Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Hélène: passió i mort

Autor: Maria Clara Forteza
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 20/05/2019
ISBN: 978-84-17660-45-1
Nombre de pàgines: 298


Preu: 20,00 €Preu e-book: 8,00 €

Les palpitacions més íntimes d’una dona, el ressentiment d’uns fills i, amb la mort, la comprensió i el perdó.


Sinopsi

Hélène: passió i mort és una novel·la de personatges, amb profunds conflictes interns, basada en fets reals. Transcorre a Suïssa, especialment a la ciutat de Ginebra.

L’Hélène, una dona culta i apassionada, després d’un desengany amorós, optarà per un matrimoni amistós gairebé altruista, però al cap d’uns anys viurà una relació d’amor com n’hi ha poques, una aventura intensa i única que li donarà tres fills.

Un cop morta la protagonista, la trama es desplega en dos arcs temporals: un present des del qual els fills i la germana reconstrueixen el passat mitjançant els seus propis records i la lectura de cartes, diaris i testaments; i un passat en què assistim a la vida de l’Hélène, des del seu primer amor fins a la decrepitud.

Aquesta reconstrucció del passat condueix els fills a entendre i reconciliar-se amb la mare.

La música també té un rol important en aquesta novel·la, molt especialment el lied de Brahms Von ewiger liebe, que per a la parella protagonista és com un himne, una declaració de principis.Nota biogràfica

Maria Clara Forteza i Albet va ser alumna de l’Escola del Parc del Guinardó i això la va marcar profundament. Allà va desvetllar les seves aptituds intel·lectuals i artístiques.

De molt jove va fundar l’Escola Reina Elisenda de Barcelona: una escola catalana en època franquista amb la voluntat de transmetre valors humans i sensibilitat artística. L’ha dirigida durant quaranta-sis anys.

També va estudiar piano al Conservatori, belles arts a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi i dansa a l’Institut del Teatre.

Conèixer i aprofundir en la personalitat dels éssers humans sempre han estat el principal objecte del seu interès. En el terreny de les arts plàstiques, sempre ha mostrat una extraordinària facilitat pel retrat. Haver dirigit una escola i escoltat tantes persones del seu voltant li ha donat peu a connectar amb personalitats molt diverses.

Amor sense clixés (2012) és el seu primer llibre i encara que és autobiogràfic s’assembla més a una novel·la que a unes memòries. Hélène: passió i mort és la seva primera incursió en la narrativa.

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Hélène: passió i mort


13/11/2019
Hélène: passió i mort al Diari de Terrassa
El Diari de Terrassa comenta com va anar la presentació de Maria Clara Forteza, i el seu llibre Hélène: passió i mort, a l'Ateneu Terrassenc.


Per veure-ho, aquí.
08/11/2019
Presentació de Hélène: passió i mort a l'Ateneu Barcelonès
L'Ateneu Barcelonès acull la presentació de la Maria Clara Forteza, Hélène: passió i mort, el divendres 8 de novembre a les 7 del vespre. La presentació tindrà lloc a la Sala Verdaguer i ens acompanyarà la Marta Luna, professora de Didàctica de la Llengua i professora, també, de teoria i pràctica de Conte Infantil a l'Escola d'Escriptura.
22/10/2019
Hélène: passió i mort a Terrassa
Presentació de la novel·la de la Maria Clara Forteza, Hélène: passió i mort a l'Ateneu Terrassenc el dimarts 22 d'octubre a les 19 h. També ens acompanyaran en Salvador Domènech i la Montse Rusiñol, tots dos escriptors.
27/09/2019
Presentació de Hélène: passió i mort a Gelida
Maria Clara Forteza, autora de Hélène: passió i mort, presenta la seva novel·la a la Biblioteca Jaume Vila i Pascual de Gelida el 27 de setembre a les 7 del vespre. Ho farà acompanyada de la directora Montserrat Julià.
12/09/2019
Signatures a La Setmana del Llibre en Català
A l'estand número 35 de La Setmana del Llibre en Català hi signaran els autors següents:

- Joan Adell (I matarem els morts): divendres, 6 de setembre, a les 19.45 h
- Alfons Cama (El primer piteu): diumenge, 8 de setembre, a les 18 h
- Carme Galí (Alexandre Galí a l'exili): dijous, 12 de setembre, a les 18 h
- Roser Burgués (La Manela): dijous, 12 de setembre, a les 19 h
- M. Clara Forteza (Hélèn: passió i mort): divendres, 13 de setembre, a les 18 h
 
15/07/2019
Presentació d'Hélène: passió i mort a Barcelona
La primera preentació d'Hélène: passió i mort és el 15 de juliol a les 7 a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya. En l'acte hi participaran Maria Clara Forteza, autora, i Carmen Alcaraz del Blanco, periodista i escriptora.

Maria Clara Forteza
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788