Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'home impassible

Autor: Miquel Àngel Estradé Palau
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 08/12/2014
ISBN: 978-84-943196-3-1
Nombre de pàgines: 330


Preu: 19,50 €

Premi Gregal de Novel·la Històrica 2014. Militant de l’IRA convertit en sicari per venjar la mort de dos barcelonins en el context revolucionari de 1936. 

Sinopsi

Quan en Connor i en Pat, dos expistolers de l’IRA, el setembre de 1936 van acceptar l’encàrrec de la Natàlia Puigmaçana de matar els assassins del seu germà religiós i del seu marit empresari, no podien saber que aquella catalana exiliada, rica i elegant no els deia pas tota la veritat. Com que ambdós anaven curts d’armilla i ja no creien en cap dels ideals de joventut pels quals havien arriscat tant, van acceptar la missió sense gaires preguntes a canvi d’un bon sarpat de lliures. Al cap i a la fi, matar potser era l’única cosa que encara sabien fer a la perfecció i no els feia cap mena de por intentar-ho un cop més.

Els dos sabien que a Espanya feia dos mesos que havia esclatat la guerra. El que no s’imaginaven, però, és que Barcelona, a la rereguarda, fos una ciutat convulsa i en plena efervescència revolucionària. Aviat van adonar-se que, en aquella urbs bulliciosa, res ni ningú no era el que semblava i que calia anar amb molt de compte. El conflicte social i polític que ho amarava tot havia desfermat el pitjor i el millor de cadascun dels homes i de les dones que poblaven la ciutat.

Seguint la pista dels possibles assassins dels dos homes comencen un periple que els porta a contactar amb empresaris catalanistes, republicans desconcertats, joves exaltats d’Estat Català, anarquistes a punt d’anar al front a combatre els insurrectes i dirigents de la FAI avesats al xantatge i a l’assassinat. Però també amb cambrers bocamolls, una exprostituta esdevinguda mestressa d’un hostal i delinqüents disposats a assaltar els estrangers desprevinguts.

Biografia de l'autor

Miquel Àngel Estradé i Palau va néixer l’any 1957 a les Borges Blanques, en el si d’una família pagesa i ramadera. Està casat i té dos fills. Fou alcalde de l’esmentada població entre el 1995 i el 2011 per ERC. Entre els anys 2003 i 2010 també fou diputat del Parlament de Catalunya per la mateixa formació. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació i Dret, actualment treballa de jurista criminòleg per al Departament de Justícia de la Generalitat. Fundador i primer director de la revista Terrall i de l’Ateneu Popular Garriguenc, està implicat en múltiples iniciatives culturals i cíviques. És també articulista des de fa més de trenta anys a la premsa lleidatana, sobre temes de cultura i política i autor de diversos assaigs sobre el fet nacional català (Nacionalisme i globalització i La majoria sobiranista, entre d’altres) i d’un opuscle sobre el president Macià. Aquesta és la seva primera novel·la premiada i publicada.

 
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre L'home impassible


21/11/2017
El blog 4lletres recomana L'home impassible
Marta Pérez i Sierra recomana L'home impassible, de Miquel Àngel Estradé, al seu blog. Aquesta va ser la guanyadora del Tercer Premi Gregal de Novel·la. Després d'haver llegit el llibre, Marta Pérez desitja que mai més tornin a succeeir els fets de la Barcelona de 1936.

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.
09/09/2017
Acte de commemoració dels cinc anys del Premi Gregal.
Dissabte 9 de setembre, a les 20 h, dins del marc de La Setmana del Llibre en Català celebrem els cinc anys del Premi Gregal amb un acte de commemoració.
A l'acte participaran els premiats de les cinc edicions i estarà moderat per l'editor Jordi Albertí.
06/11/2015
Presentació de L'home impassible a l'Espluga del Francolí
El Museu de la Vida Rural acollirà la presentació de l'obra de Miquel Àngel Estradé dins el cicle d'Autors de la Contrada. L'acte tindrà lloc a les 19h i el presentador serà l'escriptor Jordi Llavina. 
24/04/2015
El diari comarcal Som Garrigues destaca l'Home impassible 
El periòdic quinzenal de la comarca de les Garrigues, Som Garrigues, en el seu número 365, destaca l'obra de Miquel Àngel Estradé, L'home impassible, com una de les novetats locals de Sant Jordi. 

Miquel Àngel Estradé Palau
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788