Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Desig de llum i d'ombra

Autor: Jordi Serra i Garrido
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 10/11/2014
ISBN: 978-84-942729-3-6
Nombre de pàgines: 132


Preu: 14,00 €

Llibre format per tres poemaris que es complementen: “Març”, “Ombra” i “Dir”. Un conjunt de 47 poemes que reviuen el pas del temps.

Sinopsi


​“Desig de llum i d’ombra” és una petita crònica de març a març i un altre març encara, passant per algun octubre que ja novembrejava. Mesos que insinuen el canvi sense ni tan sols prometre’l. El primer Març era el de 2012, i recomponent i ordenant els poemes que el conformen el poeta hi troba el retrat del qui cerca, amb l’esperança apedaçada de dubte, que algú o alguna cosa (l’amor?) el redimeixi de rebolcar-se en el racó més fosc d’ell mateix. “No sé si el llibre volia ser una davallada als inferns de pa sucat amb oli. Sí que puc dir que el diàleg ombra-llum va esdevenir una fixació. De manera més o menys conscient buscava imatges que expressessin la violenta dolçor d’aquest agermanament i les guardava preveient l’ocasió de bolcar-les en versots.”

Biografia de l'autor

Jordi Serra i Garrido (Palamós, 1967) és escriptor i professor de literatura i llengua catalana. Si bé s’aficiona a l’escriptura de ben jove, en realitat s’inicia en el món artístic com a músic, activitat a la qual es dedica durant uns anys tocant la bateria en un conjunt de rock. En veure poques perspectives de professionalització, abandona progressivament aquesta faceta i, un cop acabada la llicenciatura de Filologia Catalana, s’orienta cap al món de la docència. Convençut que la millor manera de fer que els alumnes estimin la literatura és demostrar la passió que pot suscitar, es planteja com a principal repte el d’introduir, amb un enfocament alhora lúdic i seriós, la lectura dels escriptors clàssics catalans a granges d’edat que tradicionalment s’ha associat al consum exlusiu de literatura de gènere infantil o juvenil.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Desig de llum i d'ombra


18/11/2016
Recital poètic dels poetes de Gregal a Barcelona
Marta Pérez i Sierra, Ricard Mirabeta, Jordi Serra i Garrido i Josep Ballesteros presentaran les seves respectives obres publicades per Gregal en un recital poètic el divendres 18 de novembre a les 18.45h al Centre Lleidatà de Barcelona. 

L'acte estarà presentat pel poeta Eduard Miró i Saladrigues. A més, Genís Lleopart hi posarà l'apunt musical amb un acompanyament de guitarra. 
18/03/2016
Recital Ritme de llum i d'ombra a Palamós
Respresentació teatral i recital poètic basats en el recull de poesies Desig de llum i d'ombra, de Jordi Serra i Garrido. L'acte tindrà lloc al Centre Cultural La Gorga de Palamós, a les 20h.
18/05/2015
El Punt Avui fa una ressenya de Desig de llum i d'ombra de Jordi Serra
Aquest diumenge 17 de maig, el diari d'abast nacional El Punt Avui ha publicat una ressenya de Ricard Mirabete sobre el poemari de Jordi Serra titulat Desig de llum i d'ombra.

Mirabete defineix la poesia de Serra de la següent manera: El vers arriba amb una immediatesa punyent, amb un punt de llum interior i amb una presència d'ombra que perfila els contorns. L'espai esdevé una fotografia interior del poeta.

Si voleu llegir la ressenya sencera podeu clicar aquí

 

Jordi Serra i Garrido
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788