Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Maremar

Autor: Elisenda Puig
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 20/05/2019
ISBN: 978-84-17660-37-6
Nombre de pàgines: 158


Preu: 17,00 €Preu e-book: 6,80 €

Maremar narra la història de la Jalila, una noia siriana que és adoptada per en Cesc i l’Eva, una parella de Barcelona. A través de veus narratives diverses, l’obra exposa experiències que tenen en comú l’exili.


Sinopsi

Maremar narra la història de la Jalila, una noia que fuig de la guerra de Síria i arriba a l’illa de Lesbos, Grècia. En Cesc, un home compromès amb la solidaritat dels refugiats, i l’Eva, la seva parella, l’ajuden a instal·lar-se a Barcelona.

A través d’escenaris geogràfics diversos, que conflueixen a la ciutat, la Jalila analitza la seva experiència i altres aspectes de l’exili. A més, la noia coneix en Joan, germà del seu pare adoptiu, un periodista amb qui inicia una història d’amor.

Un fet misteriós, associat a una vella masia, als avis d’en Cesc i a la postguerra uneix el passat i el present. Com si un mateix dolor s’assimilés, des de latituds i èpoques ben diverses, el sofriment de la Jalila es relaciona amb altres formes afins de patiment, que en Joan ha documentat arreu del món. La conscienciació de la Jalila, juntament amb el treball fotogràfic d’en Joan, converteixen les tràgiques vicissituds que conflueixen a Maremar en una vindicació de la força transformadora de la dignitat humana.Nota biogràfica

Elisenda Puig i Salvador va néixer a Badalona. És llicenciada en Filosofia i Lletres i en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Ha estat professora de literatura i llengua catalanes a educació secundària, i de dramatització a l’aula a la Facultat de Formació del Professorat de Barcelona, a l’UCE de Prada de Conflent, a la FUB de Manresa i en d’altres col·legis i centres educatius.

Maremar és la seva primera novel·la.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Maremar


28/08/2019
Presentació de Maremar a Sant Pol de Mar
Momo Cafè i Llibres acull la presentació de Maremar, d'Elisenda Salvador Puig, el 28 d'agost a les 8 del vespre. Hi intervindran l'autora i Lilí Moreu Orobitg, professora de llengua i literatura catalanes.
26/06/2019
Presentació de Maremar a Badalona
Elisenda Puig presenta Maremar a l'Espai Betúlia de Badalona el 26 de juny a les 7 del vespre. L'acte, que té el suport de la llibreria Saltamartí, compta amb les intervencions de l'autora, de Rosa Boixaderas, filòloga i mestra jubilada, i de Ramon Surroca, professor de filosofia i escriptor. 
30/05/2019
Presentació de Maremar a Barcelona
Maremar es presenta el 30 de maig a les 7 del vespre al Centre Comarcal Lleidatà de Barcelona. La presentació anirà a carrec d'Elisenda Puig i Salvador, autora de l'obra, de Carme Alcoverro, professoa jubilada de llengua i literatura catalanes, i de Carles Amaduz, assessor literari i professor d'escriptura. 
L'acte compta amb la col·laboració de l'Associació d'Amics de la Bressola. 

Elisenda Puig
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788