Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Una mena de culpa

Autor: Daniel Recasens
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 09/12/2019
ISBN: 978-84-17660-05-5
Nombre de pàgines: 220


Preu: 17,50 €

Tres amics d’infància es retroben en l’inici de l’edat adulta i s’enfronten a les pròpies culpes i les pors de no ser allò que esperaven.


Sinopsi

A mitjan noranta, tres amics d’infància es retroben a Londres després d’un llarg període de silenci. Dos d’ells conviuen en aquella ciutat on es van instal·lar quan van abandonar els estudis. Atrapats en una edat ni massa jove ni massa adulta, han triat un tipus de vida molt diferent del que havien planejat. En rebre la visita del tercer, que ja ha acabat la carrera i ha començat a establir-se, es reprèn tot un triangle d’emocions, de silencis i veritats a mitges que pensaven que havien deixat enrere, especialment amb la inclusió al cercle de la promesa d’un i la companya d’un altre. 

Tots ells arrosseguen una culpa que no han acabat de pair, que no saben defugir i que, en certa manera, és el fil que els uneix, molt més que el temps compartit de jocs particulars i música alternativa o els llibres que han llegit. Junts s’enfronten a les pors de no ser allò que esperaven, de fer-se grans, d’aferrar-se a les arrels o deixar-les anar, i cada un se’n sortirà tan bé com pugui. Nota biogràfica

Daniel Recasens Salvador (Reus, 1972) va néixer l’any en què es formà The Jam i Lou Reed publicà Transformer. És advocat i mediador i té dues filles que l’ajuden tan poc com poden a escriure però que li regalen, a canvi, els seus dies d’infància. 

Devia tenir uns deu anys quan, en un concurs literari, li va tocar un lot de llibres entre els quals hi havia Les roques i el mar, el blau, d’Espriu. A ell ja li agradava llegir, però els seus referents eren encara Blyton i Tintín, de manera que aquell llibret el trasbalsà en descobrir-hi tota la bellesa que podia amagar-se rere les paraules. Aleshores, va començar a rapinyar a les biblioteques familiars; així van arribar Pavese, Pedrolo, Calvino, Rodoreda... i ja no va saber parar. De les petites obres de teatre que escrivia, plenes de detectius i barrets de gairell, va passar a rebregar fulls amb poemes farcits d’un lirisme abassegador que encara taca la seva narrativa.

Una mena de culpa va ser escrita quan tenia vint-i-cinc anys i, passats els quaranta, la va presentar al Pin i Soler, i en resultà finalista.

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Una mena de culpa


29/01/2020
Daniel Recasens, autor d'Una mena de culp, a Reus Digital.
El novelista regidor d'aquesta ciutat presenta el seu llibre, una història sobre l'amistat i el pas de la juventut a la maduresa.
Per llegir-la, aquí.

Daniel Recasens
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788