Assaig


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

Els nous bàrbars

Autor: Rossend Domènech
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 04/03/2019
ISBN: 978-84-17660-01-7
Número de pàgines: 224


Preu: 19,00 €

(dte. 5% 18,05 €)
No estem en una crisi més o menys llarga, sinó en un canvi d’època de la Història. Quan succeeixen aquests canvis arriben sempre els forasters, les novetats, els bàrbars. N’hi ha de positius i de negatius. En tot cas, posaran fi al nostre sistema de vida. Només sobreviuran els que s’adaptin millor al nou ecosistema.
Amb pròlegs d’Enric Balaguer, Joan Roca i Genís Sinca
Sinopsi

No ens trobem enmig d’una crisi sinó d’un canvi d’època de la història, com va succeir al final de l’Imperi romà o de l’edat mitjana. Són canvis que es produeixen perquè succeeixen coses noves, se n‘inventen d’altres i se’n destrueixen de velles. Ho fan els forasters, els estranys. Els bàrbars. N’hi ha de bons i de dolents, constructors i destructors.

L’autor identifica, en «El bàrbar que salvà la Sixtina», la informàtica i les noves tecnologies com un dels bàrbars que ja han arribat a dintre del «recinte» on vivim.

En «El trauma dels llagostins bornis», s’hi presenten algunes de les barbaritats –això mateix, els bàrbars– que en l’actualitat es fan presents en la producció i comercialització dels aliments. 

La informació actua com un tercer bàrbar. «Si les opinions públiques no estan ben informades, tampoc podran moderar els poders econòmic i polític», es diu en «Quatre cròniques al preu d’una». Hi ha grans interessos per a manipular els mitjans de comunicació, fins a fer que el periodisme actual ja no sigui temut, sinó inofensiu. 

Els bàrbars poden crear unes societats noves i millors, però també transformar-les en un desert de drets i valors.Nota biogràfica


Rossend Domènech és periodista i viu a Itàlia. Va ser un dels fundadors d’Interviú, i actualment treballa a El Periódico de Catalunya. A més, ha estat corresponsal de guerra durant deu anys.


Ha col·laborat amb els suplements Altaïr, Viajes (National Geographic), Clio i Lonely Planet. Complementàriament, ensenya temes agrícoles i d’alimentació i és especialista en el cultiu de tomàquets autòctons de tot el món.

Ha publicat L’aventura de les finances vaticanes (1989), i en col·laboració amb Xavier Febrés ha escrit Roma, passejar i civilitzar-se (1987, 2000).


L’any 2005 va ser cofundador del Gruppo del Gusto en l’àmbit de l’Associació de la premsa estrangera d’Itàlia, grup que reuneix uns 110 corresponsals de tot el món que escriuen sobre agricultura i alimentació.


Entre altres, ha rebut els premis Mare Nostrum Awards (2015), Words of Wine (2014) i el Saint Vincent de periodisme de la Presidència de la República italiana (2002).


 

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Els nous bàrbars


30/03/2019
Presentació d'Els nous bàrbars a la Cellera de Ter
L'autor d'Els nous bàrbars, Rossend Domènech, fa una última parada a la Cellera de Ter per presenta l'obra juntament amb Lluís Llagostera, historiador local i animador cultural. L'acte és el 30 de març a 2/4 de 9 del vespre. 
29/03/2019
Presentació d'Els nous bàrbars a Girona
Rossend Domènech presenta Els nous bàrbars a la Llibreria 22 de Girona el 29 de març a les 7 del vespre. Ho farà acompanyat de Salvador Garcia-Arbós, periodista i crític gastronìmic, i de Joan Roca, xef d'El Celler de Can Roca. 
26/03/2019
Presentació d'Els nous bàrbars a Barcelona
Rossend Domènech presenta Els nous bàrbars a La Central del Raval el 26 de març a les 7 del vespre. Ho farà acompanyat de Genís Sinca, escriptor, Valentí Gómez, escriptor i poeta, i Xavier Roig, enginyer i assagista. 
23/03/2019
Presentació d'Els nous bàrbars a Olot
Els nous bàrbars, de Rossend Domènech, es presenta a la Casa-Museu Can Trincheria d'Olot el 23 de març a les 7 del vespre. En l'acte, a més de l'autor, hi participen Pep Nogué, director gartronìmic del Colinary Institue of Barcelona, i Arcadi Calzada, assessor d'art, financer i politòleg. 
15/03/2019
Presentació d'Els nous bàrbars a Sils
El 15 de març a les 7 es presenta Els nous bàrbars a Sils, concretament, al Centre Cívic. Rossend Domènech ho farà acompanyat de Xicu Anoro, membre de La Cuina de Sils. 

Rossend Domènech
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788