Història


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Santa Maria de Valldemaria, 1146-1580. El monestir desconegut

Autor: Jordi Albertí i Oriol
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 07/09/2014
ISBN: 978-84-942729-7-4
Nombre de pàgines: 334


Preu: 30,00 €

Sinopsi

Al sud-est de la població de Maçanet de la Selva hi ha les restes del que fou el monestir cistercenc femení més antic de la Corona d’Aragó, el de Santa Maria de Valldemaria, ja documentat el 1158. A Valldemaria hi hagué vida monacal fins el 1580, moment en el qual la comunitat de Valldemaria va preferir sol·licitar ser acollida per la benedictina de Sant Daniel de Girona en lloc d’optar, com semblaria natural, per la de la seva regla, la cistercenca de Santa Maria de Cadins. Aquesta dada fa palesa una desavinença, és evident. Però des de quan i per què estaven enfrontades les dues comunitats? Quines relacions va mantenir amb el bisbat i amb les poblacions veïnes? I una pregunta encara anterior, per què un grup de religioses van decidir en una data tan reculada instal·lar-se en un lloc tan aïllat, de ben segur feréstec i desprotegit? Com devia ser la vida de la comunitat en la soledat d’aquelles terres? Van aconseguir aquelles monges fer prevaler al llarg dels anys les ànsies d’una vida contemplativa i autosuficient o van sucumbir a les temptacions del poder i del plaer? Aquesta obra donarà resposta a aquestes i moltes altres preguntes tot endinsant-nos en la vida monacal i religiosa de l’edat mitjana.Biografia de l'autor

Jordi Albertí i Oriol va néixer el juliol de 1950 a Cassà de la Selva (Girona). Després de viure més de trenta anys a Barcelona, dedicat a la docència i a la gesti ó comercial, actualment resideix a Maçanet de la Selva i es dedica professionalment a les tasques d’escriptor i editor. Com a llicenciat en Filologia Catalana, ha publicat, entre el 1998 i el 2011, un centenar de treballs de recerca literària a la Revista de Catalunya. 

Com a historiador ha escrit El silenci de les campanes (Proa, 2007), La Iglesia en llamas (Destino, 2008) i La bandera catalana, mil anys d’història (Proa, 2010).

La seva bibliografia es completa amb el llibre de poesia Sense àncora (1987) i la novel·la Orquídies blanques a Central Park (Gregal, 2011).
Segueix aquest llibre
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788