Testimonis


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'handbol costa

Autor: Pere Costa Pagès
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 26/08/2019
ISBN: 978-84-17660-57-4
Nombre de pàgines: 332


Preu: 20,00 €Preu e-book: 8,00 €

El testimoni viscut a peu de pista com a jugador, entrenador, periodista i escriptor de la història de l’handbol tot vinculant episodis locals amb d’altres de caire universal.


Sinopsi

Aquest llibre recull vint-i-cinc històries relacionades amb el món de l’handbol viscudes a peu de pista pel seu autor. No és un llibre d’història clàssic ni un manual de l’handbol, sinó un recorregut sentimental al llarg dels grans moments d’aquest esport amb la particularitat que es combinen fets rellevants d’àmbit universal amb altres de caire local o geogràficament més propers a l’autor. L’handbol costa recula fins als Jocs Olímpics de Munic, l’any 1972, quan l’handbol va formar part, per primera vegada, del programa oficial de la competició i avança, amb nombrosos testimonis fins ara inèdits, fins a la segona dècada del segle XXI. 

L’obra és un volum que s’enriqueix dels testimonis que han estat protagonistes dels fets que s’hi relaten. L’autor contrasta, amb nombroses entrevistes, el que coneix de cada esdeveniment amb els records dels protagonistes, per això podem afirmar que, si bé l’handbol és el fil conductor de l’obra, tenim a les mans un llibre de records amb dades procedents, majoritàriament, de les hemeroteques dels diaris.

Si algú ha jugat a handbol o n’ha estat seguidor o aficionat, segur que s’hi sentirà identificat, atès que aquest volum s’introdueix, de manera amable i respectuosa, en els vestidors dels pioners d’aquest esport i, a través d’ells, recorre les vicissituds d’un dels esports més populars i amb més història a Catalunya.Nota biogràfica


Pere Costa Pagès (Llafranc, 1965) és diplomat en Magisteri per la Universitat de Girona i, des de 1996, mestre de llengua anglesa de l’Escola Vedruna de Palafrugell, en la qual ha ocupat els càrrecs de cap d’estudis, cap de comunicació i cap del Departament de Llengua Anglesa. Entre el 2001 i 2009 va ser director de la revista educativa Ítem i a dia d’avui col·labora habitualment en mitjans de comunicació vinculats al món docent, com la revista Guix. També va formar part de la corresponsalia a Palafrugell d’El Punt Diari (1982-1984), va ser membre de la redacció d’esports del mateix diari (1985-1986) i col·laborador ocasional (1987-1988). 

Ha guanyat el premi literari de narrativa curta del Grup de Dones de la Bisbal d’Empordà amb els relats Un gelat de xocolata i vainilla (2008) i Amor etern (2011), i n’ha estat finalista amb el text Un esquitx de sang (2010). Ha publicat dos llibres d’història local, Sí, sí, sí Garbí (2004) i Una escola al servei d’un poble (2010), i dos reculls de narrativa curta, Amor, hem de parlar (2011) i Maduixes i llimones (2015). També va ser membre fundador de l’equip periodístic de Palafrugell Crònica (1983), que va endegar l’anuari de notícies de la vila del Baix Empordà, i va ser redactor del llibre d’actualitat periodística local Crònica d’un any (1983-1988).

Les seves inquietuds l’han portat a cursar estudis universitaris de Filologia Catalana, Pedagogia, Psicologia i Història.

Notícies d'activitats i de premsa sobre L'handbol costa


11/01/2020
Venda de llibres de L'handbol costa a Bordils
Aprofitant l'èxit que està tenint l'obra de Pere Costa, L'handbol costa, la Llibreria Geli farà venda el dissabte 11 de gener a les 19 h al partit CH Bordils - ARS Palma del Río. Us esperem a tots!
28/11/2019
Presentació de L'handbol costa a Sarrià de Ter
Pere Costa Pagès presenta la seva obra, L'handbol costa, i aquest cop ho fa a Sarrià de Ter, el dijous 28 de novembre a les 19 h a l'Espai d'Arts Escèniques de l'Ajuntament. A més de l'autor, ens acompanyen en Narcís Fajula, Alcalde de Sarrià de Ter i exjugador de la Unió Esportiva Sarrià, Narcís Casassa, pedagog, llicenciat en Educació Física i exjugador i exentrenador de la Unió Esportiva Sarrià, i Lluís Cle, exjugador d’handbol del GEiEG, JD Arrate i Unió Esportiva Sarrià entre d’altres.
22/11/2019
Crònica de L'handbol costa de Pere Costa al Diari Girona
El  Diari Girona ho titula així: Crònica sentimental d'una vida lligada a l'handbol.
Per veure-la, aquí.
12/11/2019
Entrevista a Pere Costa Pagès a Revista Palafrugell
Pere Costa entrevistat, junt amb la seva obra L'handbol costa, a la Revista Palafrugell.
12/11/2019
Presentació de L'handbol costa a Palafrugell
Presentació de L'handbol costa a la Biblioteca Municipal de Palafrugell. El dimarts 12 de novembre a les 19.30 h tindrà lloc aquest acte on ens acompanyaran, a més a més d'en Pere Costa, entrenador del Club Handbol Garbí, mestre i autor de l'obra, en Josep Maria Mora, fundador del Club Handbol Garbí i introductor de l'handbol a Palafrugell, i en Joan Carles Codolà, periodista.
24/10/2019
Presentació de L'handbol costa a Bordils
Presentació de L'handbol costa a Bordils, el dijous 24 d'octubre a les 20 h al Punt de Lectura del Casal de Bordils, amb la col·laboració del Club d'Handbol. A més a més d'en Pere Costa Pagès, entrenador del Club Handbol Garbí, mestre i escriptor, ens acompanyarà l'Esteve Moré, entrenador d’handbol i exjugador, en Toti Congost, també entrenador d’handbol i exjugador, i Telu Batet, entrenador d’handbol i exjugador també.
21/10/2019
L'handbol costa a Ràdio Palafrugell
Pere Costa entrevistat a Ràdio Palafrugell pel seu llibre L'handbol costa.

Escolteu l'entrevista aquí.
14/10/2019
L'handbol costa a RAC1
Pere Costa entrevistat a RAC1 junt amb la seva obra L'handbol costa.

Us adjuntem l'entrevista sencera.
07/10/2019
L'handbol costa a l'ARA

Paper i boli per assegurar el llegat de l‘handbol. Pere Costa i la seva obra L'handbol costa al diari digital de l'ARA.


Per veure la notícia, aquí.
24/09/2019
L'handbol costa, de Pere Costa Pagès a la Federació Catalana d'Handbol
La Federació Catalana d'Handbol fa una ressenya molt completa sobre l'obra L'handbol Costa, i també sobre l'autor Pere Costa Pagès.

Per veure la ressenya, aquí.
11/09/2019
Presentacions La Setmana del Llibre en Català
Aquestes són les presentacions de Gregal a la Setmana del Llibre en Català:

- Dissabte, 7 de setembre, a les 13.30 h: Gitanes i gitanos catalans, amb Cinta S. Bellmunt i Sabor de Gràcia en concert.
- Dimecres, 11 de setembre, a les 11 h: Història de butxaca de Catalunya, amb Oriol Andrés i Enric Calpena.
- Dimecres 11 de setembre, a les 11.20 h: L'handbol costa, amb Pere Costa i jugadors d'handbol.
- Dissabte, 14 de setembre, a les 11.40 h: Prime time. Irreverències, amb Isabel-Clara Simó i Esteve Plantada.
 

Pere Costa Pagès
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788