Testimonis


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

Alexandre Galí a l'exili

Autor: Carme Galí
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 13/05/2019
ISBN: 978-84-17660-54-3
Número de pàgines: 142


Preu: 16,00 €

(dte. 5% 15,20 €)


Preu e-book: 6,40 €

No volia fugir però la família el va empènyer a fer-ho. Heus aquí un trencaclosques que ens mostra com va viure Alexandre Galí tot sol a l’exili.


Sinopsi

Entre els centenars de milers de persones que van creuar a peu els Pirineus, l’any 1939, hi havia Alexandre Galí i la seva família. S’establiren a Tolosa, tot i que, a partir de la primavera, hi restà sol. Quan retornà a Catalunya, va evitar  parlar de la seva experiència a l’exili, i ara tenim l’oportunitat de saber-ne més. En aquest llibre podreu fer-vos una idea de quin recorregut vital va fer Alexandre Galí durant els quatre anys que va viure a l’estranger.

Al mateix temps, gràcies als dietaris i cartes familiars, tindrem una panoràmica de l’altra banda de la frontera, una França poc acollidora, perillosa i comandada a distància per l’Alemanya nazi. 

Tot i això, Alexandre Galí va ser un exiliat afortunat. Va poder treballar colze a colze amb els quàquers (també anomenats Societat dels Amics) i va aprofitar per estudiar. Tanmateix, la vida no era fàcil i cada cop la inestabilitat era més acusada i els canvis, trepidants.Nota biogràfica

Carme Galí és una de les netes d’Alexandre Galí. És llicenciada en farmàcia i la seva professió es desenvolupa dins l’àmbit de l’administració pública sanitària. 

L’any 2013 començà a buscar informació d’una etapa poc coneguda de la vida d’Alexandre Galí. Arran de trobar una fotografia al Museu Memorial de l’Holocaust dels Estats Units, on va reconèixer el seu avi, Carme Galí va investigar per saber la procedència d’aquesta imatge i com va arribar al museu. La recerca va treure a la llum dades que ajuden a configurar el paisatge, en un sentit ampli, de la Tolosa que va envoltar Alexandre Galí. 

El seu primer llibre, Alexandre Galí a l’exili, ve a ser un trencaclosques que uneix diferents fonts documentals referides a l’etapa que va des de 1939 fins a 1942, període que Galí va passar pràcticament sol i aïllat de la família. 

Notícies d'activitats i de premsa sobre Alexandre Galí a l'exili


29/05/2019
Presentació d'Alexandre Galí a l'exili a Barcelona
Carme Galí i l'historiador Francesc Vilanova presenten Alexandre Galí a l'exili al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències el 29 de maig a les 7 del vespre. 

Carme Galí
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788