Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Maleït sigues!

Autor: Montse Criach Lacorte
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 08/04/2019
ISBN: 978-84-17660-33-8
Nombre de pàgines: 232


Preu: 18,00 €Preu e-book: 7,20 €

En el context de Terres de Ponent, i en l’ambient de la guerra i la postguerra, l’Eulàlia es veurà abocada a viure en un ambient familiar hostil i violent, privat de llibertat. Una lluita a favor de la supervivència i la dignitat de la dona. 


Sinopsi
L’Eulàlia, una noia de dinou anys i filla d’una família humil d’un poble de la Noguera, fa de minyona a Barcelona. A petició dels seus pares, ha de tornar al poble i acceptar casar-se amb el Pere, fill únic del senyor Sebastià Cervera. 

La vida a la nova llar és difícil: ha de consumar una relació no desitjada i el seu sogre la tracta amb hostilitat i violència. L’Eulàlia accepta aquesta vida amb resignació i lluita per tirar endavant, però l’opressió per part del Sebastià li recorda constantment el seu rol dins de la família. L’inici de la Guerra Civil agreuja la vida a casa dels Cervera, i l’Eulàlia ha de fer més que mai per la vida dels seus. Un descobriment inesperat farà trontollar encara més la seva vida i li farà canviar la percepció del que ha estat el seu món des que es va casar.L’obra presenta un nou i magnífic personatge literari, Eulàlia, que, en la seva lluita a favor de la supervivència i la dignitat, no dubtarà d’enfrontar-se al catastròfic món que li ha tocat viure. El resultat d’aquesta odissea és una novel·la tremenda, poderosa, plena de tendresa i d’una esperança recalcitrant.


Jaume C. Pons Alorda


Nota biogràfica

Montse Criach Lacorte va néixer a Tona l’any 1969. Llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona, actualment és copropietària d’una acadèmia d’anglès a Santpedor i en les estones lliures es dedica a escriure. 

Des del 2012 ha completat diferents cursos narratius, d’aquí en va sortir la que és la seva primera novel·la. Diu que les seves inquietuds la porten a buscar personatges, i són aquests mateixos els que li guien el camí a l’hora de crear trames i punts de gir. Tot i que darrerament ha escrit alguns contes, ella es considera novel·lista. 

Actualment, està cursant un Màster en Creació de Guions Audiovisuals.

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Maleït sigues!


08/07/2019
Ràdio Bellvei entrevista Montse Criach
Montse Criach parla de la seva primera novel·la, Maleit sigues!, al programa que Ramon Valls condueix a Ràdio Bellvei. 

Si entreu aquí, podreu escoltar-la.
14/06/2019
Presentació de Maleït sigues! a Tona
El 14 de juny a les 20.30 h es presenta Maleït sigues!, de Montse Criach Lacorte, a la Biblioteca Caterina Figueras de Tona. En l'acte hi intervindran l'autora i l'escriptora Àngels Fitó.
06/05/2019
Maleït sigues!, el més venut per Sant Jordi a Santpedor
La novel·la Maleït sigues!, de Montse Criach, va ser el llibre més venut per la Llibreria Timbaler el dia de Sant Jordi. 
15/04/2019
Ona Bages entrevista Montse Criach
Ona Bages va entrevistar Montse Criach, autora de Maleït sigues!, amb motiu de la publicació i la presentació de la novel·la a Santpedor, el seu poble.

Entre en aquest enllaç i escolta l'entrevista sencera. 
11/04/2019
Presentació de Maleït sigues! a Santpedor
Montse Criach, autora de Maleït sigues!, i Montse Xixons, periodista i escriptora, presenten la novel·la a la capella de Sant Andreu de Santpedor l'11 d'abril a les 19.30 h. 

Montse Criach Lacorte
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788