Assaig


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Proses per la llibertat de la nació. Dietari del camí a Ítaca

Autor: Josep-Maria Puigjaner. Pròleg de Muriel Casals.
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 02/09/2013
ISBN: 978-84-941500-1-2
Nombre de pàgines: 267


Preu: 19,50 €

Seixanta capítols breus enllaçats en forma de dietari que analitzen el procés sobiranista d’aquest últim any i mig. Pròleg de Muriel Casal, presidenta d’Òmnium. 

Sinopsi

El lector trobarà en aquest llibre remembrances dels esdeveniments que han anat ordint l’actualitat de la vida catalana dels últims mesos. Potser se sorprendrà davant les petjades escrites per personatges cèlebres en la trajectòria nacional de Catalunya. I, alhora, podrà sentir les vibracions íntimes de poetes que han estimat la pàtria, que ens encomanen les seves inquietuds i ens fan arribar les seves intuïcions.

L’autor combina aquests ingredients amb la intenció de ponderar davant els lectors la densitat ontològica del moment actual de la nació catalana. Una nació que fins avui no s’ha atrevit a encarar sense embuts quin ha de ser el seu futur. Un percentatge molt elevat de ciutadans d’aquest país té la convicció que a Catalunya li ha arribar l’hora de bandejar dubtes, vacil·lacions, temors i submissions que no l’han deixada ser el que és, ni conquerir el rang de nació plena que li pertoca.

Tant de bo que aquestes pàgines serveixin de referència intel·lectual i emocional en el temps que duri el viatge cap a la meta desitjada. 

Biografia de l'autor

Josep Maria Puigjaner Matas va néixer a Barcelona l’any 1937. És diplomat en Humanitats Clàssiques i en Periodisme i llicenciat en Filosofia i Lletres i en Teologia. Com a escriptor, ha cultivat l’assaig i la narrativa.

Va dirigir la revista Mundo Social entre els anys 1969-1976. Ha estat director de publicacions d’Edicions Oriflama (1977) i, durant el 1987, va ser director de l’editorial Grup Promotor Santillana. Ha ocupat càrrecs a la Generalitat de Catalunya: cap de Servei del Llibre del Departament de Cultura (1981-1986) i subdirector general de Publicacions del Diari Oficial de la Generalitat (1988-2005).

Durant trenta anys ha col·laborat al diari Avui i, actualment, escriu articles a La Vanguardia, a Catalunya Cristiana i a diversos diaris electrònics. En les seves col·laboracions periodístiques, s’ha dedicat especialment a la divulgació del fet nacional català i a la difusió del pensament de rellevants humanistes europeus, com ara Teilhard de Chardin.

Entre els seus llibres destaquen: Conèixer Catalunya (publicat en cinc idiomes), Catalunya-Espanya: ficció i realitat i Estimada Pàtria. Pel que fa a la temàtica humanística, hem d’esmentar, sobretot, Nosaltres no ens donem per vençuts iContra la crueltat del món. Darrerament, ha publicat ¿Una Cataluña sin España? Carta de un escritor catalán a sus amigos españolesCarpe diem, acompanyat dels clàssicsAnton Cañellas, de la resistència democràtica a la tutela de la dignitat humana, i L’apassionant combat d’un evolucionista total, obra dramàtica sobre Teilhard de Chardin.

Ha estat distingit amb diversos guardons: els premisJosep Ametller (1990) i Mossèn Manyà (2003), d’assaig; el premi Salvador Espriu (1992) de narrativa; i, els premis Diari Avui (1975 i 1982), El Periódico (1983) i Serra i Moret (1990), de periodisme, entre d’altres.
Segueix aquest llibre

Josep-Maria Puigjaner. Pròleg de Muriel Casals.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788