Història


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Molta terra catalana a l'Havana (vol. II)

Autor: Josep Maria Torné
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 23/09/2019
ISBN: 978-84-17660-50-5
Nombre de pàgines: 478


Preu: 22,00 €

Segon volum de divulgació històrica que posa de relleu la importància de l’emigració catalana a l’Havana en el període que abraça de primers del segle xix fins als anys trenta del segle xx, a partir de l’estudi del patrimoni material ‒en molts casos desconegut‒ que els catalans hi van deixar. 
LLIBRE AMB FOTOGRAFIES


Sinopsi

Aquesta obra de divulgació històrica posa de relleu la importància de l’emigració catalana a l’Havana en el període que abraça de primers del segle XIX fins als anys trenta del segle XX, a partir de l’estudi del patrimoni material ‒en molts casos desconegut‒ que els catalans hi van deixar.

L’obra, presentada en dos volums, ressegueix la petja dels catalans a la capital de Cuba a partir de 121 relats històrics dedicats a descriure la vida i peripècies de persones i empreses, endreçats en vint capítols, corresponents a l’activitat professional dels immigrants. Cada relat es completa amb fotos actuals que identifiquen i situen en el mapa els elements arquitectònics que han perdurat.

Com a complements indispensables, l’obra compta amb una àmplia introducció històrica i un complet índex onomàstic i empresarial.      Nota biogràfica

Josep Maria Torné i Pinyol (Sabadell, 1951) és enginyer tècnic electrònic per la Universitat Politècnica de Catalunya, llicenciat en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona, i en Investigació i Tècniques de Mercat per la Universitat Oberta de Catalunya. 

Gran aficionat als viatges no organitzats i a descobrir la diversitat del món, ha visitat noranta països i parla ‒amb més o menys solvència‒ uns quants idiomes. Un cop prejubilat i amb força temps disponible, va fer, amb la seva esposa com a ajudant, dues estades a l’Havana, els anys 2010 i 2013, a fi de documentar-se per escriure el seu primer llibre, Molta terra catalana a l’Havana

Notícies d'activitats i de premsa sobre Molta terra catalana a l'Havana (vol. II)


13/01/2020
Presentació de Molta terra catalana a l'Havana a Terrassa
L’Ateneu Terrassenc i l’Editorial Gregal es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre Molta terra catalana a l'Havana el dilluns 13 de gener a les 19.30 h a l'Ateneu Terrassenc. A més a més de Josep Maria Torné, l'autor, també ens acompanya l'escriptor Vicenç Villatoro.
31/10/2019
Molta terra catalana a l'Havana II a Canal Blau TV
En Josep Maria Torné va presentar la seva obra completa (en dos volums) de Molta Terra Catalana a l'Havana i va ser tot un èxit. Així ho expliquen a Canal Blau TV.

Més informació, aquí.
25/10/2019
Molta terra catalana a l'Havana (Vol. I i II) a Vilanova i la Geltrú
El divendres 25 d'octubre a les 20 h, en Josep Maria Torné presenta la seva obra Molta terra catalana a l'Havana, dividida en dos volums, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà. En aquesta presentació també ens acompanyarà en Francesc Gumà i Ràfols, besnét d’en Francesc Gumà i Ferran, promotor del ferrocarril de Barcelona a Vilanova,
del Banc de Vilanova i gran personatge històric.

Josep Maria Torné
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788