Tots som únics


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

El diari d'en Leo

Autor: Cristina Benítez
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 07/04/2014
ISBN: 978-84-942330-3-6
Nombre de pàgines: 80


Preu: 20,00 €

 
 Sóc un noi molt especial. El meu nom és LEO i tinc autisme.

Sinopsi


El diari d’en Leo és un àlbum il•lustrat creat amb la voluntat d’explicar a tothom, amb una visió fresca, sensible i pedagògica, el trastorn de l’espectre autista (TEA). En Leo ens permetrà descobrir que les pertorbacions en la conducta que pateixen els afectats poden ser modulables si l’entorn social és capaç d’entendre-les com una manera singular de viure.

Biografia de l'autora

Cristina Benítez, de nom artístic Krusttyh Benyh, va néixer a Barcelona el 7 de gener de 1991. Actualment viu a Badalona. Des de ben petita va estudiar al Conservatori Professional de Música de Badalona, on va aprendre a tocar el piano i el violoncel. Més tard, va fer el batxillerat artístic a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. A més de l’art i la música, va decidir entrar en el món de l’escriptura, a través d’un curs de narrativa a l’Aula de Escritores de Gràcia, a Barcelona. I finalment, interessada en el món del trastorn de l’espectre autista, va inscriure’s a un Curs d’Intervenció Primerenca, Intensiva i Conductual en l’Autisme, a la Fundación Planeta Imaginario. Tot plegat li ha permès mantenir una activitat pluridisciplinar que engloba des de la participació en concursos de narrativa fins al disseny de cartells i punts de llibre; des de la intervenció en exposicions i mercats d’art fins a la posada en pràctica, conjuntament amb professionals, de les tècniques de la musicoteràpia i de l’artteràpia amb nens amb trastorn de l’espectre autista. Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre El diari d'en Leo


21/06/2018
Ràdio Vilafranca entrevista Cristina Benítez
La setmana passada, el programa 'Llegir per sentir', dedicat a la literatura juvenil de Ràdio Vilafranca, va entrevistar Cristina Benítez, autora de dos dels àlbums il·lustrats que formen part de la col·lecció 'Tots som únics', El diari d'en Leo i El diari de la Joana.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç.
03/05/2018
Canal Blau parla sobre El diari d'en Leo i El diari de la Joana
Susana Peix comenta El diari d'en Leo, dedicat a l'autisme, i El diari de la Joana, dedicada a la síndrome de Down. 
No es tracta de dos àlbums il·lustrats que mostrin des d'un punt de vista mèdic què són l'autisme i la síndorme de Down, sinó projectar el dia a dia de nens que amb aquestes condicions especials. Per tant, van dirigit a un públic infantil molt general, no especialment a persones afectades.

Si entreu en aquest enllaç, podreu accedir al programa de ràdio i escoltar com parlen de les obres a partir del minut 7.30.
18/07/2017
El blog de les biblioteques públiques de Terrassa recomana El diari d'en Leo.
El blog de bilbioteques públiques de Terrassa l'àlbum il·lustrat de Cristina Benítez, El diari d'en Leo.

Tal com diu a la recomanació, El Diari d’en Leo és un àlbum il·lustrat, que acosta a tothom que el llegeix a conèixer i a entendre millor el trastorn de l’espectre autista, per tal de poder ajudar a totes aquelles persones afectades.

Podeu llegir la recomanació aquí.
11/03/2017
Col·loqui sobre El diari d'en Leo a Badalona
Cristina Benítez parlarà sobre El diari d'en Leo el dissabte 11 de març, a les 18h, a la llibreria Girafa Negra de Badalona. 
26/05/2016
El Servei de Biblioteques recomana El diari d'en Leo
El Servei de Biblioteques acaba de publicar la segona part d'El calaix de la diversitat amb una nova tria dedicada als recursos que tenen com a protagonistes persones amb discapacitat. 

Dins de la secció de Condicions intel·lectuals, hi apareix El diari d'en Leo. Àlbum il·lustrat que explica com és en Leo, un nen amb autisme que entén el món d’una altra manera. Aquesta visió del món és explicada a la resta d’infants amb la qual cosa el llibre esdevé una eina pedagògica per a l’enteniment del trastorns de l’espectre autista. AUTISME.

Podeu veure-ho aquí
26/02/2016
El blog Aspergernet ressenya El diari d'en Leo

 

El blog Aspergernet ha ressenyat l'obra de Cristina Benítez, El diari d'en Leo.

"Un libro de factura impecable que se convierte en una lectura visual, interesante, amena y sencillamente imprescindible. El diario de Leo es el diario de muchos chicos con autismo. Un libro ideal para regalar, para concienciar, para explicar."

Podeu llegir la ressenya sencera aquí
03/12/2015
El Servei de Biblioteques de Catalunya recomana El diari d'en Leo com a lectura adaptada per a infants i joves amb discapacitats
Aquest any acompanyant la Carta als Reis, el Servei de Biblioteques de Catalunya publica la guia El calaix de la diversitat: recursos per a infants i joves amb discapacitat que inclou una selecció de llibres adaptats per a infants i joves amb discapacitats (físiques, intel·lectuals, sensorials i psíquiques) i també obres on el protagonista té alguna discapacitat. En l'apratat de condicions intel·lectuals, recomanen la lectura d'El diari d'en Leo, de Cristina Benítez. 

Podeu veure la guia clicant aquí


El diari d'en Leo és un àlbum il·lustrat creat amb la voluntat d’explicar a tothom, amb una visió fresca, sensible i pedagògica, el trastorn de l’espectre autista (TEA). En Leo ens permetrà descobrir que les pertorbacions en la conducta que pateixen els afectats poden ser modulables si l’entorn social és capaç d’entendre-les com una manera singular de viure.
22/07/2015
La Diputació de Barcelona recomana El diari d'en Leo, de Cristina Benítez 
La secció de recomanacions de la Diputació de Barcelona descriu l'àlbum il·lustrat de la nostra col·leció Tots som únics com "un àlbum il·lustrat, que acosta a tothom que el llegeix a conèixer i a entendre millor el trastorn de l'espectre autista, per tal de poder ajudar a totes aquelles persones afectades". 

El diari d'en Leo, que també té la seva versió en castellà, és un àlbum il·lustrat creat amb la voluntat d'explicar a tothom, amb una visió fresca, sensible i pedagògica, el trastorn de l'espectre autista (TEA). En Leo ens permetrà descobrir que les pertorbacions en la conducta que pateixen els afectats poden ser modulables si l'entorn social és capaç d'entendre-les com una manera singular de viure.   


Clicant aquí podeu entrar al web de recomanacions de la Diputació. 
24/04/2015
La pàgina web PetitBcn dedica un reportatge a El diari d'en Leo
La pàgina web dedicada a cultura juvenil i infantil PetitBcn fa un reportatge extens sobre El diari d'en Leo. El reportatge sobre la història il·lustrada de Crisitina Benítez, que pren com a protagonista en Leo, un nen amb autisme, és descrita pel web com "una visió fresca, sensible i pedagògica" [..] "permet al lector desfer-se de les etiquetes i conèixer a la persona que hi ha darrere". 

Podeu llegir el reportatge aquí

Cristina Benítez
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788