra de Miquel Borrell, Biografia de Catalunya, es presenta el 22 de març a les 7 a la Casa de Cultura de Girona. L'autor ho fa acompanyat de Joaquim Nadal i Farreras, director de l'Institut de Recerca en Patrimoni Cultural.

Miquel Borrell
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788