Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'home que perseguia la veritat

Autor: Isidre Grau
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 25/02/2019
ISBN: 978-84-17660-21-5
Nombre de pàgines: 268


Preu: 18,80 €Preu e-book: 7,50 €

Sovint aclarir la veritat esdevé un dret tan legítim com arriscat. Potser ja en farem prou si aconseguim transmetre la nostra experiència als que intentaran viure millor.


Sinopsi
A punt de fer 90 anys, la vida tranquil·la d’Andreu Novell a Sant Feliu de Guíxols es remou quan els mitjans parlen del centenari del naixement del pintor Eduard Vilamateu. L’Andreu havia treballat per a ell com a xofer i home de confiança en una finca als afores de Castell d’Aro; ara, el preocupa que tornin a carregar, a l’Eduard, una mort que va tenir lloc trenta anys enrere. Obsessionat per aclarir els fets, aconsegueix establir contacte amb la família Vilamateu, gràcies a l’ajut providencial d’Èric Noguera, un noi de 20 anys convalescent d’un intent de suïcidi. Tanmateix, toparà amb les resistències dels fills i la vídua per furgar en el cas. 

Quan finalment pot accedir a unes revelacions que li donen la raó, l’home haurà d’assumir que rere aquella mort hi ha realitats incòmodes, desconegudes fins aleshores, que l’afecten directament i que li fan rellegir la pròpia existència amb nous ulls. Serà un procés d’interiorització que llegarà al jove Èric, orfe de testimonis familiars, just quan s’està replantejant el seu futur. Nota biogràfica

Isidre Grau i Antolí (Sabadell, 1945), de formació enginyer químic i professor de català, viu a Cerdanyola del Vallès. Durant quinze anys ha impartit tècniques de novel·la i de conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Fruit d’aquesta experiència docent, ha publicat els assaigs literaris L’arquitectura del conte (amb nova edició ampliada el 2016) i La maleta de l’escriptor. És autor de 15 novel·les, entre les quals destaquen la pentalogia Els colors de l’aigua (Premi Sant Jordi 1985), Els amants volàtils i La ciutat dels solitaris. En narrativa breu, a més de la recopilació a La pell dels anys. Contes 1981-1994, ha publicat posteriorment El dia de l’incident i Pinyols madurs, amb els contes breus apareguts prèviament a la revista digital Núvol. Obrint una via memorialista, ha publicat Primer paisatge, a partir dels records d’infància ficcionats, i la narració Retrat de dona quieta. Va ser membre del col·lectiu Ofèlia Dracs i va col·laborar al diari Avui amb articles sobre tècniques d’escriptura. 
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre L'home que perseguia la veritat


19/07/2019
Entrevista a Isidre Grau sobre L'home que perseguia la veritat
La revista Riu Sec de Cerdanyola del Vallès publica una entrevista de pàgina sencera sobre l'última novel·la d'Isidre Grau, L'home que perseguia la veritat

Podeu descarregar-vos-la tot seguit. 
09/07/2019
Entrevista a Isidre Grau al Diari de Girona
Albert Soler entrevista Isidre Grau, autor de L'home que perseguia la veritat, a la contraportada del Diari de Girona.

Podeu llegir l'entrevista aquí.
01/07/2019
Isidre Grau parla L'home que perseguia la veritat a Cazarabet
Isidre Grau parla de la seva última novel·la, L'home que perseguia la veritat, al portal de difusió cultural Cazarabet. 

Podeu llegir l'entrevista aquí.
12/06/2019
Presentació de L'home que perseguia la veritat a Girona
Isidre Grau presenta L'home que perseguia la veritat a la Llibreria 22 de Girona el dimecres 12 de juny a les 7 del vespre. Ho farà acompanyat de l'escriptora Assumpció Cantalozella. 
11/06/2019
Isidre Grau és entrevistat a TV Girona
Amb motiu de la presentació de L'home que perseguia la veritat el dia 12 de juny a la Llibreria 22, el programa Té de Tot entrevista Isidre Grau per parlar de la novel·la i promoure l'acte. 

Si cliqueu en aquest enllaç, podreu veure l'entrevista sencera. 
24/05/2019
Entrevista a Isidre Grau
La revista mensual de Cerdanyola del Vallès El Què Qui Com entrevista Isidre Grau, autor de la novel·la L'home que perseguia la veritat

A l'arxiu següent trobareu l'entrevista sencera. 
21/05/2019
Presentació de L'home que perseguia la veritat a l'Ateneu Barcelonès
Isidre Grau i l'escriptor Maria Barbal presenten L'home que perseguia la veritat a la Sala Verdaguer de l'Ateneu Barcelonès el 21 de maig a les 7 del vespre. 
18/05/2019
Presentació de L'home que perseguia la veritat a Castell d'Aro
Isidre Grau presenta L'home que perseguia la veritat al Castell de Benedormiens de Castell d'Aro el 18 de maig a les 6 de la tarda. L'activitat forma part del programa de la Festa de Sant Isidre. Hi intervindrà, també, l'escriptora Pilar Prim. 
16/05/2019
Punt 7 Ràdio Sant Celoni es fa ressò de L'home que perseguia la veritat
Sílvia Romero comenta L'home que perseguia la veritat, d'Isidre Grau, al programa Cafís de Punt 7 Ràdio Sant Celoni. Abans del comentari sobre la novel·la, Romero fa un repàs de la trajectòria literària de l'autor i llegeix un fragment de la novel·la.

