Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Després de l'hivern

Autor: Rosa Nebot
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 23/11/2011
ISBN: 978-84-938785-3-5
Nombre de pàgines: 278


Preu: 20,00 €

Sinopsi

Després de l’hivern, a les valls més altes del Pallars Sobirà, encara hi ha molta neu, una neu que comença a estovar-se durant el dia amb el sol tebi de la primavera. És perillosa, encara, per caminar-hi de baixada un munt d’hores, ni que sigui ben equipat amb botes, raquetes i bastons. Però l’home és fort, coneix bé aquells paratges i té pressa per arribar a la vila on té la família..

Aquest viatge ens permetrà conèixer els seus records, les seves vivències i les dels éssers amb els quals ha conviscut i que han format part de la seva vida.

La duresa de la vida rural a l’alta muntanya a començament del segle XX i les angoixes dels canvis polítics −des de la dictadura de Primo de Rivera a la guerra i les dificultats de la postguerra− són el marc geogràfic i històric en què es desenvolupa la trama argumental de l’obra.

Els personatges formen un calidoscopi social divers que, enfront de les adversitats i la derrota, presenten comportaments contradictoris a mig camí de l’heroïcitat i la temeritat o la covardia. El pas del temps es fon amb el text fins a fer-nos notar com amoroseix l’amargor que ha malmès tantes vides.

I tot envoltat de muntanyes altíssimes que conserven congestes fins al pic de l’estiu, de boscos ombrívols, de rius curulls d’aigua glaçada, de cascades i gorgs en què es banyen, nues −diuen−, les goges que encanten els caminants tafaners.

 

Biografia de l'autora

Rosa Nebot i Carrió (Barcelona 1934), prové de l’àmbit docent. Ha treballat durant més de trenta anys com a professora de català per a adults. S’hi va iniciar acabada la dictadura amb el  reciclatge de mestres i professors d’institut per tal de capacitar-los per a exercir l'ensenyament en català i posar en marxa la immersió lingüística. També ha col·laborat amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i ha participat, com a coautora, en l’elaboració de manuals d’aprenentatge de la llengua.

La seva vocació literària ha excel·lit en la narració curta i la novel·la. Després de rebre el reconeixement en diversos certàmens, Columna Edicions li va editar, el 2008,  Fang i llimones, una obra ambientada bàsicament en ambients urbans.

Després de l’hivern és completament diferent; els personatges i les seves vicissituds s’espargeixen per les valls i les muntanyes pirinenques, en un medi bàsicament rural. Aquesta novel·la s’ha desenvolupat a partir d’una narració que, amb el mateix títol, va rebre el primer premi del Vè Premi de Narració Literària «Pirineus», patrocinat per l’Ajuntament de Montellà i Martinet.
Segueix aquest llibre

Rosa Nebot
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788