Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Hereus de la penombra

Autor: Josep Manuel Vidal-Illanes
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 04/11/2019
ISBN: 978-84-17660-81-9
Nombre de pàgines: 230


Preu: 18,00 €

(dte. 5% 17,10 €)
Una història sobre l’herència que deixen les decisions que prenem, les que mai no prenem i les que altres persones prenen per nosaltres. 


Sinopsi

El naixement casual a un hotel de Nova York permet a Leonard, fill d’una generació perduda, viure les grans transformacions generacionals que transiten l’Amèrica dels anys 1950 a 1970. L’esclat cultural, la contracultura, la generació beat, el Maig del 1968 o el moviment hippie són el rerefons d’una història que marca un triangle de personatges que s’enfronten al dilema de prendre aquelles decisions que determinen el tipus de vida que hauran de fer i el llegat que hauran de deixar a les generacions que les succeiran. 

L’autor desplega una novel·la històrica, amb escenaris com Nova York, Toronto o París, plena de personatges reals entrellaçats amb un relat sobre com es produeixen els canvis socials dins del conflicte i la contraposició del nou mode de vida americà, fonamentat en un somni de consum i benestar, que xoca amb la rebel·lia creativa i l’esperit revolucionari frustrat.

Una història sobre les decisions que prenem, les que mai no prenem i les que els altres prenen per nosaltres i determinen el nostre futur. Un relat sobre el poder de l’autodestrucció, sobre la visió pragmàtica de la vida i sobre el trànsit covard en aquesta.

Nota biogràfica

Josep Manuel Vidal-Illanes (Maó, 1961) és escriptor, advocat i docent.

És autor de la novel·la Júlia i la xarxa, que va ser seleccionada entre les finalistes pel jurat del Premi Joaaquim Ruyra de narrativa, als 48 Premis Recvll de l’any 2012, i del llibre de relats L’illa, el far, el vent (2017).

També és autor de desenes de relats i narracions en format de novel·la curta, entre els quals es poden destacar: «Entre niguls canviants, «Els sorolls, la nit, el veí», «Tren equivocat», «Bumerang», i «Humitat als ossos», totes elles editats a La lluna en un cove. Revista de relats de ficció; a més de  «Laura i les pàgines que vàrem perdre»,  «Aquell dia»,  «Pseudònim», «Paisatge abans de la glaciació» i «Ruleta russa», publicats a Doll de Tinta. Revista de lletres. Igualment ha publicat la narració de novel·la negra «Fugida» al volum Lluna Negra, juntament amb Peer Yerømssom i Dora Muñoz, i «Com a peces d’escacs», publicat al volum Estat civil? Voluntari@. 

Després de viure dues dècades a Barcelona, resideix actualment a Palma, on també exerceix com a activista cultural i professor de narrativa.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Hereus de la penombra


16/11/2019
Presentació d'Hereus de la penombra a Palma
Primera presentació de l'última novel·la d'en J. M. Vidal-Illanes, Hereus de la penombra. El dissabte 16 de novembre a la 11.30 h al Es Baluard Museu, amb el suport del "Gremi Llibreters de Mallorca". Ens acompanyaran en Miquel Àngel Ballester, filòsof i professor de la Universitat de les Illes Balears, i Cristina Ros, periodista de l'Ara Balears i gestora cultural.

Josep Manuel Vidal-Illanes
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 693 06 54 04 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788