Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

I matarem els morts

Autor: Joan Adell Álvarez
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 26/08/2019
ISBN: 978-84-17660-46-8
Nombre de pàgines: 236


Preu: 18,50 €Preu e-book: 7,41 €

Trajectòria vital d’un anarquista al llarg de catorze anys de la història d’Espanya i d’Europa, des de la proclamació de la Segona República fins a l’intent fallit d’invasió del maquis a través de la Vall d’Aran.

SINOPSI

El mateix dia que Macià proclama la República Catalana, l’Andreu Burjacas, un exaltat jove de disset anys, espera a la plaça del poble que l’alcalde i els regidors surtin al balcó per anunciar que el somni republicà s’ha estès arreu del país. A partir d’aquest moment, al llarg de catorze anys, acompanyarem l’Andreu per les trinxeres de la Guerra Civil espanyola, l’exili dels vençuts, el camp de concentració d’Argelers i la lluita armada al costat de la Resistència francesa, sempre amb l’amenaça de ser detingut pels agents de la Gestapo i repatriat a l’Espanya de Franco. Per fi, decideix saltar els Pirineus per pròpia voluntat i participar en l’intent d’invasió amb el maquis a través de la Vall d’Aran.

Tota aquesta peripècia comporta l’allunyament forçós de família, amics i, sobretot, de la seva estimada Elisa, amb la qual mantindrà una assídua i tendra correspondència al llarg dels anys sense perdre l’esperança d’un retrobament.

Familiars, amics i enemics, creen una xarxa d’històries secundàries carregades d’humanitat que convergeixen amb la història principal i l’enriqueixen.

DADES BIOGRÀFIQUES

Joan Adell Álvarez (Blanes, 1938) és llicenciat en Farmàcia i Medicina. Escriu des de l’adolescència i ha guanyat diversos premis de narrativa i poesia arreu dels Països Catalans, però no és fins a l’any 2007 que publica la seva primera novel·la, El nàufrag, Premi Rei en Jaume de narrativa. Des de llavors, no ha deixat d’escriure i ha obtingut més premis i reconeixements, alguns dels quals han cristal·litzat en obres editades, com ara les novel·les Puzles (2008), Premi Artur Simó; Més enllà del simulacre (2008), Premi Sant Adrià de Besòs; Matins grisos (2010), finalista del Premi Ramon Llull; Només són pedres (2017); El Carrer (2018), publicada a Gregal, o Alba (2019), Premi Ciutat d’Elx de narrativa; o els reculls de poesia Sorrejant (2006), Premi Miquel Peris Segarra; Tres Estrelles Michelin (2011), Premi Jaume Bru i Vidal, i Taronges calentes (2017), entre altres.

És soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Notícies d'activitats i de premsa sobre I matarem els morts


02/12/2019
I matarem els morts al programa CAFÍS DE LLETRES de Punt 7 Ràdio Sant Celoni 
Entrevista a Joan Adell al programa CAFÍS DE LLETRES de Punt 7 Ràdio Sant Celoni on parla de la seva última novel·la I matarem els morts.

Per escoltar-la, aquí.
07/11/2019
Presentació I matarem els morts a Blanes
Joan Adell presenta la seva novel·la I matarem els morts, per primera vegada a Blanes. La presentació será el dijous 7 de novembre a les 19.30 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Ens acompanyarà també l'Aitor Roger, escriptor, historiador i tècnic de difusió cultural de l’Arxiu Municipal de Blanes.
12/09/2019
Signatures a La Setmana del Llibre en Català
A l'estand número 35 de La Setmana del Llibre en Català hi signaran els autors següents:

- Joan Adell (I matarem els morts): divendres, 6 de setembre, a les 19.45 h
- Alfons Cama (El primer piteu): diumenge, 8 de setembre, a les 18 h
- Carme Galí (Alexandre Galí a l'exili): dijous, 12 de setembre, a les 18 h
- Roser Burgués (La Manela): dijous, 12 de setembre, a les 19 h
- M. Clara Forteza (Hélèn: passió i mort): divendres, 13 de setembre, a les 18 h
 

Joan Adell Álvarez
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788