Assaig


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

I ara, què? Entre la crisi i la fallida: propostes alternatives

Autor: Jordi Angusto
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1




Data de publicació: 20/05/2013
ISBN: 978-84-940794-8-1
Nombre de pàgines: 182


Preu: 19,50 €

Un llibre d’anàlisi i de propostes, atrevit i lúcid. Llibre àgil, breu, atrevit, solvent. El text va acompanyat de gràfics.

Sinopsi

El declivi d’Occident va lligat a la concentració de riquesa en poques mans; aquest ha estat l’origen de la crisi actual i serà també el de la propera si es continuen mantenint les actuals polítiques neoliberals.

La crisi actual afecta els dos àmbits principals de l’economia: el de la producció de béns i serveis i el de la seva distribució entre els diferents agents econòmics. 

Pel que fa a la producció, els països més productius, o amb un tipus de canvi  artificialment baix, han acabat imposant la seva major competitivitat mitjançant uns superàvits comercials que han originat uns deutes externs colossals als països amb dèficit.

Quant a la distribució, una creixent concentració de riquesa en poques mans ha anat inflant bombolles financeres i immobiliàries aquí i allí, l’esclat de les quals ha provocat un posterior decreixement generalitzat i un increment desmesurat de les xifres d’atur i de pobresa.

La solució és créixer, però ¿es pot fer si el creixement sostingut i el manteniment dels actuals nivells de producció i consum són físicament impossibles? Què exhaurirem abans, l’hoste social o el planetari?

De no establir-se uns intercanvis equilibrats amb el planeta, i entre els països i els seus habitants, l’espècie humana s’aboca a un procés de destrucció.

La Catalunya estat és una opció de sortida si es produeix en una nova Europa solidària i justa com la somniada quan érem fora de la Unió Europea i de l’euro.

Biografia de l'autor

Jordi Angusto (Barcelona 1955). Economista crític que entén l’economia com la base material de la utopia; és a dir: com la via per satisfer les necessitats materials de l’espècie humana.

Acadèmicament ha estat professor de Teoria Econòmica a la UAB, professor i conferenciant convidat en altres universitats i fòrums empresarials.

Professionalment ha ostentat càrrecs directius en empreses i entitats de promoció econòmica i foment de la innovació: Barcelona Tecnologia, DSD, Parc Aeroespacial, Centre Tecnològic Aeroespacial de Catalunya i Ascamm, Centre Tecnològic.

És membre actiu del Col·legi d’Economistes de Catalunya, del qual copresideix la Comissió d’Economia de la Innovació.

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre I ara, què? Entre la crisi i la fallida: propostes alternatives


05/05/2016
Conferència de Jordi Angusto a Piera
La Biblioteca de Piera i l’Editorial Gregal us conviden a la conferència de Jordi Angusto, en la qual parlarà del panorama econòmic i social basant-se en el seu llibre I ara què? Entre la crisi i la fallida: propostes alternatives. L'acte tindrà lloc a les 19h. 

Jordi Angusto
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788