Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Formigues dins els pantalons

Autor: Pau Faner i Coll
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1




Data de publicació: 11/03/2019
ISBN: 978-84-17660-34-5
Nombre de pàgines: 204


Preu: 18,00 €



Preu e-book: 7,20 €

Els protagonistes, després de les vel·leïtats de la primera joventut, van voler trobar l’amor i formar famílies tan estables com les dels seus progenitors, però la societat ja havia canviat...


Sinopsi

Com donar sortida a les ànsies d’amor i de coneixement carnal rere la dura repressió de la postguerra?

El protagonista –potser hauríem de dir els protagonistes, perquè d’alguna manera es tracta de tota una generació– d’aquesta novel·la té, literalment, «formigues dins els pantalons». Però, no només en el sentit d’inquietud que es dona a l’expressió en l’anglès d’Amèrica –ants in their pants–, associada, en aquest cas, a l’impacte de veure com se’ls obria un món nou –quelcom que la gent anomenava «democràcia»–, sinó també a l’ànsia purament sexual de descobrir el sexe lliure dels gravàmens de la penitència religiosa en què foren criats. 

Tanmateix, vist en perspectiva, els joves dels anys seixanta –i Mark Hale, el protagonista, entre ells– es podrien qualificar de «nous romàntics». Tots ells, després de les vel·leïtats de la primera joventut, van voler trobar l’amor i formar famílies tan estables com les dels seus progenitors, però la societat ja havia canviat...



Nota biogràfica

Pau Faner i Coll (Ciutadella de Menorca, 1949) es va estrenar com a pintor amb una exposició a Barcelona l’any 1970 i després ha exposat a Madrid, París i Nova York principalment; però l’any 1972 es va donar a conèixer com a escriptor a través del concurs de narrativa Les Illes d’Or, de l’editorial Moll. De seguida va començar una carrera literària brillant que ha produït una extensa obra en prosa en gèneres diversos i ha aconseguit arribar a tots els públics, i àdhuc als programes d’ensenyament secundari. Un altre reconeixement assolit han estat nombrosos premis literaris de gran prestigi, com el Sant Jordi, el Josep Pla, el Ramon Llull, el Sant Joan o els de crítica literària. La collita de premis es completa en castellà, llengua amb la qual va aconseguir el Premi Nadal. Es doctorà en Filologia Romànica i ha exercit de professor d’anglès a secundària.

El seu estil destaca per una adaptació nostrada del realisme màgic, un context entre mític i costumista, a més d’una sèrie de grans novel·les d’aventures, un llenguatge captivador i una tècnica narrativa de ritme viu.

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Formigues dins els pantalons


13/05/2019
Nova ressenya de Formigues dins els pantalons
Pere Fàbregues parla de Formigues dins els pantalons, de Pau Faner, al Diari de Menorca

Us podeu descarregar la notícia tot seguit. 
30/04/2019
El Punt Avui destaca quatre obres de Gregal
El periodista cultural Lluís Llort, d'El Punt Avui, va publicar un article sobre alguns títols recomanats per comprar el dia de Sant Jordi. De Gregal en destaca cinc: L'home que perseguia la veritat, Pots comptar amb mi, Formigues dins els pantalons i Les costures de l'anell.

Podeu llegir la notícia aquí
16/04/2019
Presentació de Formigues dins els pantalons a Ciutadella
Pau Faner i Coll i Josep Pons Fraga, editor del diari Menorca, presenten Formigues dins els pantalons el dimarts 16 d'abril a les 20 h al Club Nàutid de Ciutadella. 
12/04/2019
VilaWeb destaca alguns llibres de Gregal per Sant Jordi
Els llibres de Gregal que VilaWeb ha seleccionat són:
Biografia de Catalunya
Els nous bàrbars
L'agitador de mons
Honorables
L'home que perseguia la veritat
Formigues dins els pantalons


Podeu llegir la selecció en aquest enllaç
03/04/2019
Formigues dins els pantalons a Última Hora
La contraportada del dia 1 d'abril al diari Última Hora es va fer ressò de la nova publicació de Pau Faner, Formigues dins els pantalons

A continuació, trobareu l'arxiu amb la notícia.
02/04/2019
El Diario de Menorca es fa ressò del nou llibre de Pau Faner
Amb motiu de la presentació de Formigues dins els pantalons el 22 de març a Barcelona, el Diario de Menorca publica un article sobre l'obra. 

Us podeu descarregar la notícia tot seguit. 
22/03/2019
Presentació de Formigues dins els pantalons a Barcelona
Formigues dins els pantalons es presenta el 22 de març a les 8 a l'Espai Mallorca. En l'acte hi intervindran Pau Faner i Coll, autor, i l'escriptor Josep Manuel Vidal-Illanes. 
21/03/2019
Diari de Menorca es fa ressò de Formigues dins els pantalons
El Diari de Menorca parla sobre la última obra de Pau Faner publicada per Gregal, Formigues dins els pantalons, que es presenta el 22 de març a l'Espai Mallorca de Barcelona. 

Tot seguit us odeu descarregar la notícia. 

Pau Faner i Coll
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788