Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Terra de marca

Autor: Diversos autors *
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 28/10/2019
ISBN: 978-84-17660-16-1
Nombre de pàgines: 420


Preu: 20,00 €

La construcció d’un nou priorat benedictí en terra de marca despertarà els recels dels senyors del  territori i mostrarà les dificultats del naixement de la nació catalana.


Sinopsi

Any 947 dC, el prior Ponç visita les terres sempre perilloses de la marca penedesenca per trobar un indret on edificar un nou priorat benedictí. Ho fa per ordre expressa de l’abat Gotmar de Sant Cugat i del comte Sunyer de Barcelona. La rebuda per part dels senyors de les terres, però, no serà tan entusiasta com esperava. L’amenaça de les hosts sarraïnes i la necessitat de més homes per al seu territori fan que els senyors siguin reticents a aportar terres i diners per a tal fi. 

Aquesta història parla del naixement d’una nació i de les dificultats que els homes d’aquells temps van tenir per edificar-la. Ens parla d’uns moments de tensió fronterera i de disputes constants pel territori. Ens parla de guerrers, de monjos i pagesos que lluiten per construir un nou país.Nota biogràfica

Jaume Font Esbert (Barcelona, 1948). En acabar el batxillerat a la Salle de Bonanova, va entrar a treballar al negoci familiar. Posteriorment es va diplomar en gestió empresarial i gestió d’emmagatzematge i distribució. Durant el servei militar obligatori va assolir el grau de caporal primer i, en acabar-lo, va anar a viure a Sant Pere de Riudebitlles, on va crear una empresa de transports com a transportista autònom. Allà va ser regidor municipal a l’ajuntament i conseller comarcal. La seva gran afició per la història l’ha dut a estudiar tot allò que hi està relacionat, especialment l’egiptologia i l’alta edat mitjana al comtat de Barcelona i la marca penedesenca.Jordi Romeu Carol (Sant Pere de Riudebitlles, 1978) és un escriptor català, bomber de professió, que ha dedicat els últims anys a la creació literària. Fins al moment ha publicat dues novel·les i un recull de contes i ha col·laborat amb diverses revistes locals, així com amb la revista Querol, del Grup de Recerca de Cerdanya. Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a l’INEFC Barcelona i en Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Oberta de Catalunya, la seva formació literària comprèn tot l’itinerari de novel·la i part del de conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. 

Es donà a conèixer amb la novel·la Petonets pels puestus o a la recerca de l’amor sincer, premiada amb el premi de novel·la de l’Ametlla de Mar. El novembre de 2015 va sortir al mercat la seva segona novel·la, Descalça. El 10 de novembre de 2017 va rebre el premi Sant Carles Borromeu de contes i narracions que atorga el Cercle de les Arts i les Lletres de les valls d’Andorra amb el recull de contes Honor de poble poble.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Terra de marca


17/12/2019
Terra de marca de Jordi Romeu i Jaume Font a La Fura, l'Informatiu de l'Alt i Baix Penedès i el Garraf.
Aquest mitjà anuncia la presentació que es farà al poble dels dos autors, Sant Pere de Riudebuitlles.
Per veure'l, aquí.
03/12/2019
Presentació Terra de marca a Sant Pere de Riudebitlles
Primera presentació de l'obra d'en Jordi Romeu Carol i en Jaume Font, Terra de marca, el dimecres 11 de desembre, a les 19 h, a la Biblioteca Maria Àngels Torrents de Sant Pere de Riudebitlles.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788