Testimonis


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La bona mort

Autor: Vicenç Villatoro i Lamolla
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 25/03/2019
ISBN: 978-84-17660-26-0
Nombre de pàgines: 70


Preu: 13,50 €Preu e-book: 5,40 €

Escric perquè de sobte m'he adonat que tot el que estimo morirà. La mare s'està apagant com una espelma al llit més gran del pis, assolellat i amb olor de colònia i boatiné. Envoltada de tots els quadres que ha pintat, retrats ingenus dels fills, els paisatges del món que va conèixer, els turons de Montserrat al capçal del llit de matrimoni.


Sinopsi

«Escric perquè de sobte m’he adonat que tot el que estimo morirà»

 Així comença el dietari que Vicenç Villatoro va escriure entre el 6 de febrer i el 28 de març del 2006, en paral·lel a les últimes setmanes de vida de la seva mare, a qui havien diagnosticat un càncer que va preferir no tractar-se. 

Lluny de l’autoajuda i de l’exaltació sentimental, les notes d’aquest dietari acompanyen una família en uns moments en que s’alternen els instants de tristesa, d’evocació i, fins i tot, de felicitat. Els de màxima consciència i els de gairebé somni. Els de tendresa i els de temor. 

Tot i la cruesa de la frase inicial, al llarg d’aquestes notes i d’aquestes setmanes ens apareix la possibilitat, a través de la serenitat, la fortalesa i la companyia, d’arribar a una bona mort.Nota biogràfica

Vicenç Villatoro Lamolla (Terrassa, 1957) és escriptor i periodista. Com a escriptor, ha publicat una quinzena de novel·les, i també obres d’assaig, poesia, guions cinematogràfics i lletres de cançons. 

Com a periodista, ha estat director del diari Avui i de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, ha dirigit i presentat programes culturals a la televisió i ha estat responsable de la informació cultural en diversos mitjans. Publica regularment articles en diaris i revistes, entre ells un dietari al diari Ara. Les seves darreres obres publicades són l’assaig literari Massa foc i les obres de narrativa Un home que se’n va i El retorn dels Bassat.

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre La bona mort


15/11/2019
Vicenç Villatoro i La bona mort al blog d'Enric Balaguer, de Vilaweb
Ressenya de l'obra de Vicenç Villatoro, La bona mort, a Vilaweb, al blog d'Enric Balaguer.

Per llegir-la, aquí.
27/09/2019
Presentació de Prime Time. Irreverències i La bona mort a Barcelona
La Casa del Llibre acull la primera presentació conjunta de Prime time. Irreverències, de la Isabel-Clara Simó, i La bona mort, d'en Vicenç Villatoro, el 27 de setembre a les 7 del vespre a la Rambla de Catalunya, 37, de Barcelona. En aquesta presentació conjunta ens hi acompanyarà la Teresa Costa-Gramunt, també escriptora i poeta.
26/08/2019
Racó Català recomana La bona mort
La bona mort, de Vicenç Villatoro, és un dels llibres recomanats a la secció de literatura del portal de difusió cultural Racó Català.

Podeu llegir la recomanació aquí.
24/07/2019
Cazarabet entrevista Vicenç Villatoro
Vicenç Villatoro parla de la seva última obra, La bona mort, en una entrevista a Cazarabet, el portal de difusió cultural i literària aragonès. 

Si entreu aquí, podreu llegir l'entrevista.
12/07/2019
Núvol publica un article de La bona mort
Teresa Costa-Gramunt analitza amb profunditat l'última publicació de Vicenç Villatoro, La bona mort, en la qual relata d'una manera reflexiva i poètica els últims dies de vida de la seva mare. 

Feu clic aquí, i llegiu l'article. 
27/05/2019
Núvol es fa ressò de La bona mort en un article
En un article sobre la mort i els comiats a la figura materna, Núvol destaca unes quantes obres literàries que parlen sobre aquesta qüestió, entre les quals La bona mort, de Vicenç Villatoro. A més, l'article comença citant un conte de Marguerite Yourcenar que forma part del llibre Narracions orientals, traduït per Montserrat Gallart i publicat per Gregal. 

Fes clic aquí i llegeix l'article. 
08/04/2019
Presentació de La bona mort a Barcelona
La primera presentació de La bona mort, de Vicenç Villatoro, és a la Llibreria Claret el 8 d'abril a les 18.30 h. En l'acte hi participaran l'autor i Sam Abrams, poeta i crític literari. 

Vicenç Villatoro i Lamolla
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788