Entra aquí i escolta la notícia sencera. 
30/04/2019
El Punt Avui destaca quatre obres de Gregal
El periodista cultural Lluís Llort, d'El Punt Avui, va publicar un article sobre alguns títols recomanats per comprar el dia de Sant Jordi. De Gregal en destaca cinc: L'home que perseguia la veritat, Pots comptar amb mi, Formigues dins els pantalons i Les costures de l'anell.

Podeu llegir la notícia aquí
24/04/2019
Article de L'home que perseguia la veritat a El Punt Avui
Xavier Castillón ha escrit un article a la secció de cultura del diari El Punt Avui sobre L'home que perseguia la veritat, la nova novel·la d'Isidre Grau ambientada a Castell-Platja d'Aro. 

Si feu clic aquí podreu llegir l'article sencer. 
17/04/2019
El butlletí de Sant Feliu de Guíxols es fa ressò de dues obres de Gregal
Quan calmin els mals vents, tornaré i L'home que perseguia la veritat són dues de les novetats d'aquest Sant Jordi que el butlletí Guíxols destaca a les seves recomanacions. 

Us podeu descarregar la imatge tot seguit. 
12/04/2019
VilaWeb destaca alguns llibres de Gregal per Sant Jordi
Els llibres de Gregal que VilaWeb ha seleccionat són:
Biografia de Catalunya
Els nous bàrbars
L'agitador de mons
Honorables
L'home que perseguia la veritat
Formigues dins els pantalons


Podeu llegir la selecció en aquest enllaç
04/04/2019
Terrassadigital fa digusió de la novel·la d'Isidre Grau
L'home que perseguia la veritat, d'Isidre Grau, es va presentar a Terrassa el 2 d'abril. El mitjà local Terrassadigital es va fer ressò de l'esdeveniment i de la novel·la. 

Si entreu aquí, podreu llegir la notícia.
02/04/2019
Presentació de L'home que perseguia la veritat a Terrassa
Isidre Grau i Vicenç Villatoro presenten L'home que perseguia la veritat, d'Isidre Grau, el 2 d'abril a les 7 als Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.
29/03/2019
Presentació de L'home que perseguia la veritat a Sant Feliu de Guíxols
Isidre Grau presentarà L'home que perseguia la veritat a la biblioteca de Sant Feliu de Guíxols el 29 de març a 2/4 de 8 del vespre. L'acte anirà a càrrec de l'autor, de Dolors Oller, catedràtica emèrica de la UPF, i de Toni Beltran, metge. 
27/03/2019
Presentació de L'home que perseguia la veritat a Sabadell
La Llar del Llibre de Sabadell acull la presentació de L'home que perseguia la veritat el 27 de març a les 19 h. L'autor, Isidre Grau, presenta la novel·la acompanyat d'Antoni Dalmases, escriptor, 
26/03/2019
Ràdio Capital entrevista Isidre Grau
Amb motiu de la presentació de L'home que perseguia la veritat a Sant Feliu de Guíxols, Ràdio Capital va entrevistar l'Isidre per parlar de la novel·la i els vincles de la localitat amb l'obra. 

Podeu llegir i escoltar l'entrevista sencera aquí.
26/03/2019
Ràdio Sant Feliu es fa ressò de L'home que perseguia la veritat
Isidre Grau presenta L'home que perseguia la veritat a Sant Feliu de Guíxols el proper  29 de març a la població. La ràdio local s'ha fer ressò de l'acte.

Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç.
22/03/2019
Tot Cerdanyla entrevista Isidre Grau
L'autor de L'home que perseguia la veritat, Isidre Grau, que viu a Cerdanyola del Vallès, va ser entrevistat per Tot Cerdanyola amb motiu de la presentació que es va fer a la ciutat. 

Aquí podreu llegir la notícia sencera. 
18/03/2019
Cerdanyola al dia es fa ressò de L'home que perseguia la veritat
El diari digital Cerdanyola al dia publica una notícia sobre L'home que perseguia la veritat, d'Isidre Grau, que es va presentar fa uns dies a la ciutat.

Si entreu aquí, podreu llegir la notícia. 
15/03/2019
El diaris de Cerdanyola es fan ressò de la presentació de L'home que perseguia la veritat
Isidre Grau aquesta setmana ha presentat L'home que perseguia la veritat a Cerdanyola del Vallès. Els diaris locals se n'han fet ressò.

Notícia de Cerdanyola.info: feu clic aquí.
Notícia de Tot Cerdanyola: feu clic aquí
13/03/2019
Presentació de L'home que perseguia la veritat a Cerdanyola del Vallès
Isidre Grau i Antoni Dalmases presentaran L'home que perseguia la veritat a la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès el 13 de març a les 7 del vespre. 
07/03/2019
Núvol es fa ressò de L'home que perseguia la veritat
Isidre Grau, autor de L'home que perseguia la veritat, parla de la novel·la en una entrevista de Núvol, el diari digital de cultura.

En aquest enllaç la podreu llegir.
07/03/2019
Presentació de L'home que perseguia la veritat a Barcelona
L'home que perseguia la veritat, d'Isidre Grau, es presentarà el dia 7 de març a les 7 a la llibreria Alibri de Barcelona. Les intervencions aniran a càrrec de l'autor i de l'escriptor Vicenç Villatoro. 

Isidre Grau
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788