Testimonis


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

El pintor que cremava els seus quadres

Autor: Francesc Marco-Palau
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 11/03/2019
ISBN: 978-84-17660-23-9
Número de pàgines: 150


Preu: 17,50 €

(dte. 5% 16,63 €)
Obligat per contracte a pintar per metres quadrats, el pintor cubista Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000) decideix cremar els seus quadres. Una història d’art, passió i sentiments entre la Barcelona de les exposicions als Salons d’Octubre i el París bohemi. 


Sinopsi
Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000) és un dels noms més singulars de l’art català del segle xx. 

Influït per la Barcelona dels Salons d’Octubre, el cubisme picassià i els anys viscuts a París, Palau Ferré és el pintor dels paisatges primaverals, de les figures femenines d’ulls ametllats i de la mitologia simbòlica. 

En tornar de París, als anys seixanta, la seva exitosa trajectòria vital i artística s’estronca pels contractes que signa amb un marxant i que l’obliguen a pintar metres quadrats. L’única solució que troba l’artista és deixar d’exposar per cremar les seves pintures.

Al llibre, l’historiador Francesc Marco-Palau repassa la vida del seu oncle avi i es pregunta si pot haver-hi ètica en un món artístic dominat per les galeries, les subhastes i l’especulació.

Aquesta és una història d’art, passió i sentiments. La història del pintor que cremava els seus quadres. Nota biogràfica

Francesc Marco-Palau va nèixer a Tarragona el 1989. 

És doctor en Història Comparada, Política i Social per la UAB amb el mestratge del professor Joan B. Culla. Llicenciat en Història (URV), màster en Història de Catalunya (UAB) i màster en Formació del professorat (UAB).

Columnista de premsa i opinador en diversos mitjans de comunicació, és membre de l’Executiva de la Plataforma per la Llengua i patró de la Fundació Congrés de Cultura Catalana. Ha publicat articles acadèmics i de divulgació sobre les tipologies culturals i polítiques del catalanisme, així com d’art contemporani català.

També és autor dels següents llibres: Plataforma per la Llengua. 20 anys defensant el català (2014); Promoure la llengua, cohesionar Barcelona. 25 anys del CNL de Barcelona (2014); Josep Rahola. Una veu catalanista d’esquerres al Senat (2014); Francesc Dalmau. De Normandia a Palamós (2015) i La generació de la independència (Editorial Gregal, 2017).


 

Notícies d'activitats i de premsa sobre El pintor que cremava els seus quadres


23/03/2019
Presentació d'El pintor que cremava els seus quadres a Montblanc
Enguany una de les presentacions que Gregal fa a la Vila del Llibre de Montblanc és la del llibre testimonal El pintor que cremava els seus quadres, de Francesc Marco-Palau. En l'acte del 23 de març a la 1 del migdia a la Sala de Plens de l'Ajuntament hi participaran Josep Andreu, alcalde de la població, i Damià Amorós, historiador de l'art. Modera Bet Altarriba, periodista. 

Francesc Marco-Palau
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788