Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'omega de la rosa

Autor: Cristina Àlvarez Roig i Israel Clarà
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 18/11/2019
ISBN: 978-84-18063-06-0
Nombre de pàgines: 152


Preu: 14,00 €

Diàleg a quatre mans i dues veus en què la música de la vida es mostra en instants d’introspecció i pren la forma d’estampes orientals dibuixades en 17 i 31 síl·labes. És la bellesa de l’essencial com la rosa en què l’alfa i l’omega es troben. 


Sinopsi

«L’haiku i la tanka són aproximacions subtils i temperades al món, desitjos de comprendre’l i d’explicar-se’l amb la més reduïda expressió possible i la mínima aplicació de recursos. Vers i paraula, doncs, essència i concepte, s’uneixen per formar un poema maximalista en el minimalisme de prescindir del que és superflu i anecdòtic. L’estètica no té una importància per ella mateixa. És, alhora, el camí que mena el mestre oriental a la perfecció i a l’encontre amb ell mateix, a la reflexió sobre el lloc que ocupa en l’ordre universal.»  


Israel Clarà


«El mar ens deixa

bells cristalls i petxines

que el temps modela

amb escarpell d’escuma

i mans transparents d’aigua.»


Cristina Àlvarez Roig i Israel Clarà

 


"L'omega de la rosa és una obra excel·lent. D'un cap a l'altre, manté un alt nivell literari. Hi ha haikus i tankes que són una autèntica meravella"


Jordi Pàmias

 

“M’han semblat delicats elixirs de la llengua. Poques vegades he trobat poemes breus tan ben destil·lats com aquests: mostren una manera de veure el món extremadament sensible. Us felicito sincerament.”


 Quim Español

 

“Bellíssim, aeri, delicat. Un joc de formes que se serveix de la levitat de l'univers i dels elements terrestres per produir un plaer estètic. Felicitats i gràcies.”


 Olga Xirinacs

 Nota biogràfica

Israel Clarà (Badalona, 1975) va estudiar Filosofia a la UB. És autor de més de vuitanta obres entre poesia, novel·la i assaig i ha escrit en català, castellà i italià. Ha traduït poetes del Renaixement com Dante, Petrarca, Vittoria Colonna, Gaspara Stampa, Veronica Franco, Chiara Matraini, Michelangelo, Lorenzo de Médici (el cançoner Per natural desig, en català, única traducció al món, 2008) i autors com Cardarelli, Ragazzoni, Pavese i Merini.

Entre les seves publicacions destaquen les novel·les històriques Estatuària de cendra (2002), La casa daurada (2007) i els poemaris L’equilibri de l’acròbata (2005), Pluja de nit (2010), Llibre dels morts (2010), Finestra líquida (2013), Un te de gessamins (2014), Rendez-vous en Macagüey (2015), El més preciós dels dies (2017),  Sereníssim somni (2019) i La rosa sense perquè (2019).

Cristina Àlvarez Roig (Barcelona, 1973) és arquitecta per l’ETSAB des de l’any 2000, especialista en rehabilitació, adaptació funcional d’edificis i espais urbans i lesions en l’edificació. Els seus àmbits d’interès abasten la literatura, el dibuix, l’art i la fotografia, camp que ha aprofundit amb estudis de captació i revelatge en blanc i negre.

Com a autora de poesia ha obtingut més de quinze reconeixements en tan sols tres anys. Entre les seves publicacions destaquen Oasi privat (2014), amb pròleg d’Olga Xirinacs; Cosmogonia Terrenal (II Premi de Poesia Torre de Piles, 2019), amb pròleg de Carles Duarte i Montserrat, i d’altres llibres col·lectius que apleguen les obres guardonades en certàmens literaris com el de les Homilies d’Organyà (2018). Té pendents de publicació L’evangeli segons la mar, obra guanyadora del Premi Miquel Peris i Segarra 2019 i Cerimònia del te (Premi Festa d’Elx 2019). 


Cristina Àlvarez Roig i Israel Clarà
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788