Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

El calidoscopi

Autor: Montse Rusiñol
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 08/04/2019
ISBN: 978-84-17660-32-1
Nombre de pàgines: 200


Preu: 17,00 €Preu e-book: 6,80 €

Una dona ens narra el camí entre la soledat i la pèrdua a través d’un objecte perdut: un calidoscopi. Els seus mirallets de colors l’ajuden a fer-ho.


Sinopsi

La Laia endreça casa seva i, mentrestant, aprofita per repassar tota la seva vida. Ho fa a través d’un calidoscopi. El joc de colors dels seus cristalls la transporta a records passats, a una infància feliç, prop del mar, estroncada per la Guerra Civil i la mort dels seus pares. Amb els anys, per raó del casament amb un industrial egarenc, canviarà el blau del mar d’Arenys pel gris del fum de les xemeneies i per l’aire enrarit de la burgesia de postguerra. 

Els silencis es fan insuportables. Se sent sola i incompresa per tothom. Perd el seny i creu que tot és culpa seva. Definitivament, llença la tovallola. Per aquest motiu, es reclou a casa, l’últim reducte de pau. Però, ho serà per sempre?Nota biogràfica

Montserrat Rusiñol (Terrassa, 1946) és una persona apassionada per la literatura que s’ha dedicat a escriure de manera intensa els últims anys, des que es va prejubilar de mestra de primària. Des de llavors, ha fet diversos cursos d’escriptura creativa amb professores com la Marina Espasa o la Muriel Villanueva.

En la seva construcció literària, hi ha tingut una importància vital la lectura. Participa activament en tres grups de lectura: dos a Terrassa, un a Vacarisses i un altre a Barcelona. És la coordinadora, junt amb una altra companya, del club de l’Ateneu Terrassenc. 

D’altra banda, és diplomada en Ciències Religioses per la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha rebut diferents premis literaris d’àmbit ciutadà, com la Flor Natural, per Jocs Florals cap a Europa, o els Premis Terrassa Literària de l’Ateneu de Terrassa.

Actualment, continua treballant en nous textos i ho fa a través de tallers compartits d’escriptura. 


 

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre El calidoscopi


20/01/2020
RECULL DE PREMSA · del 9 al 19 de gener
- El calidoscopi
- Gitanes i gitanos catalans
- Imatges del meu enterrament
- La bossa de seda
- Els bessons rere la finestra
16/01/2020
El calidoscopi, un dels llibres més venuts del 2019
La temerària comunica que l'obra El calidoscopi, de Montse Rusiñol, és el seu 5è llibre més venut del 2019.
20/12/2019
Presentació d'El calidoscopi a Rubí
Montse Rusiñol presenta la seva novel·la El calidoscopi a Rubí el divendres 20 de desembre, a les 19 h, a la Llibreria L'Ombra. Ens acompanyarà l'Eva Torremadé, coordinadora del club de lectura ACA.
11/12/2019
Presentació d'El calidoscopi a Sant Sadurní d'Anoia
La Biblioteca Ramon Bosch de Noya i l’Editorial Gregal es complauen a convidar-vos a la presentació de la novel·la El calidoscopi, el dimecres 11 de desembre a les 19.30 h, a la mateixa Biblioteca Ramon Bosch de Noya. Ens acompanyaran l'autora Montse Rusiñol, i la Rosa Maria Prat, pedagoga i escriptora.
23/09/2019
Malarrassa fa una ressenya sobre El calidoscopi, de la Montse Rusiñol
"El Calidoscopi: il·lusió, desamor i decensís en la Terrassa de postguerra". Així titula el periodic Malarrassa la ressenya d'El calidoscopi de la Montse Rusiñol.
20/09/2019
Presentació El calidoscopi a Arenys de Mar
Montse Rusiñol presenta El calidoscopi a la Biblioteca P. Fidel Fita el 20 de setembre a les 19 h. L'autora estarà acompanyada de Sònia Garangou, historiadora. 
01/08/2019
"L'abisme de publicar per primera vegada" (article)
Cayetana Sanz publica un article a Trivium (una empresa de gestió cultural) sobre el fet de publicar una obra per primera vegada en el qual posa d'exemple Montse Rusiñol i El calidoscopi, la seva primera novel·la. 

Si feu clic aquí, podreu llegir la publicació.
29/07/2019
Presentació El calidoscopi a Barcelona
Montse Rusiñol presenta El calidoscopi a la Llibreria Documenta de Barcelona el dilluns 29 de juliol a les 7. Ho farà acompanyada del periodista del Telenotícies de TV3 Xavi Coral. 
09/07/2019
La revista El Terme es fa ressò d'El calidoscopi
La biblioteca de Vacarisses recomana El calidoscopi, de Montse Rusiñol, a la revista municipal El Terme.

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.
08/06/2019
Presentació d'El calidoscopi a Vacarisses
Montse Rusiñol presenta El calidoscopi a la Biblioteca El Castell de Vacarisses juntament amb el periodista, escriptor i conductor del club de lectura José Luis Ibáñez. L'acte és el dissabte 8 de juny a les 11 del matí.
03/05/2019
El calidoscopi, un dels llibres més venuts a Terrassa per Sant Jordi
El Diari de Terrassa es fa ressò de la presentació de la novel·la de Montse Rusiñol, El calidoscopi, un dels llibres d'autora local més venuts durant la jornada de Sant Jordi.

Podeu llegir el retall de la notícia tot seguit. 
02/05/2019
Presentació d'El calidoscopi al Casal del Parc Sant Jordi de Terrassa
Montse Rusiñol presenta El calidoscopi el 2 de maig a les 6 de la tarda al Casal del Parc de Sant Jordi de Terrassa. En l'acte l'acompanyaran M. Carme Amat, professora i coordinadora del Club de Lectura de l'Ateneu Terrassenc, i Laura Orriols, coordinadora de l'Aula Activa. 
30/04/2019
Presentació d'El calidoscopi a Terrassa
La Biblioteca Central de Terrassa acull la tercera presentació d'El calidoscopi, de Montse Rusiñol. L'acte és el 30 d'abril a les 7. Hi intervindran l'autora i Salvador Cardús, sociòleg, periodista i escriptor. 
25/04/2019
Presentació d'El calidoscopi a Terrassa
Montse Rusiñol presenta novament El calidoscopi a Terrassa. Aquesta vegada l'acte és a l'Ateneu Terrassenc el 25 d'abril a les 19.30 h, acompanyada de Teresa Casals, regidora de l'Ajuntament de la ciutat, i M. Carme Amat, que li dona suport en les qüestions audiovisuals. 
18/04/2019
Ràdio Estel entrevista Montse Rusiñol
Montse Rusiñol, autora de la novel·la El calidoscopi, va ser entrevistada per Ràdio Estel uns dies abans de Sant Jordi.

Si entreu aquí, podreu escoltar l'entrevista sencera. 

Montse Rusiñol
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788