Contes i relats


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La cantonada i altres històries

Autor: Jordi Serra i Garrido
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 04/06/2013
ISBN: 978-84-941500-0-5
Nombre de pàgines: 172


Preu: 19,00 €

 
 
 

Quaranta-cinc relats. O potser són contes? Quaranta-cinc històries diverses i sorprenents.

Sinopsi


Crisis d’identitat periòdiques davant d’un mirall, de matinada. Directors de sucursal bancària que tenen clar qui és l’imbècil de torn. L’ull de la lluna, que et vigila. Moments crucials oblidats i que persisteixen, com grans de sorra, al fons d’una butxaca. Un poble ple de vides a mig viure, vides petites, amb morts també petites, que arriben quan volen. O quan poden. I el nen de la cantonada, que no sap plorar, de tanta pluja que l’amara.

“I en fi, que no ens volem estar de dir que tot això de les bombolles i els totxos és un mite que ja comença a fer-se carregós, i que vol posar esparadrap a una nafra que el que requereix és un tractament més agressiu. Aquí, de l’únic que hi ha hagut una bombolla, senyor Peris, és d’imbècils, i afortunadament encara no ha esclatat.”

“Vull sortir. Em poso els texans vells, que desescriuen els baixos dels camals a filagarses esperrucades. Una samarreta vella, baldera, aèria, negra i sense estampat. Uns mitjons curts, les sabates sense cordons. No agafo rellotge, oblido el mòbil sobre la tauleta del rebedor. Feina, no. Família, no. Fugir fora. Baixo els esglaons mig saltironant, arribo al primer replà. La punxada em travessa el pit i em subratlla totes les venes des de l’estèrnum fins a la punta dels dits, com una estilogràfica de tremp rovellat. L’atac de cor em fulmina en menys de dos segons.”

“A mi no em parlis amb aquest to de veu. Agra, aspra, àcida. Que civilitzat el menyspreu. Per què t’estimo? No em toques. Fa temps que no ens toquem. Una carícia, un petó de pedra, buit com el vidre dels teus ulls.”

Biografia de l'autor

Jordi Serra i Garrido (Palamós, 1967) és escriptor i professor de literatura i llengua catalana. Si bé s’aficiona a l’escriptura de ben jove, en realitat s’inicia en el món artístic com a músic, activitat a la qual es dedica durant uns anys tocant la bateria en un conjunt de rock. En veure poques perspectives de professionalització, abandona progressivament aquesta faceta i, un cop acabada la llicenciatura de Filologia Catalana, s’orienta cap al món de la docència. Convençut que la millor manera de fer que els alumnes estimin la literatura és demostrar la passió que pot suscitar, es planteja com a principal repte el d’introduir, amb un enfocament alhora lúdic i seriós, la lectura dels escriptors clàssics catalans a franges d’edat que tradicionalment s’han associat al consum exclusiu de literatura de gènere infantil o juvenil.

En aquest llarg recorregut lligat, òbviament, a les obligacions quotidianes personals i familiars, va mantenint viva la vocació d’escriptor, i omple calaixos d’escrits que, de moment, no veuen la llum.

No és fins l’any 2009 que es decideix a fer realitat algun dels projectes guardats. El 2011 publica un conte “no del tot infantil”, com li agrada de remarcar: Un monstre a l’orella, il·lustrat per ell mateix. D’aleshores ençà intensifica la tasca literària, i comença a publicar narrativa curta i poesia al seu blog Òlsmut. Entre 2011 i 2012 col·labora en tres ocasions amb la revista Paper de Vidre, amb contes i relats que també formen part, ara, del recull La cantonada i altres històries.


Segueix aquest llibre

Jordi Serra i Garrido
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788