Testimonis


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

El meu germà a les alforges

Autor: Paco Jiménez
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 27/05/2019
ISBN: 978-84-17660-39-0
Nombre de pàgines: 210


Preu: 18,50 €Preu e-book: 7,41 €

El coneixement del món interior d’una persona única i peculiar ens pot ensenyar a riure, a gaudir, a emocionar-nos, a plorar, a comprendre els incompresos i a estimar els imperfectes.


Sinopsi

Després de la mort del seu germà, afectat d’esquizofrènia, l’autor decideix pedalar de Girona a Peal de Becerro  (Jaén), en un intent de tornar als orígens familiars. El viatge li serveix per reflexionar sobre les malalties psiquiàtriques i el seu tractament. 

L’obra intenta construir un relat, més divulgatiu que acadèmic, amb la finalitat que el lector vagi entenent, sense necessitat de patir cap tortura cerebral i de manera senzilla, les peripècies que van haver de passar, durant molts anys, el seu germà, tota la família i els nombrosos professionals que el van atendre. 

En definitiva, l’autor vol aconseguir que el lector faci seva la història del seu germà que, de manera generosa i sense cap tipus de prejudicis, es despullava i generava, entre d’altres, un sentiment de patiment i d’amor en totes les persones que l’envoltaven. Nota biogràfica

Paco Jiménez Martínez (1949) va néixer a Peal de Becerro, on va viure cinc anys. L’any 1954 va arribar a Sant Just Desvern, el seu poble d’adopció.  A la dècada dels setanta, va treballar com a professor d’educació especial a l’escola primària. És llicenciat i doctor en Pedagogia, i llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Va ser professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (1979-1991) i de la Universitat de Girona (1992-2016), i va desenvolupar la docència en l’àmbit de l’educació en la diversitat, la psicopedagogia i la recerca en l’educació de l’espectre autista i l’esquizofrènia. 

Ha col·laborat en diferents publicacions relacionades amb l’educació de la mainada i dels adults. Va ser director (1999-2003) de la revista estatal Educación Especial, de Ediciones Aljibe. L’any 2016, abans de jubilar-se com a catedràtic de la Universitat de Girona, va ser el promotor de la creació de la Càtedra Autisme UdG, amb l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, l’associació Viu Autisme i el Rotary Club. 


 

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre El meu germà a les alforges


14/12/2019
Presentació d'El meu germà a les alforges a L'Escala
El meu germà a les alforges es presenta el dissabte 14 de desembre, a les 19.30 h, a la Llibreria Vitel·la de L'Escala. A més a més d'en Paco Jiménez, l'autor, també ens acompanyaran en Mon Marquès, professor emèrit de la Universitat de Girona, i la Lina Vilamitjana, professora de llatí i grec de l’Institut Montgrí, de Torroella de Montgrí.
07/11/2019
El meu germà a les alforges a Barcelona
Presentació de l'obra d'en Paco Jiménez, El meu germà a les alforges, el dijous 7 de novembre, a les 19 h, a la Llibreria Documenta de Barcelona. Ens acompanyaran Marc Martínez, actor, i Toni Puigverd, escriptor.
05/11/2019
Presentació El meu germà  a les alforges a Girona
El meu germà a les alforges es presenta a Girona el dimarts 5 de novembre a les 12.30 h, a la Sala d'Actes de les facultats d'Infermeria i Medicina de la Universitat de Girona. A més a més d'en Paco Jiménez, l'autor, també hi intervindran Joan San Molina, professor titular d'universitat del Departament de Ciències Mèdiques; David Ballester Ferrando, professor titular d'universitat del Departament d'Infermeria, i Anna Roca Bonals, Cap de la Biblioteca Campus Centre.
25/06/2019
Presentació d'El meu germà a les alforges a Sant Just Desvern
Paco Jiménez presenta El meu germà a les alforges al Claustre de les Escoles de Sant Just Desvern el 25 de juny a les 8 del vespre. L'acte anirà a càrrec de l'autor i dos amics santjustinencs, Ricard Segura i Francesc Homedes.
Les actuacions musicals aniran a càrrec del quartet de corda de l'Escola Municipal de Música de Girona: Magalí Soler, Perla Thieke, Clara Sureda i Marta Hespe.
21/06/2019
Presentació d'El meu germà a les alforges a Girona
La tercera presentació d'El meu germà a les alforges, de Paco Jiménez, és el 21 de juny a les 7 del vespre a la Casa de Cultura de Girona. L'autor estarà acompanyat de  Josep M. Fonalleras, escriptor, Guillem Jiménez, fill de l’autor, i José Ramón Orcasitas, professor de Pedagogia de la Universitat del País Basc.
Les actuacions musicals aniran a càrrec del quartet de corda de l'Escola Municipal de Música de Girona: Magalí Soler, Perla Thieke, Clara Sureda i Marta Hespe.
19/06/2019
Presentació d'El meu germà a les alforges a Olot
El meu germà a les alforges es presenta a Can Trincheria d'Olot el 19 de juny a les 19 h. Paco Jiménez, autor de l'obra, intervindrà en l'acte juntament amb Pere Soler, professor de Pedagogia de la UdG; Xavier Besalú, director de Perspectiva Escolar i professor de Pedagogia de la UdG;  Rosa Badosa, amiga de Pedro Jiménez a la llar El caliu, i Olga Coromina, educadora social i coordinadora del servei d’habitatge de La Fageda.
Les actuacions musicals aniran a càrrec del quartet de corda de l'Escola Municipal de Música de Girona: Magalí Soler, Perla Thieke, Clara Sureda i Marta Hespe.
14/06/2019
Presentació d'El meu germà a les alforges a Platja d'Aro
Paco Jiménez presenta El meu germà a les alforges el dia 14 de juny a les 7 del vespre a la sala de plens de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro. En l'acte també hi participaran Joan San, degà de la Facultat de Medicina de la UdG, Sara García, tècnica de Viu Autisme i assessora de la Càtedra Autisme de la UdG. 
Les actuacions musicals aniran a càrrec del quartet de corda de l'Escola Municipal de Música de Girona: Magalí Soler, Perla Thieke, Clara Sureda i Marta Hespe.
13/06/2019
Entrevista a Paco Jiménez al Diari de Girona
Albert Soler, periodista del Diari de Girona, entrevista Paco Jiménez, autor del llibre El meu germà a les alforges (també en castellà), per parlar sobre l'obra. Destaca, també, les primeres presentacions de l'obra. 

Si feu clic aquí, podeu llegir l'entrevista sencera. 

Paco Jiménez
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788